AGP warning LED – ASUS A7V8X

Posiadam plyte glowna ASUS A7V8X. Pod zlaczem AGP jest dioda LED ( AGP warning LED), ktora w tej chwili u mnie sie swieci, w instrukcji wyczytalem ze jak bedzie sie swiecic to nie bede mogl wlaczyc kompa. Nie mialem problemow z uruchomieniem kompa, tylko monitor mi sie wylaczal podczas startu, tzn przechodzil w stan czuwania.Docisnalem dobrze grafike i wlaczyl sie komp ale dioda nadal sie swieci. Niech ktos mi powie o co chodzi, zeby mi sie cos nie zjaralo :(..............???

Odpowiedzi: 5

Jeszcze zrób tak.

Wyjmij baterie z płyty na 30 minut i ustaw co trzeba w biosie.

Sprawdź dokładnie gniazdo AGP i obok niego moźe coś uszkodziłeś.

Wgraj najnowsze stery do płyty głównej.

Zobacz czy dioda świeci jak uruchomisz komp w trybie awaryjnym,przy starcie F8.

Podmień kartę grafiki na inną,wcześniej odinstaluj stery ze swojej restart i uruchom komp na sterze systemowym,wyłącz kompa – odłącz wtyczkę 230V i włóź inną kartę i sprawdź.

Podmień zasilacz na inny i zobacz.

Zadzwoń do serwisu gdzie naprawiają te płyty lub napisz do producenta płyty i moźe uzyskasz informację.

Jak wszystko chodzi dobrze to się nie przejmuj,bo moźliwe źe to bzdura.
JNJN
Dodano
24.05.2005 17:15:00
wyciagnalem baterie z plyty glownej ale to nic nie dalo dioda nadal sie swiecie, w sumie nic sie nie dzieje zlego ale martwi mnie ta dioda bo pewnie bez powodu nie swieci, prosze niech ktos mi cos poradzi na to...............
gopher
Dodano
24.05.2005 14:07:22
Rwset biosu próbowałeś??
adik154
Dodano
23.05.2005 21:36:48
Przeczytalem. Dioda swieci sie na czerwono, wczesniej chyba wcala sie nie swiecila. W intruckji jest napiane ze jak sie w ogole swieci to ze nie bedzie mozna wlaczyc kompa ale mi udalo sie go wlaczyc a ta dioda nie zgasla ........
gopher
Dodano
23.05.2005 20:06:56
Wyjmij kartę i wyczyść dokładnie złącze stykowe oraz slot AGP i dobrze osadź.

Przeczytaj dokładnie instrukcje o tej diodzie jaki dioda ma kolor zielony,czerwony .

Z reguły kolor świecenia diody czerwony – coś nie tak.

Zielony – wszystko gra.
JNJN
Dodano
23.05.2005 19:38:56
gopher
Dodano:
23.05.2005 18:19:41
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1