AGP warning LED – ASUS A7V8X
Posiadam plyte glowna ASUS A7V8X. Pod zlaczem AGP jest dioda LED ( AGP warning LED), ktora w tej chwili u mnie sie swieci, w instrukcji wyczytalem ze jak bedzie sie swiecic to nie bede mogl wlaczyc kompa. Nie mialem problemow z uruchomieniem kompa, tylko monitor mi sie wylaczal podczas startu, tzn przechodzil w stan czuwania.Docisnalem dobrze grafike i wlaczyl sie komp ale dioda nadal sie swieci. Niech ktos mi powie o co chodzi, zeby mi sie cos nie zjaralo :(..............???
Odpowiedzi: 5
Jeszcze zrób tak.
Wyjmij baterie z płyty na 30 minut i ustaw co trzeba w biosie.
Sprawdź dokładnie gniazdo AGP i obok niego moźe coś uszkodziłeś.
Wgraj najnowsze stery do płyty głównej.
Zobacz czy dioda świeci jak uruchomisz komp w trybie awaryjnym,przy starcie F8.
Podmień kartę grafiki na inną,wcześniej odinstaluj stery ze swojej restart i uruchom komp na sterze systemowym,wyłącz kompa – odłącz wtyczkę 230V i włóź inną kartę i sprawdź.
Podmień zasilacz na inny i zobacz.
Zadzwoń do serwisu gdzie naprawiają te płyty lub napisz do producenta płyty i moźe uzyskasz informację.
Jak wszystko chodzi dobrze to się nie przejmuj,bo moźliwe źe to bzdura.
Wyjmij baterie z płyty na 30 minut i ustaw co trzeba w biosie.
Sprawdź dokładnie gniazdo AGP i obok niego moźe coś uszkodziłeś.
Wgraj najnowsze stery do płyty głównej.
Zobacz czy dioda świeci jak uruchomisz komp w trybie awaryjnym,przy starcie F8.
Podmień kartę grafiki na inną,wcześniej odinstaluj stery ze swojej restart i uruchom komp na sterze systemowym,wyłącz kompa – odłącz wtyczkę 230V i włóź inną kartę i sprawdź.
Podmień zasilacz na inny i zobacz.
Zadzwoń do serwisu gdzie naprawiają te płyty lub napisz do producenta płyty i moźe uzyskasz informację.
Jak wszystko chodzi dobrze to się nie przejmuj,bo moźliwe źe to bzdura.
wyciagnalem baterie z plyty glownej ale to nic nie dalo dioda nadal sie swiecie, w sumie nic sie nie dzieje zlego ale martwi mnie ta dioda bo pewnie bez powodu nie swieci, prosze niech ktos mi cos poradzi na to...............
Rwset biosu próbowałeś??
Przeczytalem. Dioda swieci sie na czerwono, wczesniej chyba wcala sie nie swiecila. W intruckji jest napiane ze jak sie w ogole swieci to ze nie bedzie mozna wlaczyc kompa ale mi udalo sie go wlaczyc a ta dioda nie zgasla ........
Wyjmij kartę i wyczyść dokładnie złącze stykowe oraz slot AGP i dobrze osadź.
Przeczytaj dokładnie instrukcje o tej diodzie jaki dioda ma kolor zielony,czerwony .
Z reguły kolor świecenia diody czerwony – coś nie tak.
Zielony – wszystko gra.
Przeczytaj dokładnie instrukcje o tej diodzie jaki dioda ma kolor zielony,czerwony .
Z reguły kolor świecenia diody czerwony – coś nie tak.
Zielony – wszystko gra.
Strona 1 / 1