AGP Ati Rage i intel 440BX

Witam
Mam karte graficzna RAGE II C AGP i gdy ja wkladam do slotu AGP i uruchamiam kompa to jest czarny monitor i slysze 4 piski 1 dlugi i 3 szybkie
wedlug AIDA32 moj bios to
Award Modular (03/10/99)
Jaka jest tego przyczyna??
Obecna dzialajaca konfiguracja mojego kompa
Slackware Linux 10.1 i Windows ME 128MB RAM S3 Virge(2MB) Voodoo2 (12MB) Dysk1=8GB Dysk2=18GB Celeron=366MHz CDROM=42X chipset=Intel 82440BX/ZX
PS Dziwne ale AIDA32 pisze ze ja mam wylaczone AGP.

Odpowiedzi: 3

Probowalem jeszcze raz mojego rage podpinac ale ...
1.Gdy wpiete sa obydwie karty graficzne(tzn virge i rage)(kabel od monitora jest w voodoo2 polaczone zlaczka z virge) bios i ekran dziala normalnie ale gdy przechodzi do Windows ME to w polowie ladowania komputer wylacza sie moge jedynie wlaczyc tryb awaryjny a tam nie mozna wykrywac urzadzen.
2. Gdy kabel od monitora jest w voodoo2 polaczone zlaczka do ati rage slysze 4 dlugie piski i czarny ekran.(virge jest podpiety)
3. Gdy kabel od monitora jest w voodoo2 polaczony zlaczka z ati rage(virge jest odpiety) slysze 4 piski 1 dlugi i 3 krotkie.
Dlaczego w 1 punkcie komputer wylacza sie?? Konflikt urzadzen??
____0
Dodano
23.04.2006 16:20:36

Sprawdź tą kartę na innym kompie. Moźe być uszkodzona. Sprawdź teź w Bios'e ustawienie dla VGA Mode (czy jakoś tak...) czy masz ustawione na UC lub USWC. Spróbuj ten tryb przestawić na inny. Jeśli masz moźliwość zmiany trybu pracy AGP z 2x na 1x to zrób to takźe i napisz co się zmieniło

Ta karta graficzna jest od kumpla i on testowal ja i dziala.
To co podales nie wystepuje u mnie w biosie
podaje moje propozycje

AGP Aperture size [MB] = 64
Init Display First = PCI slot
PCI/VGA ACT–Monitor = Disabled

Moja plyta glowna to
Aristo AM–639BX–S/AM–948 / A–Trend ATA–N400–CX0
____0
Dodano
22.04.2006 16:06:32
Dziwne ale AIDA32 pisze ze ja mam wylaczone AGP.

Jest tak gdyź zapewne nie masz zainstalowanego sterownika do AGP.

Mam karte graficzna RAGE II C AGP i gdy ja wkladam do slotu AGP i uruchamiam kompa to jest czarny monitor i slysze 4 piski 1 dlugi i 3 szybkie

Sprawdź tą kartę na innym kompie. Moźe być uszkodzona. Sprawdź teź w Bios'e ustawienie dla VGA Mode (czy jakoś tak...) czy masz ustawione na UC lub USWC. Spróbuj ten tryb przestawić na inny. Jeśli masz moźliwość zmiany trybu pracy AGP z 2x na 1x to zrób to takźe i napisz co się zmieniło.
Anathema
Dodano
21.04.2006 21:05:11
____0
Dodano:
21.04.2006 20:09:22
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1