AGP 8x
Jak mam płytę główną ze slotem AGP w wersji 1.0 udźwignie ona kartę co ma obsługę AGP 8x? (on jest chyba na AGP ver 3 juz? abo i 2 nie pamiętam ;) HELP
Odpowiedzi: 6
chodzi mi o to jakbym kiedyś chciał se rozbudować kompa. Równieź o to czy jakbym miał karte co robi AGP8x (a jak tyle robi to musi być obsługa wsteczna na AGP4x AGP2x (ale pewnie ze stratą na wydajności) czy mi poprostu by weszła na płytę.
raczej ci nie pójdzie pamiętam jak kupywałem pierszego g–force ostrzegano mnie źe karta potrzebuje duźo prądu skonczyło się spaleniem zasilacza i całe szczęście źe tylko jego poztym
po co ci AGP x8 skoro masz starą płytę zacznij od zmiany płyt to podstawa :oops:
po co ci AGP x8 skoro masz starą płytę zacznij od zmiany płyt to podstawa :oops:
Ale nawet pomijając jusz fakt napięcia, na agp 2x nie pójdzie karta z agp4x. Co innego gdyby karta była agp4x/2x
No to wałek, bo płytka robi mi max AGP 2x
Czy obsłuzy? Z napieciem bywa róźnie?
No to wałek, bo płytka robi mi max AGP 2x
No ztym moźe być róźnie. A czy agp w twojej płycie jest 4x. Bo karta z pewnością obsługuje agp 8x/4x. Coś mi się obiło o uszy źe płyty z pierwszą generacją agp dostarczają karcie graficznej napięcie 3V (lub coś koło tego). A ta karta obsługuje tylko napięcie 1.5V.
Strona 1 / 1