AGP 4x a 8x a realna wydajnosc ??
witam czy duza jest roznica w wydajnosci majac karte graficzna z agp 4X a podobna tylko troszke wolniejsza karte z agp 8x
karta to GF4 Ti 4600 AGP 4x a GF4 Ti 4800Se AGP 8x
karta to GF4 Ti 4600 AGP 4x a GF4 Ti 4800Se AGP 8x
Odpowiedzi: 3
Fakt!!
Żle to napisałem. Powinno być: wydajność kart na AGP8 jest taka sama jak kart na AGP4 (tych samych modeli). Co do GF6 – nie wiem. Prawdopodobnie nie da się tego jakoś udowodnić, bo karta nie zadziała na AGP4. Pozostaje tylko czysta teoria, która mówi, źe raczej jest róźnica.
Żle to napisałem. Powinno być: wydajność kart na AGP8 jest taka sama jak kart na AGP4 (tych samych modeli). Co do GF6 – nie wiem. Prawdopodobnie nie da się tego jakoś udowodnić, bo karta nie zadziała na AGP4. Pozostaje tylko czysta teoria, która mówi, źe raczej jest róźnica.
Nie mylmy pojęć, port AGP nie moźe być wydajny, a jedynie moźe mieć wysoką przepustowość. AGPx8 ma dwa razy większą przepustowość od AGPx4, ale i tak niewiele kart potrafi ją wykorzystać, dopiero najnowsze serie GF6 czy radeon X8xx potrafią "przerobć" tyle danych, źe przepustowość łącza AGPx4 okazałaby się za mała.
Praktycznie róźnica jast minimalna.
Nie warto zastanawiać się między kartami agpx4 a agpx8 jeźeli ta pierwsza jest w sensownej cenie.
Nie warto zastanawiać się między kartami agpx4 a agpx8 jeźeli ta pierwsza jest w sensownej cenie.
Strona 1 / 1