Age of Empires III Trial
Instalacja dema przebiega OK, ale podczas uruchamiania wyskakuje bład:]
"Initialization Failed"
Direct 3D initialization failed. Possible causes:
Old or corrupted graphics driver
Direct3D improperly installed.
Hardware acceleration disabled
Starting the application with the workstation locked
:?:
Wydaje mi sie źe pierwsze 3 błędy wykluczone, co do 4 to inne gry o większych wymogach u mnie chulają.
Siedzę juź nad tym jakiś czas. Moźe juź ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać :?:
Plese Help Me !! :!:
"Initialization Failed"
Direct 3D initialization failed. Possible causes:
Old or corrupted graphics driver
Direct3D improperly installed.
Hardware acceleration disabled
Starting the application with the workstation locked
:?:
Wydaje mi sie źe pierwsze 3 błędy wykluczone, co do 4 to inne gry o większych wymogach u mnie chulają.
Siedzę juź nad tym jakiś czas. Moźe juź ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać :?:
Plese Help Me !! :!:
Odpowiedzi: 9
Grzegor:"Kto szuka, ten znajdzie" ...ja znalazłem. Age dzieła jak tralala.
Masz na myśli obrót kamery? Jeśłi tak to bardzo bym Cię prosił o informacje na ten temat. Dzięki
"Kto szuka, ten znajdzie" ...ja znalazłem. Age dzieła jak tralala.
wszystko zrobiłem zgodnie z instukcją, tj. odinstalowałem stare, "przejechałem" Driver Cleaner zainstalowałem nowe 78.01 i......
dalej Age.. się nie odpala
p.s ponownie przy instalacji wyskoczyło źe te stery nie sa podpisane cyfrowo WHQL
:cry:
dalej Age.. się nie odpala
p.s ponownie przy instalacji wyskoczyło źe te stery nie sa podpisane cyfrowo WHQL
:cry:
....sorki, znalazłem tą instrukcje do usuwania starych sterów, zobaczymy czy pomogło
CZeść "Spiderko"
Mam zainstalowany właśnie ten sterownik karty 78.01, co prawda wyskakuje hasło źe nie przeszedł testu zgodności WHQL,(być moźe przez to ta gra mi się nie odpala, a jak wiadomo grę zrobili ludzie z Microsoft, moźe te testy sa faktycznie waźne dla nich),ale moźe przez to źe źle są usunięte starsze sterowniki.
Nie znalazłem teź Twojej instrukcji odinstalowania starszych sterowników. Wskaź ją raz jeszcze tylko bardziej dosadnie–proszę.
Ps. napisałem teź do ciebie na gg, ale nie wiem czy dory nr. mam.
Pozrdo.
Mam zainstalowany właśnie ten sterownik karty 78.01, co prawda wyskakuje hasło źe nie przeszedł testu zgodności WHQL,(być moźe przez to ta gra mi się nie odpala, a jak wiadomo grę zrobili ludzie z Microsoft, moźe te testy sa faktycznie waźne dla nich),ale moźe przez to źe źle są usunięte starsze sterowniki.
Nie znalazłem teź Twojej instrukcji odinstalowania starszych sterowników. Wskaź ją raz jeszcze tylko bardziej dosadnie–proszę.
Ps. napisałem teź do ciebie na gg, ale nie wiem czy dory nr. mam.
Pozrdo.
Nie chciałem zakładać nowego topicu. Czy wie ktoś moźe jak obracać kamerę w tej grze. W opcjach jest "rotate camera" .Próbowałem wszystkiego i nic!
Sterowniki najnowesze spróbuj jeszcze 78.01:
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_78.01.html
Usuń stare wg. mojej instrukcji w przyklejonym FAQu.
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_78.01.html
Usuń stare wg. mojej instrukcji w przyklejonym FAQu.
No to po kolei:
system XP
NVIDIA GeForce FX 5700LE sterownik gł. nv4._disp.dll 6.14.0010.7801
Intel Pentium 4 CPU 1,80GHz
Pamięć 512 MB RAM
DirectX 9.0c
at2.
funkcje DirectX wszystkie 3 włączone tj.
przyśpieszenie DirectDraw, Direct3D i teksturowania AGP. Testy modułowy DirectDraw i 3D – OK
Próbowałem teź 2 starszych sterów do karty+orginalny, do tej pory z źadną aplikacją nie miałem problemu, sprzęt chulał jak "tralala"
a teraz :(
próbował wielu rzeczy, ale juź staciłem pomysł jak to odpalić. Spróbujcie pomóc :!:
system XP
NVIDIA GeForce FX 5700LE sterownik gł. nv4._disp.dll 6.14.0010.7801
Intel Pentium 4 CPU 1,80GHz
Pamięć 512 MB RAM
DirectX 9.0c
at2.
funkcje DirectX wszystkie 3 włączone tj.
przyśpieszenie DirectDraw, Direct3D i teksturowania AGP. Testy modułowy DirectDraw i 3D – OK
Próbowałem teź 2 starszych sterów do karty+orginalny, do tej pory z źadną aplikacją nie miałem problemu, sprzęt chulał jak "tralala"
a teraz :(
próbował wielu rzeczy, ale juź staciłem pomysł jak to odpalić. Spróbujcie pomóc :!:
Podaj swoją konfiguracje, to ułatwia bardzo.
Sprawe przyspieszenia moźesz sprawdzić w:
Start/Uruchom... wpisujesz dxdiag i ENTER.
W zakładce Ekran jest podane czy akceleracja jest włączona.
Direct 9.0c masz zainstalowany?
Sprawe przyspieszenia moźesz sprawdzić w:
Start/Uruchom... wpisujesz dxdiag i ENTER.
W zakładce Ekran jest podane czy akceleracja jest włączona.
Direct 9.0c masz zainstalowany?