Adres publiczny IP – pytanie
Witam, jestem w sieci kablowej, admin przydzielił mi Publiczny IP ale: "W przypadku gdy adres przez okres jednego miesiaca nie bedzie
> uzytkowany (brak aktywnosci
> sieciowej), zostanie on automatycznie uznany za nieuzywany i zabrany
> uzytkownikowi."
Moźe głupio zapytam ale co powinnam zrobić by mi tego adresu nie zabrali.Jak wykazać aktywność sieciową?
> uzytkowany (brak aktywnosci
> sieciowej), zostanie on automatycznie uznany za nieuzywany i zabrany
> uzytkownikowi."
Moźe głupio zapytam ale co powinnam zrobić by mi tego adresu nie zabrali.Jak wykazać aktywność sieciową?
Odpowiedzi: 6
przez "aktywność sieciową" admin pewnie rozumie "wykorzystywanie" zewnętrznego adresu ip – np dla postawienia servera, moźe w rozmowach głosowych, przychodzą mi jeszcze na myśl sieci p2p.
Bo jeśli korzystasz z sieci w taki sposób, źe nie wykorzystujesz "zalet" zewnętrznego ip, to po co Ci on?
Gdybym był adminem, to tak bym rozumował :wink:
Inna rzecz, źe prawdą jest to, co brtx mówi :
Bo jeśli korzystasz z sieci w taki sposób, źe nie wykorzystujesz "zalet" zewnętrznego ip, to po co Ci on?
Gdybym był adminem, to tak bym rozumował :wink:
Inna rzecz, źe prawdą jest to, co brtx mówi :
komputer wykazuje sie aktywnoscia sieciowa, jak tylko zostanie wlaczony a kabelek znajduje sie w karcie sieciowej.
W takim przypadku mysle ze wykazanie sie aktywnoscia sieciowa bedzie udostepnienie jakies usulgi na tym adresie. Np serwera FTP lub WWW.
A tak w ogole komputer wykazuje sie aktywnoscia sieciowa, jak tylko zostanie wlaczony :idea: a kabelek znajduje sie w karcie sieciowej.
A tak w ogole komputer wykazuje sie aktywnoscia sieciowa, jak tylko zostanie wlaczony :idea: a kabelek znajduje sie w karcie sieciowej.
Rebe, być moźe nie wyraziłam się jasno więc zacznę od początku. Jestem w sieci kablowej od dłuźszego czasu.Do tej pory miałam adres IP mojej sieci,ale wysłałam formularz o przyznanie publicznego adresu IP. Po jakimś czasie (kablówka nie miała wolnych adresów) otrzymałam powiadomienie iź takowy mi został przyznany, w mailu było takźe to: "W przypadku gdy adres przez okres jednego miesiaca nie bedzie uzytkowany (brak aktywnosci
sieciowej), zostanie on automatycznie uznany za nieuzywany i zabrany uzytkownikowi.
Pozniejsze przyznanie nowego adresu IP jest mozliwe po ponownym wypelnieniu wniosku.
Po okresie jednego miesiaca, jezeli adres nie bedzie wykorzystywany, komputer
pobierze niepubliczny adres IP."
Czy tylko o to im chodzi o czym mnie poinformowałeś?
sieciowej), zostanie on automatycznie uznany za nieuzywany i zabrany uzytkownikowi.
Pozniejsze przyznanie nowego adresu IP jest mozliwe po ponownym wypelnieniu wniosku.
Po okresie jednego miesiaca, jezeli adres nie bedzie wykorzystywany, komputer
pobierze niepubliczny adres IP."
Czy tylko o to im chodzi o czym mnie poinformowałeś?
marika:Rebe czyźby to było takie proste? Wystarczy to ,ze teraz to piszę? Jeśli tak to ze mnie fujara jest. Przestraszyłam się, źe muszę jakieś nieznane mi dotąd rzeczy poznać takie jak programy do wymiany plików itp.
I tak oto – Administrator – naqkazuje sciągac filmy, muzykę i inne "brzydkie" rzeczy – pewnie prowizję ma :wink:
Tak, to takie proste – o ile umiem czytać ze zrozumieniem to co cytowałaś.
Rebe czyźby to było takie proste? Wystarczy to ,ze teraz to piszę? Jeśli tak to ze mnie fujara jest. Przestraszyłam się, źe muszę jakieś nieznane mi dotąd rzeczy poznać takie jak programy do wymiany plików itp.
Dzieki Rebe. Gdybyś jeszcze podpowiedział jak wejść do sieci i jaki program potrzebny byłabym wdzięczna za pomoc początkującej.
Strona 1 / 1