Administrator

PROSZE O POMOC!!
Jestem uzytkownikiem sieci DSL jest tan 7 w tym saministrator który zwalnia mi przekaz kiedys nie chcacy cos udostepnił i byl opis jak zwolnic transfer I mam w zwiazku z tym pytanie czy istnieje jakis sposób aby jak najmocniej oddzielic sie od admina ?? Zeby nic mi w kompie nie grzebał bo kiedys dał mi program mówiac ze mnie o zabezpieczy przed wirusami a po 1 min myszka mi sama chodziła i okna sie otwierały winamp itd..kawał skur****syna z niego POSZE O POMOC nawet gdyby to sie wiazało z modyfikacja rejestru cokolwiek byle z dala od niego!! Prosze!!

Odpowiedzi: 3

zobacz czy nie masz programu oko szefa. wiele programow do balansingu (pod windowsa) wymaga instalacji programu klienta na stacji roboczej. czy czegos takiego nie zainstalowales? ponadto wylacz netbios przez tcp/ip.
w rejestrze ustaw klucz HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlLSARestrictAdnonymous na 1, a najlpiej na 2.

w linuksie na balansing odpowiada htb.

jesli jest to lan to zobacz czy admin nie zalozyl sobie konta. zmien domyslna nazwe wbudowanego konta administrator na inna, potem utworz nowe konto administrator, ale z uprawnieniami ograniczonego uzytkownika, naloz zlozone haslo, tak zeby ten admin stracil sporo czasu zanim dojdzie, ze to konto nic mu nie da.

ostatnia wskazowka...ty placisz, ty wymagasz.. zmien admina :D
Szymon Grabiński
Dodano
22.08.2004 02:30:34
Przeskanuj kompa na trojany.
Zmień hasła na kompie.
Wyłącz dostęp do komputera z sieci.
Zainstaluj firewall.
Wyłącz w usługach routing i rejestr zdalny.
To tak na początek co przyszło mi do głowy.
MarcinX
Dodano
22.08.2004 01:58:28
No niestety nie znam linuksa :wink: .
EL NINO
Dodano
22.08.2004 01:52:46
Siemano
Dodano:
22.08.2004 01:08:06
Komentarzy:
3