Administrator
PROSZE O POMOC!!
Jestem uzytkownikiem sieci DSL jest tan 7 w tym saministrator który zwalnia mi przekaz kiedys nie chcacy cos udostepnił i byl opis jak zwolnic transfer I mam w zwiazku z tym pytanie czy istnieje jakis sposób aby jak najmocniej oddzielic sie od admina ?? Zeby nic mi w kompie nie grzebał bo kiedys dał mi program mówiac ze mnie o zabezpieczy przed wirusami a po 1 min myszka mi sama chodziła i okna sie otwierały winamp itd..kawał skur****syna z niego POSZE O POMOC nawet gdyby to sie wiazało z modyfikacja rejestru cokolwiek byle z dala od niego!! Prosze!!
Jestem uzytkownikiem sieci DSL jest tan 7 w tym saministrator który zwalnia mi przekaz kiedys nie chcacy cos udostepnił i byl opis jak zwolnic transfer I mam w zwiazku z tym pytanie czy istnieje jakis sposób aby jak najmocniej oddzielic sie od admina ?? Zeby nic mi w kompie nie grzebał bo kiedys dał mi program mówiac ze mnie o zabezpieczy przed wirusami a po 1 min myszka mi sama chodziła i okna sie otwierały winamp itd..kawał skur****syna z niego POSZE O POMOC nawet gdyby to sie wiazało z modyfikacja rejestru cokolwiek byle z dala od niego!! Prosze!!
Odpowiedzi: 20
Szymon Grabiński:tia, podjerzewam, ze pan admin z sieci o ktorej jest ten post to nawet firmy nie ma :)
Aleź jesteś przebiegły Sherlocku ;)
tia, podjerzewam, ze pan admin z sieci o ktorej jest ten post to nawet firmy nie ma :)
Hmm brak wiary Szymonie ;) W mojej sieci teź były problemy z ISP (neta więcej nie było jak był, do tego jak się potem okazało admin teź piracił) doszło do tego, źe powstał "komitet obywatelski" i sprawa poszła do Rzecznika praw konsumentów (bo przecieź płacę i wymagam) po okresie około 2 m–cy sytuacja się poprawiła, a po pół roku sieć przejęła firma TiCom S.C, która ma fachowe podejscie do sprawy, a net jest 24 h na dobę.
Wiem, źe przykład moźe nie najlepszy, ale jak się czegoś chce to moźna to osiągnąć.
Wiem, źe przykład moźe nie najlepszy, ale jak się czegoś chce to moźna to osiągnąć.
gusioo, oni tego nie wygraja, bo przeciez admin juz powiedzial, ze jak sie nie podoba to niech se zmieni.
to tak jak z tpsa. ja nie mam zadnej alternatywy. jesli cos reklamuje, a oni mnie olewaja x miesiecy to co moge zrobic? niezaplacic rachunku? niebardzo, bo pan monter zaraz mnie odlaczy. zmienic operatora? niebardzo, bo u mnie nie ma innego stacjonarnego. podobnie jest w tym przypadku. owszem moze zmienic operatora, ale zwiazane jest to z wiekszymi oplatami.
to tak jak z tpsa. ja nie mam zadnej alternatywy. jesli cos reklamuje, a oni mnie olewaja x miesiecy to co moge zrobic? niezaplacic rachunku? niebardzo, bo pan monter zaraz mnie odlaczy. zmienic operatora? niebardzo, bo u mnie nie ma innego stacjonarnego. podobnie jest w tym przypadku. owszem moze zmienic operatora, ale zwiazane jest to z wiekszymi oplatami.
Jeśli jesteś zdesperowany to idź do rzecznika praw konsumenta, zbierz paru kumpli, którzy teź są pokrzywdzeni, napiszcie podanie o rozpatrzenie tej sprawy i nadajcie jej bieg.
jedyny sposób o własnie chyba upodobnic sie do niego :P
Gusioo Własnie sęk w tym ze to jest jedyny prezes a szefem jest on sam :/ ja jetem uzalezniony od niego a jak mu powiem cos to powie jak chces zmozesz zrezygnowac i tyle mi zostanie ... A poza tym teraz juz nie udowodnie ze mi trojana wysłał bo go usunołem a nikt nie potwierdzi Na dodatek on ma Huba w domu moze wszystko zrobic..
Jeśli admin rozpowrzechnia trojany (a tak wynika z pierwszego postu), źle wykonuje powierzoną mu robotę to chyba jest jakiś zwierzchnik (prezes, zarząd) opisz problem i poczekaj na rozwiąznie.
jest jeszcze jedna mozliwosc... upodobnij sie do admina :D
trudno pomecze sie z nim jeszcze Jakos trzeba będzie :)
hmm, faktycznie... w takim przypadku neo+ za 59zl 128kb/s nie jest zadna alternatywa ;)
Płace 40 zł za miesiac I nie ma w naszym osiedlu zadnego operatora do którego mógłbym sie przyłaczyć anyway przekaz mamy najlepszy inni nie maja tak dobrego a jak maja to sa za daleko zebym kabel mógł pociagnać JESTEM NA NIEGO SKAZANY taka cała prawda :/
ile placisz za korzystanie z jego uslug? moze w tym przypadku oferta tpsa lub innego operatora, ktory jest w twoim regionie bedzie ciekawsza.
co do bezpieczenstwa polecam kilka pozycji ksiazkowych (czesc z nich mozna znalezc na necie w postaci pdf'ow).
1. m.szeliga "bezpieczenstwo w sieciach windows" (www.helion.pl) 39zl
2. m.horton, c.mugge "bezpieczenstwo sieci – notes anty–hakera" (www.translator.home.pl) 44.90zl
3. praca zbiorowa "hack proofing your network" (www.helion.pl) 69zl
4. Anonim "internet agresja i ochrona – podrecznik hakera" (www.robomatic.pl) ok.60zl
5. w.r.chestwick (...) "firewalle i bezpieczenstwo w sieci" (www.helion.pl) 55zl
6. k.krysiak "sieci komputerowe – kompendium" (www.helion.pl) 49.90zl
7. a.podstawczynski "linux w sieci" (www.helion.pl)
8. b.smith(...) "MS Windows security resource kit" ok.100zl
oczywiscie jesli masz duzo czasu i wiesz czego szukasz to wiekszosc tej tematyki mozesz poszukac w sieci.
aa i nie jestem akwizytorem ;)
co do bezpieczenstwa polecam kilka pozycji ksiazkowych (czesc z nich mozna znalezc na necie w postaci pdf'ow).
1. m.szeliga "bezpieczenstwo w sieciach windows" (www.helion.pl) 39zl
2. m.horton, c.mugge "bezpieczenstwo sieci – notes anty–hakera" (www.translator.home.pl) 44.90zl
3. praca zbiorowa "hack proofing your network" (www.helion.pl) 69zl
4. Anonim "internet agresja i ochrona – podrecznik hakera" (www.robomatic.pl) ok.60zl
5. w.r.chestwick (...) "firewalle i bezpieczenstwo w sieci" (www.helion.pl) 55zl
6. k.krysiak "sieci komputerowe – kompendium" (www.helion.pl) 49.90zl
7. a.podstawczynski "linux w sieci" (www.helion.pl)
8. b.smith(...) "MS Windows security resource kit" ok.100zl
oczywiscie jesli masz duzo czasu i wiesz czego szukasz to wiekszosc tej tematyki mozesz poszukac w sieci.
aa i nie jestem akwizytorem ;)
Ok wszystko zrobiłem Czy mozna cos jeszcze zrobic zobaczymy czy teraz sie poprawi to co wczesniej sie psuło Dzięki za wszystko jak by co napisze czy pomogło czy nie wszystkoe p[rzezyje al;e to ze debil mi zanizał transfery to juz za duzo Zrestza on jest adminem moze wszystko nic mi nie pomoze chyba grzebanie w windowsie:(
Start :arrow: uruchom :arrow: wpisujesz SERVICES.MSC :arrow: wchodzisz w usługi i niepotrzebne tj.routing i dostęp moźesz wyłączyć.
Analogicznie z SECPOL.MSC
Analogicznie z SECPOL.MSC
secpol.msc nie wiem gdzie to jest nie wiem gdzie znajduje sie opcja wyłoczenia routingu napisz mi po kolei Z góry dziekuje mam nadzieje ze to po czesci odetnie mnie od niego
routing i dostep zdalny (usluge) wylaczysz w services.msc
a dostep do kompa z sieci w secpol.msc
wpisy dotyczace routingu i dostepu sa rowniez w secpol.msc
a dostep do kompa z sieci w secpol.msc
wpisy dotyczace routingu i dostepu sa rowniez w secpol.msc
Tzn tak na 100% nie mam zadnego programu chyba ze on mi wgrał ale nie mam podejzanych przeskanowałem MKS–em nie znalazł nic 2 sprawa zrobiłem tak jak mówisz Wyłaczyłem Net Bios z rejestrem tez zrobiłem ale jednego nie wiem Jak Wyłączyc w usługach routing i rejestr zdalny?? i Wyłączyc dostęp do komputera z sieci jezeli o to chodzi czy mam zainstalowane aby udostepniac pliki lub drukarki to nie mam tego 2 Sprawa znalazłem we własciwosciach TCP IP cos takiego jak Filtrowanie TCP IP wszytskie karty cos pozwalaj wszystkim, pozawalaj tylko nie wiem czy to cos nadaje sie do odciecia sie od admina A chia Admina zmienic nie moge:( Bo on sie tylko jako tako zna na lunuksie dla zainteresowanych mamy siec postawiona na Fresco Chodiz mi głównie zeby on mi nie mógł zagladac do kompa widziec co sciagam ile sciagam no i najwazniejsze zeby mi nie zwalniał łacza mamy dsl 512 jestem ja i admin w sieci tylko ja mam przekaz 12 Kb /s i jestem na 100% pewny ze cos mi zablokował bo gdy on wychodiz mam przekaz momentlanie 70 50 kb/s ale gdy on wychodiz ja juz spie przed komputerem Ciezaka sprawa
Szymon Grabiński:w linuksie na balansing odpowiada htb.
OT: Znowu znajome słowo, czyźby Szymon miał z bierzmowania nadane: Balansing ? :mrgreen:
Bez obrazy i tak przecieź nie mam racji ;)
zobacz czy nie masz programu oko szefa. wiele programow do balansingu (pod windowsa) wymaga instalacji programu klienta na stacji roboczej. czy czegos takiego nie zainstalowales? ponadto wylacz netbios przez tcp/ip.
w rejestrze ustaw klucz HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlLSARestrictAdnonymous na 1, a najlpiej na 2.
w linuksie na balansing odpowiada htb.
jesli jest to lan to zobacz czy admin nie zalozyl sobie konta. zmien domyslna nazwe wbudowanego konta administrator na inna, potem utworz nowe konto administrator, ale z uprawnieniami ograniczonego uzytkownika, naloz zlozone haslo, tak zeby ten admin stracil sporo czasu zanim dojdzie, ze to konto nic mu nie da.
ostatnia wskazowka...ty placisz, ty wymagasz.. zmien admina :D
w rejestrze ustaw klucz HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlLSARestrictAdnonymous na 1, a najlpiej na 2.
w linuksie na balansing odpowiada htb.
jesli jest to lan to zobacz czy admin nie zalozyl sobie konta. zmien domyslna nazwe wbudowanego konta administrator na inna, potem utworz nowe konto administrator, ale z uprawnieniami ograniczonego uzytkownika, naloz zlozone haslo, tak zeby ten admin stracil sporo czasu zanim dojdzie, ze to konto nic mu nie da.
ostatnia wskazowka...ty placisz, ty wymagasz.. zmien admina :D