Administracja w windows xp prof sp2
Witam. jak ograniczyć w windows xp prof np:
*dostęp do ustawień internetowych
*dostęp do menu ustawień ekranu
*dostęp do panelu sterowania
itp chcę ograniczyć uźytkownikowi "2" dostęp to róźnych opcji ustawień jak to zrobić??
*dostęp do ustawień internetowych
*dostęp do menu ustawień ekranu
*dostęp do panelu sterowania
itp chcę ograniczyć uźytkownikowi "2" dostęp to róźnych opcji ustawień jak to zrobić??
Odpowiedzi: 8
wpisuję w uruchom gpedit.msc wybieram Konfiguracja Uźytkownika–>Szablony Administracyjne–>system–> opcje klawiszy CTRL+ALT+DEL ––––>Usuń Menedźera zadań i jest to zakładane na koncie admina tam nie mam do wyboru na którym koncie ograniczyć tylko niezaleźnie na którym koncie bym ograniczył to się wprowadza na oba
ctx:Takie pytanko ja to mam ograniczyaćna koncie uźytkownika "2" (Uźytkownik który ma mIEĆ ograniczenia) czy na koncie administratora bo jak na koncie administratora to gdzie się tam wybiera źe ma to dotyczyć konta tylko uźytkownik "2"
No toc czlowieku pomysl. Jak mozesz na koncie uzytkownika "2" jesli on nie ma na to praw. Ustawiasz wszystko na koncie admina poprzez gpedit.msc dla konta "2".
chyba nie ....
czy doczekam się odpowiedzi na moje pytanie :)
Takie pytanko ja to mam ograniczyaćna koncie uźytkownika "2" (Uźytkownik który ma mIEĆ ograniczenia) czy na koncie administratora bo jak na koncie administratora to gdzie się tam wybiera źe ma to dotyczyć konta tylko uźytkownik "2"
Wiele, jesli nie wszystkie rzeczy ograniczysz uzytkownikowi w gpedit.msc (z Uruchom). Od ekranu, poprzez inne ustawienia. Zerknij i zablokuj co chcesz.
Jesli czegos nie znajdziesz, sprobujemy przez rejestr.
Jesli czegos nie znajdziesz, sprobujemy przez rejestr.
drugi to uźytkownik zaawansowany
Ten drugi uzytkownik ma rowniez prawa administratora ? Bo jesli tak, to nici z zabezpieczen. Administrator wzial, administrator da.
Strona 1 / 1