Admini a hasła ?

No właśnie. W swoim Windowsie Xp Home Sp2 mam następujący problem. Mam dwa konta. Dwóch administratorów. I jedno co mnie dziwi, to to, źe Admin Adminowi moźe zmieniać hasło :roll: ! Nie moge dać konta z ograniczeniami drugiemu uźytkownikowi, bo wtedy ma on zablokowany dostep do wielu funkcji systemu :/ Pomóźcie ! Moźe jest na to jakaś nakładka ? BTW: mam system plików ntfs, i jaki cel jest w robieniu folderu swoim prywatnym, jesli pod moją nieobecność drugi uźytkownik moźe zmienić mi hasło i podejrzeć co ja tam mam... Wg. mnie, to jest wielka niedoróbka w systemie Windows.
.. Serdecznie wszytskich pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc ! :D

Odpowiedzi: 2

A po kiego wspominasz o jakims GPL ? To w linuksie root nie ma praw roota ?

Zabezpieczyc swoje foldery, pliki, mozesz dodatkowym softem. Jakim ? To juz opisane bylo wiele razy.
EL NINO
Dodano
18.10.2004 00:03:39
Wtedy to by była zadymka z partycjami, a zresztą licencja na to nie pozwala :> A dodatkowych 450 zł wywalać nie bede :/ Ale tylko źeby wbudować Adminowi, źe jeśli juź bedzie zmieniał hasło innemu adminowi, to źeby musial je potwierdzic starym haslem itp. A tak jak jest z ograniczonymi to jest ok. To mnie dowaliło :/ To tak jak z phpbb :D Jest admin, mod i user. To jest hack ktory dodaje super moderatora ktory dodaje nowe działy itd. to źeby jakieś modyfikacje na Wina były... GPL RULES...
Splash
Dodano
17.10.2004 23:16:15
Splash
Dodano:
17.10.2004 22:51:44
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1