Ad-hoc między SP1 a SP2
Odpowiedzi: 3
-
[quote=Endrju]Ad.1 Jest to możliwe. Zastanawiają mnie tylko dwa Twoje sformułowania: [quote=emil0076] Robię dokładnie takie same czynności jak przy połączeniu dwóch WinXP z SP2 i w takim przypadku działa [/quote]. To w końcu działa czy nie?[/quote] Chodziło mi o to że postępuję tak samo jak kiedyś, kiedyś miałem na obydwóch komputerach SP2 i wtedy działało, w tej chwili jest na jednym i po wykonaniu tych czynności co wcześniej nie za bardzo chce działać. :) [quote=Endrju][quote=emil0076] Karty się widzą lecz gdy w cmd wpisuję ping 192.168.0.1 to wywala, że upłynął limit czasu w systemie nie ma sieci oraz internet nie jest udostępniony. [/quote]. Na jakiej podstawie stwierdziłeś, że karty się widzą? Bo właśnie ping jest tym poleceniem, które tę widoczność sprawdza.[/quote] Na takiej zasadzie wnioskuję że się widzą bo program od karty sieciowej ładnie pokazuje że Connected, wszystko jest ok, żadnych błędów, ikonka sieci obok zegara też pokazuje że połączono, a jak wchodzę w otoczenie sieciowe albo sprawdzam pingiem to nie działa. Co do ustawiania ręcznie, o co konkretnie chodzi? Najpierw uruchamiam kreatora a potem ustawiam wszystko ręcznie, wszystko czyli serwery dns, adresy ip i bramę domyślną czy coś więcej jest do ustawiania? Dzięki za pomoc.