activesync problem

wwitam wszytskich mam problem chodzi o program microsoft activeSync

od kilku dni mam z nim klopoty tzn moze nie tyle co z samym programem ile z tym ze przy kazdym uruchomieniu windowsa uruchamia sie ten wlasnie program... nie mam juz zielonego pojecia jak go wylaczyc... probowalam z msconfig ale za kazdym razem jak go odznacze zrestartuje kompa jest tak samo. w rejestrze w zakladce run go nie ma sa trzy programy ktore maja sie uruchamiac przy starcie systemu (bo tak mam zaznaczone w msconfig) ale tego cholerstwa ze tak powiem nie ma... denerwuje mnie to poniewaz programu nie uzywam na codzien a poza tym tak sie dzieje od kilku dni... wczesniej bylo w porzadku. a jeszcze jedno w opcjach programu nie ma nic na temat tego zeby uruchamial sie on przy starcie systemu

pomozcie co z tym zrobic zeby sie to nie wlaczalo...

aha i jeszcze co to za proces ctfmon.exe?? bo tez sie dziadostwo wlacza przy starcie systemu a nawet nie wiem od czego to i czy potrzebne

z gory dziekuje za wszyskie porady

pozdrawiam 

Odpowiedzi: 1

megusia:
co to za proces ctfmon.exe?? bo tez sie dziadostwo wlacza przy starcie systemu a nawet nie wiem od czego to i czy potrzebne 

http://support.microsoft.com/kb/282599/pl

Anathema
Dodano
18.02.2007 09:49:56
  • megusia 18.02.2007 12:07:13

<p>hmm chyba sobie poradzilam (ale nie jestem pewna wiec zapytam jeszcze tutaj) czy jesli odznacyzlam ten program activesync z msconfig pozniej wyczyscilam rejestr za pomoca registry healer to czy mozliwe ze juz wszytsko bedzie ok?? bo wlaczajac dzis rano kompa program activesync sie nie uruchomil weszlam nawet w msconfig zeby spr czy jest odznaczony no i faktycznie jest odznaczony. z gory dzieki za odpowiedz</p><p>&nbsp;</p><p>aha anathema ja to juz czytalam na temat ctfmon.exe i pytam czy to mozna wywalic zeby mi ktos to takim prostym jezykiem napisal ze np mozna albo ze nie mozna i dlaczego bo np to sluzy do czegos tam...</p><p>ale dzieki jeszcze poczytam:)&nbsp;</p><p> P.S. Jeszcze od wczoraj mam jeden problem. chodzi o przegladarke mozilla firefox. od kilku tygodni wchodze bardzo czesto na strone www.speedtest.tp.pl (z wiadomoych przyczyn uzytkownikom neostrady wrr) wszytsko bylo ladnie pieknie do wczoraj. zrobilam test i chcialam zobaczyc historie pomiarow (jak to robilam przez kilka tygodni) i co? i wyswietla mi sie komunikat ze moja przegladarka blokuje pliki cookies??? co jest??? przez powiedzmy miesiac wszytsko bylo w porzadku i nagle od wczoraj gdzie nikt nic nie przestawial w ustawieniach firefoxa nagle blokuje?? cos chyba nie rozumiem. oczywiscie pozniej ja zaczelam kombinowac opcja akceptuj ciasteczka byla i jest zaznaczona w wyjatkach nie mam tej strony speedtest sa tylko strony do ktorych dostep jest zabroniony ale w wyswietl ciasteczka ona jest i sa wszytskie strony na ktore wchodze i nie ma zadnych problemow</p><p>i co z tym fantem zrobic hmm??<br>poradzcie cos</p><p>dziekuje</p><p>pozdrawiam&nbsp;</p>

• megusia 21.02.2007 19:43:41

skoro nikt mi nie odpowiada to zalozylam nowy watek... czy ktos pomoze czy nie??

megusia
Dodano:
18.02.2007 03:00:44
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1