ach ten windows :/
jak usunąc zgrabnie windows 98 nie naruszając danych na dysku i zainstalowac elegancko xp??w moźliwie najlatwiejszy i najskuteczniejszy sposób???
Odpowiedzi: 15
sorki El nie przyuwaźyłem, ja wchodze w topici nowe (pomarańczowe :wink: ), moźe daj jakieś ostrzezenie temu archologowi...
Ile jeszcze tych "porad" podacie po pieciu miesiacach ?
W dosie uruchamiasz norton comandera, usuwasz wszystkie foldery i pliki systemowe z dysków, i po krzyku.... ja tak często robiłem gdy nie chcciałem formatować, a chchiałem zainstalować na nowo 98.
dodatkowa partycja lub dysk twardy i wszystkie pliki na nią (niego)
wonder:chce od nowa wszystko–chodzilo o windowsa,a nie jak w pierwszym tekscie o dane.czytaj ze zrozumieniem :/
Jeźeli uwaźasz, źe to co wyźej jest ównioznaczne z tym co poniźej :
jak usunąc zgrabnie windows 98 nie naruszając danych na dysku i zainstalowac elegancko xp??w moźliwie najlatwiejszy i najskuteczniejszy sposób???
to rozczaruję Cię, ale umiejętność czytania ze zrozumieniem nie pomoźe.
Zdjęcia/usunięcia systemu poprzedniego ,a nawet usunięcia i ząłoźenia partycji i jej/ich sformatowania dokonasz w trakcie pracy instalatora XP – tylko trzeba uwaźnie czytać komunikaty i wybierać to opcje, których ma się zamiar uźyć.
Formatujesz partycje z 98 instalujesz na to miejsce XP.
Pisz jaśniej nie będzie problemów.
Pisz jaśniej nie będzie problemów.
chce od nowa wszystko–chodzilo o windowsa,a nie jak w pierwszym tekscie o dane.czytaj ze zrozumieniem :/
Troche nie rozumiem.
Najpierw napisales
Potem
Zdecyduj sie albo to albo tamto.
Najpierw napisales
wonder:nie naruszając danych na dysku i zainstalowac elegancko xp
Potem
wonder:upgradowac nie chce,chce od nowa wszystko
Zdecyduj sie albo to albo tamto.
hmm,upgradowac nie chce,chce od nowa wszystko,ale...zastanowie sie nad tym:)dzieki
Nie musisz usuwac.
Zmieniasz tylko wina a wszystko inne zostaje.
Zmieniasz tylko wina a wszystko inne zostaje.
XP instaluje sie z plyty a nie z DOSa czy Nortona.
Masz Norton Commandera na dyskietce ? Uruchom komputer z dyskietki awaryjnej, uruchom NC i wykasuj folder Windows i ewentualnie jego kilka plikow systemowych z C:. Pozniej tylko instalacja XP i po ptokach.
Masz Norton Commandera na dyskietce ? Uruchom komputer z dyskietki awaryjnej, uruchom NC i wykasuj folder Windows i ewentualnie jego kilka plikow systemowych z C:. Pozniej tylko instalacja XP i po ptokach.
Albo usuwasz i źegnasz się z tym co na dysku, bo wszystkie programy i tak trzeba będziei nstalowac raz jeszcze, albo wybierasz – z poziomu w98 – po uruchomieniu instalatora z płyty – opcję upgrade'u i w takim wypadku masz zachowane ustawienia, dostep do programów itp, ale i tak musisz zainstaslowac sterowniki sprźetu, a system od urodzenia bedzie chodził wolniej niź świeźo stawiany – coś za coś.
poza tym jak go usune to trzeba bedzie z nortona czy dosa instalowac,a to juz co innego
no ale najpierw musze starego usunąc...
Wkladasz plytke win xp do napedu, uruchomi sie autostart (chyba ze masz wylaczony) klikasz bodajze zainstaluj winxp a potm wystarczy czytac co jest napisane.
Strona 1 / 1