ACDSee 8

Siemanero.
dwie sprafffki do ACDSee 8.
pierwsza to gdzie się ustawia które typy plików na otwierać ten program, bo np niechce zeby mi otwierał muzyczne ani video, niech otwiera tylko graficzne a innych sie nie tyka.
druga to gdzie ustawić taką rzecz, mianowicie kiedy otiweram zdjecie takie na cały ekran to zamias zwykłego kursorka mam ta "łapkę" dzięki której mogę poruszać obraz, no i faktycznie minimalnie mogą nim "potrzasnąć". Wolał bym jednak źebym miał zwykły kursor dzieki któremu mógłbym zaznaczyć fragnemt zdjęcia i klikajac na niego powiększyć go.

Odpowiedzi: 9

dokladnie uzywam do tego liter alfabetu to mi pomaga w nawigacji :lol: sorry zart a sam mam acd see 7 i nie mam tego problemu moze sprobuj przeinstalowac poniewaz podczas instalacji masz wybor jak i tma jest opcja gzie mozesz zaznaczyc aby acd see bylo bezuzyteczne czyli nie powiazane z niczym a z tymi filmami ktore sie znajduja pomiedzy fotkami to tylko pomoze odznacznie funkcji podgladu audio i viedo i odznaczenie funkcji automaycznego odgrywania video i audio dodaje zrzut
http://img403.imageshack.us/img403/829/screenshot23su.jpg
Przemysław Zawadzki
Dodano
03.03.2006 23:48:01
Przemysław Zawadzki:
wiesz ja mam na komputrze folder do zdjec i do filmow i do dokumentow itd i to pomaga :D

Pewnie masz jeszcze podfoldery ponazywane literami alfabetu i wnich odpowiednio poselekcjonowane pliki. Proponuje jeszcze poukładać to wszystko w kolejności od najmniejszej wielkości pliku do najwiekszej – to pewnie tez pomaga :twisted:
Krzychooo
Dodano
03.03.2006 23:38:44
wiesz ja mam na komputrze folder do zdjec i do filmow i do dokumentow itd i to pomaga :D
Przemysław Zawadzki
Dodano
03.03.2006 15:25:02
No myslałem źe to koniec będzie problemów ale zrobiłem tak jak mówiłes i nic sie niezmieniło...za chwilę mnie szlak trafi a sam pochlastam się szarym mydłem. Jakie to jest wkurzające !!!!
Krzychooo
Dodano
03.03.2006 15:12:08
pogrzebalem w programie i chyba znalazlem rozwiazanie:]

wchodzisz w programie w opcje TOOLS–>OPTIONS nastepnie w oknie z opcjami wybierasz zakladke PREVIEW i odptaszkowujesz opcje AUTOPLAY AUDIO AND VIDEO CLIPS :)

to definitywnie powinno pomoc :)
BOOTanick
Dodano
28.02.2006 23:44:02
Hmm...myslałem źe ta odpowiedź rozwiaze problem.
Jednak nie do końca się tak stało. odznaczyłem tam w tym menu wszystkie pliki video ale mimo wszystko łapie się za odtwarzanie ich. Moźe powiem dokładniej o co chodzi. Otóź jesli mam w katalogu jakies zjęcia ale i sa tam filmiki czy muzyka to przezkakując zdjęcia nieomija filmów i muzyki tylko tez ją chce odtworzyc. poprzednie acdsee omijało mi te pliki i tylko w kółko mozna było przeskakiwac po zdjęciach mimo źe lezały miedzy innymi plikami audio czy video. ten je otwiera co długo zchodzi i tak dalej i tak dalej. To chciałbym zmienić.
Krzychooo
Dodano
28.02.2006 22:40:59
jesli chcesz zmienic obsluge plikow uruchom program badz to z przegladarki plikow lub normalnie (poprostu uruchom by ukazala sie lista plikow w kataloku :)) nastepnie z gornej listwy wybierasz opcje TOOLS a nastepnie z menu ASSOCIATIONS i tam wybiersz opcje ktore Ci odpowiadaja

PS. co do nazwy menu teraz nie jestem pewien bo z pamieci pisze...poprostu poszukaj pokolei a ja sprawdze jak bede mogl :)
BOOTanick
Dodano
28.02.2006 12:55:47
poprostu głowa nie śmietnik, nikt nie musi pamietać a tej przegladarki nie uzywam bo jest zbędna..

a najczęsciej to takie "coś" robi się w ustawieniach ;)
WaGonik
Dodano
28.02.2006 02:15:52
No wie ktoś czy nie? sugestie jakies chociaź, nawet najgłupszy pomysł sprawdze, bo mnie to draźni :wink:
Krzychooo
Dodano
28.02.2006 00:16:46
Krzychooo
Dodano:
21.02.2006 11:01:57
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1