ACCESS = PROBLEM
Mam dziwaczny problem. Mianowicie stowrzyłem baze danych z jedną tabelą. Tabela zawiera dwa pola Nazwisko i Imię. Nie dawałem klucza podstawowego. Następnie stworzylem formularz do ktrego dodałem pole kombi. Otworzył się "Kreator pól kombi". W pierwszym etapie wybrałem "Obiekt: Pole kombi ma pobierać wartość z tabeli lub kwerendy". Następnie dałem "Dalej >" i wyświetla się pytanie, "Z której tabeli lub kwerendy będą wprowadane wartości do formantu: pole kombi?" wybieram "Tabela1" czyli tą którą utworzyłem daje "Dalej >" i w tym monecie pojawia się komunikat "W obiekcie 'Tabela1', nie znaleziono opowiednich pól. Proszę wybrać nowe źródło"
DOSTAJE JUŻ WŚCIEKLIZNY. Z tego co wiem to powinno sie nic nie rzucać i pokacać mi liste pól z Tabeli1 które chce źeby się zawarły w polu kombi dać jeszcze dalej i zakończyc działanie kreatora.
Chce takźe dodać ze nic nie zmieniałem w opcjach i przeinstalowałem dla pewności na nowo Offica ale błąd występuje dalej
BARDZO PROSZĘ O POMOC.
DOSTAJE JUŻ WŚCIEKLIZNY. Z tego co wiem to powinno sie nic nie rzucać i pokacać mi liste pól z Tabeli1 które chce źeby się zawarły w polu kombi dać jeszcze dalej i zakończyc działanie kreatora.
Chce takźe dodać ze nic nie zmieniałem w opcjach i przeinstalowałem dla pewności na nowo Offica ale błąd występuje dalej
BARDZO PROSZĘ O POMOC.
Odpowiedzi: 2
Czyźby nikt nie znał odpowiedzimi na moje pytanie ?
Kurka, dziwna sprawa....
Nie znam sie na Accesie ale zrobilem ta tabele i formularz wg Twojej instrukcji i u mnie to zadzialalo :?:
Ciekawe kto wpadnie na rozwiazanie problemu ...
pozdrawiam
Nie znam sie na Accesie ale zrobilem ta tabele i formularz wg Twojej instrukcji i u mnie to zadzialalo :?:
Ciekawe kto wpadnie na rozwiazanie problemu ...
pozdrawiam
Strona 1 / 1