Access Problem z zadaniem

Mam problem z zadaniem z matury z 2005 roku związanego z bazami danych. Jezeli ktos jest dobry to prosze o pomoc... a moze u kogos na dysku zalega rozwiazanie tego zadania rowniez poprosze troche pomoze... Tak więc chodzi o zadanie 6 z matury rozszerzonej z informatyki... Tutaj link do arkusza: [url=http://www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2005/inf_a2.pdf]Arkusz!!![/url] Tak wiec jeszcze raz chodzi oi zadanie 6... Zaprojektowałem już tabele niestety nie moge sobie poradzic z ustawieniem relacji baz danych i dalsza czescia, probowalem grzebac w pomocy ale nie jest ona za dobrze napisana... jestem strasznie cienki jezeli chodzi o offica tak wiec prosze o pomoc, mysle ze to zadanko nie zajmnie duzo czasu... Z góry dzieki, jakby ktos sie pofatygował z rozwiązaniem to prosze je gdzies wrzucic w pliku accessa, kazda inna pomoc i wskazowki rowniez mile widziane... Mysle ze to nie bedzie wielkie wyzwanie :p

Odpowiedzi: 2

Relacje jakos poustawialem ale dalej wychodzi mi z tego maslo maslane, pewnie zrobilem cos zle... no i dalsza czesc zadania... te raporty, po drugie kwerendy, dosc skomplikowane to....
coler000
Dodano
28.05.2007 00:11:52
Na szybko to widzę, że musisz zrobić relacje między [i]skrót nazwy[/i] po zaimportowaniu [i][b]Państwa.txt[/b][/i] z odpowiednikiem w [i][b]Zawodnicy.txt[/b][/i] oraz [i]numer na liście [/i] w [b][i]Zawodnicy.txt[/i][/b] z tymi trzema zaimportowanymi plikami wyników konkursów. I IMO tyle jeżeli chodzi o relacje.
Bobi
Dodano
27.05.2007 23:54:04
coler000
Dodano:
27.05.2007 23:11:29
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1