Access 2003 - formularze i Outlook

Witam serdecznie, Niestety nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi na moje pytania na tym forum, ani nigdzie indziej, wiec jestem zmuszony popelnic ten post:) Mam problem z formularzami Accessa 2003. 1) Czy istnieje mozliwosc wykonania przycisku w formularzu (czy to makro, czy cokolwiek innego), po kliknieciu ktorego zostalyby zbierane dane z odpowiednich rekordow tabeli, ktore sa wyswietlane w formularzu, a nastepnie dane te bylyby wykorzystywane do tworzenia automatycznie e-maila w Outlooku 2003. W praktyce - klikam w przycisk OUTLOOK -> otwiera sie edycja nowego maila z adresem sciagnietym z rekordu AdresEmail z bazy + kilkoma innymi. 2) Czy istnieje mozliwosc utworzenia kolejnego przycisku w formularzu, ktory dawalby mozliwosc przeniesienia informacji z bazy wyswietlanych w tym formularzu do kalendarza Outlooka (do odpowiedniej daty). Czyli mam np rekord DataPlanowanegoSpotkania, w nim data. Wyswietlane jest to w formularzu. Po kliknieciu w formularzu w odpowiedni przycisk, w kalendarzu Outlooka pod ta data tworzy mi sie zapis 'Planowane spotkanie z FirmaASD" (nazwa firmy analogicznie jak data.) Dziekuje z gory z pomoc i pozdrawiam.

Odpowiedzi: 0

girith
Dodano:
04.11.2007 00:53:42
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0