Abit vs Asus ;o

Sluchajcie, wchodze do sklepu, mam liste sprzetu ktory chce kupic i na pierwszym miejscu Abit NF–7(rev2.0) i odrazu pytanie pada, czy nie lepiej asusa cz epoxa ;o a ja zdziwiony i mowie zeby chcial sie troche w oc pobawic, i abit odpowiedni. A reposta: abit sa bardzo konfliktowe, czesto sie psuja. Nie wiem ale raczej koles wie lepiej bo pracuje i wie jak jest w praktyce, no i wybral ASUS'a A7N8X. Mam jeszcze troche czasu zeby zmienic decyzje, abit kosztowal 215 a asus 220. A cos mi sie swita ze na asusie nie ma blokady pci/agp i wtedy nici z o/c ;/ co wy na to?

Odpowiedzi: 14

dobra tak samo jako o wiele lepszy to i drozszy, a przezucanie sie na platforme 64–bitowa juz wogole mija sie z celem. hmm, latwie teraz grafike radeona 9800pro z fajnym coolerem, wiec w grach nie powinno byc problemow
Lucky
Dodano
30.04.2005 20:12:19
Gdyby był AMD Barton lub Athlon64 byłby o wiele lepszy ...
marcin.mb
Dodano
30.04.2005 20:03:05
dobra sprzet bedzie jutro :P

Chieftec MX–01B–D–U

AMD Sempron 2400+ bulk

Abit NF7 (v2.0)

GeIL 512MB PC–400 CL2.5

17" LG Flatron F700P

i probobly Saphire Radeon 9800 Pro + arctic cooler rev.3

hehe, jestem ciekaw jak mi pojdzie skrecanie tego :P ale nie jest chyba zły zestaw co:P?
Lucky
Dodano
29.04.2005 23:25:43
No tak, z rozpedu pomylilem, przyznaje... to na A i to na A ;)
brtx
Dodano
29.04.2005 22:59:55
brtx:
Bez wchodzenia w "co lepsze a co gorsze do o/c"
Typowa zagrywka sprzedawcy sklepu kompterowego – prawdopodobnie na hurtowni dostali (sklep) promocje na wlasnie plyty Abita – co za tym idzie – przy sprzedazy Abita maja wiekszy zysk...
Takze nie daj sie omamic – kupuj to co chcesz.

chyba nie zrozumiałeś :P Oni mu w sklepie odradzali abita:) Ale taka sama zagrywka moze sie tyczyć i tego zachwalanego ausa czy Epoxa... Moim zdaiem najlepiej Abit
adik154
Dodano
29.04.2005 21:50:00
Bez wchodzenia w "co lepsze a co gorsze do o/c"
Typowa zagrywka sprzedawcy sklepu kompterowego – prawdopodobnie na hurtowni dostali (sklep) promocje na wlasnie plyty Abita – co za tym idzie – przy sprzedazy Abita maja wiekszy zysk...
Takze nie daj sie omamic – kupuj to co chcesz.
brtx
Dodano
29.04.2005 20:41:50
teź mam Abita (BH7–E) i źadnych problemów nie miałem a mam ją jakieś półtora roku. Polecam
espen
Dodano
28.04.2005 22:46:26
Ehh ja tak nienawidze płyt abita, jednak jak czytam te posty i wyczytuje ze jakiś koleś plecie ze abity sie psują po roku to az mis ie smiać chce :P
Mam abita Th7 Raid 3 i pół roku (pod te pierwsze Pentium 4)i ani razu, powtarzam ani razu sie nie zepsuł. Że ta akurat płyta to menda jest (choć ostatnio jakoś zmieniam powoli zdanie co do firmy abit i mojej płyty) to w niczym nie zmienia faktu ze z tych 3 prosucentów (abit, asus, epox) najlepiej dla ciebie wybrać ABITA
adik154
Dodano
28.04.2005 21:52:42
Teź coś słyszałem o awaryjności tych płyt, zwłaszcza tych nowych modeli. Sprawa konfliktowności, a taka istnieje, moźna rozwiazać na poziomie składania zestawu, przecieź nie dadzą ci zestawu który nie działa prawidłowo.

Na twoim miejscu wziołbym tego Abita i zaryzykował, byćmoźe sprzedawca polega tylko na obiegowej opini i nie ma to nic wspólnego z realiami.
spiderko
Dodano
28.04.2005 21:06:15
Lucky:
nie w tym rzecz, koles do mnie mowi ze po 1 roku prawdopodobnie spoktalbym sie z nim gdyz cos by z plyta sie zwalilo :P

Bzdury plecie.. ja mam swoją juz mniej więcej ponad rok i wszystko pięknie działa.

Równeiź wiele inncyh osób ma płyty Abita i działają one kilka lat... nawet przy duźym OC. Jak się gościu nie zna, to niech nie gada głupot.
Mrówek
Dodano
28.04.2005 21:00:54
nie w tym rzecz, koles do mnie mowi ze po 1 roku prawdopodobnie spoktalbym sie z nim gdyz cos by z plyta sie zwalilo :P
Lucky
Dodano
28.04.2005 20:56:38
Lucky:
Mrówek:
Nie słuchaj tego gościa, bo Abit ma o wiele większy potencjał OC od ASUSA.
Mam Abita AN7 (nowsza wersja NF7) i wszystko na tej płycie głównej kręci się melodyjnie.
Wybierz Abita albo Epoxa... ze wskazaniem na tego pierwszego ;)

Do o/c zgadzam sie! ale koles twierdzi ze czesto awarie sa wlasnie tych plyt, wiec wiesz ...

Nie zgodzę się. Owszem. Trafiają się wadliwe egzemplarze, ale bez problemu moźna je wymienić. Np. jednej osobie, która kupowała płytę Abit AN7, karta muzyczna na płycie głównej nie działała. Płytka poszła do ymiany i dostał w pełni sprawny i sprawdzony egzemplarz.

Jeźeli kupujesz płytę to mozesz gościa z serwisu poprosić o przetestowaniem jej przed kupnem.. jak wadliwy, to źądaj innego egzemplarzu.

Pozdrawiam :)
Mrówek
Dodano
28.04.2005 20:49:49
Mrówek:
Mam Abita AN7 (nowsza wersja NF7) i wszystko na tej płycie głównej kręci się melodyjnie.

Do o/c zgadzam sie! ale koles twierdzi ze czesto awarie sa wlasnie tych plyt, wiec wiesz ...
Lucky
Dodano
28.04.2005 20:46:33
Mrówek
Dodano
28.04.2005 20:42:08
Lucky
Dodano:
28.04.2005 20:37:15
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1