Abit KT7A + Duron 1400
Witam,
Obecnie posiadam mobo Abit KT7A i Durona 700 MHz oc na 800. Chciałbym zmienic proc na lepszy, najlepiej Durona 1400 (mniejsze taktowanie się nie opłaca) z szyną 133MHz i jądrem Applebread. I teraz mam problem:
- na stronie producenta pisze, że płyta obsługuje procki do 1,2GHz
- w manualu jest napisane: [i]Supports AMD Duron 600MHz ~ 850MHz [u]or future Socket A processors[/u] based on 200MHz (100MHz Double Data Rate)[/i] i [i]Supports AMD Athlon 700MHz ~ 1.2GHz [u]or future Socket A processors[/u] based on 200MHz/266MHz (100MHz/133MHz Double Data Rate)[/i]
- widziałem na forum kogoś, kto ma tą samą płytę, tyle że z obsługą RAID i prockiem 1.4GHz od AMD
Moje pytanie: Czy ten procek jednak podejdzie do mojej MB?
PS. Bez postów typu: "lepiej kup sobie nowego kompa" - nie mam kasy na nowego!
Odpowiedzi: 3
Jeszcze mam jedno pytanko: Dałoby się włożyć tu jakiś proc z SSE? Jeśli tak to jaki? Może jakiś XP ?
TiA
Widziałem tę stronę wcześniej, ale przeczytałem tylko o trzech pierwszych BIOSach :) Od dawna mam zainstalowany ten najnowszy. W każdym razie - dziękuję za pomoc.
Sprawa ma się tak. Najlepszy proc jaki mogę włożyć to właśnie Athlon 1400Mhz/133 TB. Wersję płyty mam 1.0 co sprawia, że nie mogę być pewny na 100%, że zadziała mi Athlon XP (od wersji 1.3 w górę działa). Piszę, że nie mogę być pewny, bo są przypadkii to liczne, że jednak działa ten Athlon.
Nie wiem jeszcze, na co się zdecyduję. Pożyjemy zobczymy.
http://www.abit.com.tw/page/en/download/download_bios_detail.php?pFILE_TYPE=Bios&fSEARCHTEXT=kt7a
BIOS ID: 4A ;-)
Strona 1 / 1