A to co?

Jakieś dziwne odgłosy dobiegają z mojego komputera. Podczas zmiany kolorystyki pulpitu, przewijania okna, przewijania listy plików: pojawia się szum, który znika po tej czynności. Jak pasek się juz przewinie i zatrzyma – nie szumi. To wyglada jak jakaś reakcja na zmiany na pulpicie albo ruchy myszki (szczególnie rolki). A dobiegają one dokładnie z mojego komputera – nie mogę zlokalizować dokładniej tego miejsca.

Odpowiedzi: 8

Damianos:
Pewnie macie wszyscy myszy w kompach (lub w monitorach). Mi tez tak piszczało ale jak kompa otworzyłem to taki wielki szczur z niego wyskoczył i problem znikł :D .Evil te szumy to pewnie ci kable dziadyga (czyli mysz) przegryza i szumi.

:lol: :lol: :lol:
Szczur w komputerze :lol: :lol:

Mi się wydaje, źe dysk twardy hałasuje :D
Mrówek
Dodano
01.02.2005 13:07:39
Ukey:
To nie tylko minitor tak piszczy. Mam w domu 2 telwizory jeden jakis srednio–stary 85Hz a drugi 100Hz i tez piszcza lae zazwyczja walniecie pomaga i przestaje piszczec 8)

Exacly ;D jak walne w monitor pare razy to czasem przestaje, ale nie bede narzekal bo za ten monitor na ktorym pracuje dalem 500zl, co innego jakby byl LG ale coz :P
Lucky
Dodano
01.02.2005 11:20:27
Pewnie macie wszyscy myszy w kompach (lub w monitorach). Mi tez tak piszczało ale jak kompa otworzyłem to taki wielki szczur z niego wyskoczył i problem znikł :D .Evil te szumy to pewnie ci kable dziadyga (czyli mysz) przegryza i szumi.

Ale tak na powaźnie to zawsze cos w kompie piszczy lub szumi. Jest to ludzki wymysł więc nie jest idealny. Musisz sie z tym pogodzic źe zawsze cos w kompie bedzie szurało i chrupało. Jak wyźej napisali to pewnie Twardy dysk pracuje.
Damianos
Dodano
31.01.2005 20:18:01
Lucky:
ja mam identyko jak wlaczam pewna gre, takie ledwo co slyszalne ale maxymalnie denerwujace odglosy z ... monitora ;D tak dzieje sie tylko w jednej grze gdy zmienia sie mocno rozdzielczosc.

To nie tylko minitor tak piszczy. Mam w domu 2 telwizory jeden jakis srednio–stary 85Hz a drugi 100Hz i tez piszcza lae zazwyczja walniecie pomaga i przestaje piszczec 8) . O telewizory sie nie boje bo i tak cos sie zawsze oglada. Ale monitor ja kzacznie mi piszczec to lepiej sie domnie nie zblirzac i walenie tez nei pomaga. Pewnie cos z odswierzaniem ale nie wiem :(
Ukey
Dodano
31.01.2005 16:32:07
Ja teź tak miałem myślałem źe zwariuje ,aź w końcu jak zainstalowywałem sobie nagrywarke chyba coś niechcący poruszyłem i przestało :) Moźe spręzone powietrze zastosuj i bebechy w kompie odkurz.
maq123
Dodano
31.01.2005 13:04:22
ja mam identyko jak wlaczam pewna gre, takie ledwo co slyszalne ale maxymalnie denerwujace odglosy z ... monitora ;D tak dzieje sie tylko w jednej grze gdy zmienia sie mocno rozdzielczosc.
Lucky
Dodano
31.01.2005 11:51:22
zdaje sie źe HDD sie starzeje :P
terminator
Dodano
31.01.2005 11:00:33
Procesor za mało naoliwiony i skrzypi :wink:
Zobacz czy to nie przypadkiem z hdd.
MarcinX
Dodano
30.01.2005 23:02:00