A ja mam nowy problem 16 bitowym podsystemem windows

w czasie aktualizacji al playera wyskakuje mi taki komunikat

Odpowiedzi: 11

zgadzam się z tobą , poprawki sa do kitu ale ostanią instalowałem 2 miesiace temu a dwa tygonie temu jeszcze miałem plik. Fakt juz sobie poradziłem po prostu wrzuciłem ten plik z innego kompa bo z płytki windowsa nic nie dawało!
kiepas
Dodano
05.11.2004 14:31:21
kiepas:
nie instaluje wszystkich aktualizacji, tylko poprawki krytyczne

no, ale ja ci tego na pewno nei wykasowałem :twisted:

Widocznie w którejś poprawce krytycznej stwierdzili informatycy w MS źe nie jest potrezbne ten, czy inny plik i go wywalili.
Co sie dziwić, nie wszystkie decyzje są do końca przemyślane (co widać np. w tym przypadku).
Rozwiązanie masz – teraz walcz.
Raku_
Dodano
05.11.2004 08:54:43
kiepas:

no, ale ja ci tego na pewno nei wykasowałem :twisted:

Widocznie w którejś poprawce krytycznej stwierdzili informatycy w MS źe nie jest potrezbne ten, czy inny plik i go wywalili.
Co sie dziwić, nie wszystkie decyzje są do końca przemyślane (co widać np. w tym przypadku).
Rozwiązanie masz – teraz walcz.
Raku_
Dodano
05.11.2004 08:54:43
kiepas
Dodano
04.11.2004 23:00:08
kiepas:
kurde mi to nie pomogło, nie wiem co robic bo nie moge przez to zainstalować sterowników!

nie instaluj aktualizacji :twisted: jak popadnie :D – bo to na 99,99% problem po którejś aktualizacji XP
Raku_
Dodano
04.11.2004 21:41:58
kurde mi to nie pomogło, nie wiem co robic bo nie moge przez to zainstalować sterowników!
kiepas
Dodano
04.11.2004 20:03:56
a moźe to :
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;324767

A tu rozwiązanie przetestowane

Jakiś proces przy starcie systemu usuwa pliki AUTOEXEC.NT i CONFIG.NT, a są one niezbędną częścią systemu Windows XP.
Niełatwe jest wyśledzenie winowajcy, poniewaź dzieje się to prawdopodobnie podczas startu systemu.
W chwili obecnej rozwiązaniem jest odtworzenie (zgodnie z opisami z linków zamieszczonych poniźej) lub wkopiowanie tych plików do katalogu WINDOWSsystem32. Kopie plików moźna odnaleźć w katalogu Repair jeśli nie zablokowano tego mechanizmu zabezpieczającego.
Aby pliki nie ginęły wystarczy zmienić im atrybuty na ReadOnly (to pomaga i nie powoduje skutków ubocznych).
Raku_
Dodano
02.11.2004 00:38:59
dobra zainstalowalem nowego al playera po sciagnieciu z liveupdate dalem sobie spokuj teraz na tym nowym la playerze aktualizacje przechodza bez problemow.Te dwa pliki o ktorych w spomniales sa na swoich miejscach.Ale dzieki za probe pomocy.A tak w ogole gdy kto zacznie miec ten sam problem z NTVDM CPU to polecam tego linka jest tam opisane jak tego sie pozbyc. http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;314106
jareks33
Dodano
01.11.2004 19:09:15
jareks33 – nie cąłkiem do czegoś innego bo ówniez do "Maszyny virtualnej DOS w systemie NT".
Sprawdź preoszę najpierw czy to co jest we wskazanym linku nie pomoźe, a jeźeli nie to jest trochę opisów i to nawet po polsku dla "NTVDM CPU" jest w googlach– coś powinieneś dopasowac.
Rebe
Dodano
01.11.2004 18:31:10
Zrób scan kompa na szkodniki i wyczyść wszystkie katalogi TEMP, usuń wszystkie allplayery – nie nadpisuj,restart kompa i próbuj zainstalować.

Sprawdz pliki w katalogu system32 czy są.
autoexec.nt i config.nt
JNJN
Dodano
01.11.2004 13:16:44
nie wiem jak ty ale nie raz udaje mi sie szukac a co do tego postu co zes mi go polecilto tamten odwoluje sie do windowsa/system32/autoexec a ten moj do czegos innego.Sprawdzalem ten plik i jest na swoim miejscu,a zprawego palca nie moge nic uruchomic bo to jest aktualizacja bezposrednio z programu
jareks33
Dodano
01.11.2004 12:56:56
jareks33
Dodano:
01.11.2004 12:19:46
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1