a–b
Mam dwa kompy xp w tej samej grupie roboczej.
W otoczeniu sieciwym komp A widzi komp B, na odwrot juz nie. Jesli jednak kaze kompowi B wyszukac kompa A po nazwie to go znajduje i pozwala na niego wejsc.
Jak zrobic by komp B od razu widzial kompa A?
(Na obu nie ma logowania na haslo)
W otoczeniu sieciwym komp A widzi komp B, na odwrot juz nie. Jesli jednak kaze kompowi B wyszukac kompa A po nazwie to go znajduje i pozwala na niego wejsc.
Jak zrobic by komp B od razu widzial kompa A?
(Na obu nie ma logowania na haslo)
Odpowiedzi: 3
Nic sie nie stanie po wylaczeniu tej uslugi. Jest ona "jedynie" odpowiedzialna za kwestie zwiazane z elekcja master browsera (przegladarki glownej) a komputer z wylaczona usluga nie stara sie zostac master browserem.
Powiedz chlopakom w sieci, aby powlaczali NetBIOS przez TCP/IP w zakladce WINS wlasciwosci polaczenia sieciowego.
Powiedz chlopakom w sieci, aby powlaczali NetBIOS przez TCP/IP w zakladce WINS wlasciwosci polaczenia sieciowego.
Dzieki za podpowiedz.
Cos pokilkalem i choc chyba wszystko co zmienialem wrocilo naswoje miejsce, to teraz oba sie widza.
Ale sa nastepne w sieci z ktorymi jest taki sam problem.
Moje pytanie jest takie:
Czy jesli na moim kompie wylacze usluge przegladarki to jak wplynie to na inne komp. w sieci?
Konkretnie rozchodzi sie o to, ze z innych komp. sa odnosniki sieciowe do moci katalogow, czy one czasem nie ulegna skasowaniu przy probie polaczenia?
Boje sie namacic innym...
(wszystkie maja xp)
Cos pokilkalem i choc chyba wszystko co zmienialem wrocilo naswoje miejsce, to teraz oba sie widza.
Ale sa nastepne w sieci z ktorymi jest taki sam problem.
Moje pytanie jest takie:
Czy jesli na moim kompie wylacze usluge przegladarki to jak wplynie to na inne komp. w sieci?
Konkretnie rozchodzi sie o to, ze z innych komp. sa odnosniki sieciowe do moci katalogow, czy one czasem nie ulegna skasowaniu przy probie polaczenia?
Boje sie namacic innym...
(wszystkie maja xp)
Na tych komputerach systemy to ...
Jesli to XP, wylacz na jednym usluge o nazwie "Przegladarka komputera" – z Uruchom "services.msc"
Jesli to XP, wylacz na jednym usluge o nazwie "Przegladarka komputera" – z Uruchom "services.msc"
Strona 1 / 1