9800 PRO@XT

No własnie chciałbym wiedzieć czy moge wgrać nowego biosa czy nie, ale slyszalem ze nie ma co patrzec na wynik z everesta(chodzi mi o rodzaj rdzenia) bo czasami jest nie prawdziwy i trzeba sprawdzic recznie, zdejmując cooler. No i niby proste ale jak na moj gust to zdjąc cooler to mozna jedynie w jeden sposób, mianowicie ucinając 'trzymajki'. To samo mam na plycie głownej z wentylatorem na northbridge. Pewnie juź nie raz zdejmowaliście, jak to się robi? z góry thx!

Odpowiedzi: 9

strone juz wczesniej przegladalem, lecz o gwarancji nic tam niedotcztałem. thx za cytat spiderko.
Lucky
Dodano
29.06.2005 00:13:09
Lucky – jeźeli juź koniecznie musisz to metoda "obrazkowa" + pliki i wyjasnienai są tu:
http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=3&var1=92&var2=0
Języka nie trzeba znać, bo nazwy są istotne, a one takie same i po polsku są.
Rebe
Dodano
28.06.2005 21:45:53
kaźda ingerencja w karte czy to mechaniczna czy to czysto "biosowa" spowoduje utratę gwarancji...
no chyba źe zrobisz to tak źe będzie sie dało np odkleić radiatory tak źe nie będzi epo nich śladu...
ale jeśli chodzi o V–Moda to na niezauwaźenie tego przez serwis nie licz...
adik154
Dodano
28.06.2005 20:24:00
6. Gwarancją nie są objęte lub jeśli zaznaczono objęte są gwarancją ograniczoną :
...
– szkody powstałe w wyniku samowolnych napraw, przeróbek czy teź ingerencji w produkt
– uszkodzenia bądź wady wynikłe w skutek niewłaściwego lub niezgodnego z przeznaczeniem uźywania produktu
...

Zmiana chłodzenia czy biosu, jeśli jest wykonana starannie i bez pozostawienia śladów, zazwyczaj nie skutkuje utratą gwarancji. Wysyłając karte poprostu doprowadzasz ją do pierwotnego stanu. W kwesti biosu mówiłem tylko źe karta moźe paść, np. w trakcie flashowania prąd ci odłączą lub nastąpi reset komputera i masz wolne od grania na jakiś czas.
spiderko
Dodano
28.06.2005 20:22:43
chodzi ci o to źe jak sie wgra nowego biosa to sie gwarancje traci? no fakt to lekki minus tego, a powiedz mi, czy jak zamontuje te rzeczy o ktorych mowie to tez trace gwarancje?
Lucky
Dodano
28.06.2005 18:37:37
No własnie chciałbym wiedzieć czy moge wgrać nowego biosa czy nie, ale slyszalem ze nie ma co patrzec na wynik z everesta(chodzi mi o rodzaj rdzenia) bo czasami jest nie prawdziwy i trzeba sprawdzic recznie, zdejmując cooler. No i niby proste ale jak na moj gust to zdjąc cooler to mozna jedynie w jeden sposób, mianowicie ucinając 'trzymajki'. To samo mam na plycie głownej z wentylatorem na northbridge. Pewnie juź nie raz zdejmowaliście, jak to się robi? z góry thx!

Wgrać nowego biosa zawsze moźna tylko pytanie czy gra jest warta świeczki, zawsze się moźe zdarzyć wypadek przy pracy.

Instrukcja zmiany Biosu w Radeonach

Zdjęcie coolera jest proste, jeśli są to zwykłe kołeczki to od spodu je zaciskasz i wypychasz. Są jeszcze kołeczki innego rodzaju, z bolcem blokującym w środku, poniźej masz obrazek poglądowy jak się go pozbyć i jednocześnie nie uszkodzić :D

spiderko
Dodano
28.06.2005 15:27:49
artefakty związane są zaróno z przegrzewaniem się karty rdzeńia/pamiątek jak równieź z niewydalaniem w dopstarczaniu prądu, w pierwszym przypadku pomaga częstro zamontowanie radiatorów i wentylatorów n agrzejących się podzespołach. W przypadku drugim potrzebny jest V–Mod na karcie. Ale jesli chodzi o taki modding to nie to forum (nie chcą nam dziąłu utworzyć :D ), polecam ci forum http://forum.tweak.pl
adik154
Dodano
28.06.2005 14:44:44
a takie jeszcze jedno pytanie zwiazane z kartą. artefakty sa zwiazane z czym? z tym ze jest wysoka temp. czy ze karta nie wyrabia? bo jak dałem taktowania idnetyczne jak w XT to zaczely mi wyskakiwac? i tu jest pytanie, czy jak do tego radeona doloze radiatory pamięci ZM–RHS1 Zalmana i Arctic Cooling VGA Silencer Rev.3 to nie powinno byc artefaktow?
Lucky
Dodano
28.06.2005 14:28:26
zaginasz skrzydełka tych trzymajek ku sobie i wtedy one powinny sie wysunąć bez problemu. Ja tak zdejmowałem z mojej dawnej karty...
adik154
Dodano
28.06.2005 13:16:25
Lucky
Dodano:
28.06.2005 11:37:27
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1