98 i XP na jednym dysku pomozcie PROSZE!!!
wiec tak mam dysk 40gb podzielony na 3 partycje
c: 10gb d: 15gb e: 15gb
to MOJ PROBLEM)
na c mam zaistalowany XP c:WINDOWS z botwalnej plytki!! 3h temu zainstalowalem sobie na dysku d win 98 w katalogu d:WINDOWS!! wszystko gralo odpal mi sie win 98 potem
uruchomilem loadera z plyty win XP wcisnolem r zalogowalem sie jako administator i wpisalem bootcfg /add a on mi MOWI ZE MA TYLKO JEDEN SYSTEM C:WINDOWS wcisnolem 1 i zaczol sie uruchamiac WIN XP a po 98 ani widu ani slychu a powinno byc widac drugi WIN 98a nie ma go?? co mam zrobic sciagnolem programy Partition MAgic 8.0 i bootmagic 7.0 ale nie badrzo wiem co mam w nich zrobic POMOZCIE MI PROSZE??dziekuej z gory
albo moze te programy nie sa potrzebne?? pozdrawiam
c: 10gb d: 15gb e: 15gb
to MOJ PROBLEM)
na c mam zaistalowany XP c:WINDOWS z botwalnej plytki!! 3h temu zainstalowalem sobie na dysku d win 98 w katalogu d:WINDOWS!! wszystko gralo odpal mi sie win 98 potem
uruchomilem loadera z plyty win XP wcisnolem r zalogowalem sie jako administator i wpisalem bootcfg /add a on mi MOWI ZE MA TYLKO JEDEN SYSTEM C:WINDOWS wcisnolem 1 i zaczol sie uruchamiac WIN XP a po 98 ani widu ani slychu a powinno byc widac drugi WIN 98a nie ma go?? co mam zrobic sciagnolem programy Partition MAgic 8.0 i bootmagic 7.0 ale nie badrzo wiem co mam w nich zrobic POMOZCIE MI PROSZE??dziekuej z gory
albo moze te programy nie sa potrzebne?? pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
Trzeba bylo maks odpowiedziec wczesniej a potem wytykac innym ze gadaja bzdury.Ja tylko powiedzialem jak ja to zrobilem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Wcale nie musi być instalowany 98 a potem xp.Mając xp zainstalowałem 98 bez źadnego problemu.Poczytajcie trochę i nie piszcie bzdur:
http://winxp.ar.one.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=5
http://winxp.ar.one.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=5
Nie ma sprawy oby to Tobie pomoglo.
Pozdrowionka.
Pozdrowionka.
theboss78:Generalnie najpierw musi byc 98 instalowany przynajmniej u mnie a potem XP.Bo one innaczej beda sie gryzly.Ja zrobilem tak.Po sformatowaniu 3 partycji wzialem dysk startowy 98 i wybralem uruchom komp z ...(cos tam) z CD.Cos takiego jest nie pamietam dokladnie.Po wybraniu opcji 1 normalnie wziolem instalke.No i 98 byl zainstalowany po zainstalowaniu sterow zabralem sie za XP.Potem poszlo jak splatka.To chyba bedzie to ze nbajpierw 98 potem XP.
Pozdrowionka.
tak zrobilem dziekuje
Strona 1 / 1