80gb 7200rpm 8mb SATA – tylko jakiej firmy?
Na poczatek slowo wyjasnienia; nie jest to post w stylu jaki dysk wybrac :) Mam jasno sprecyzowane kryterium: 80gb 7200rpm 8mb SATA – mam takiego Seagata – obecnie w serwisie :? za chwile bede myslal o dokupieniu mu blizniaka (RAID) Pytanie wiec nastepujace: pozostac przy Seagate czy pomyslec o nowym tamdemie: WD, Samsung, Maxtor?
Pojawialy sie na Forum opinie o kulejacych ostatnio Seagatach – czy to potwierdzone info, jakich serii dotyczy?
Pojawialy sie na Forum opinie o kulejacych ostatnio Seagatach – czy to potwierdzone info, jakich serii dotyczy?
Odpowiedzi: 5
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa teraz ok :mrgreen: sprzedaj segate i kup sobie 2x WD takie moje zdanie. Choć bardzo dobrym wyborem będzie równieź 2x Maxtor
To moze tak zrozumiesz:
1. Mam dysk Seagate,
2. Tak, Raid to dwa blizniacze, czytaj: takie same dyski,
3. Moj Seagate padl ale na gwarancji byl – istnieje spore prawdopodobienstwo, ze dostane nowy,
4. Moj dylemat: dostane nowy, mysle o RAID, co w takim razie poczac:
a) kupic jeszcze jednego Seagate (ryzyko, ze bede wlascicielem 2 dyskow, ktore padna jak poprzedni)
b) sprzedac Seagate i kupic 2x WD,
c) sprzedac Seagate i kupic 2x Maxtor
Wybacz, jasniej juz nie potrafie.
1. Mam dysk Seagate,
2. Tak, Raid to dwa blizniacze, czytaj: takie same dyski,
3. Moj Seagate padl ale na gwarancji byl – istnieje spore prawdopodobienstwo, ze dostane nowy,
4. Moj dylemat: dostane nowy, mysle o RAID, co w takim razie poczac:
a) kupic jeszcze jednego Seagate (ryzyko, ze bede wlascicielem 2 dyskow, ktore padna jak poprzedni)
b) sprzedac Seagate i kupic 2x WD,
c) sprzedac Seagate i kupic 2x Maxtor
Wybacz, jasniej juz nie potrafie.
Na poczatek slowo wyjasnienia; nie jest to post w stylu jaki dysk wybrac
VS
Pytanie wiec nastepujace: pozostac przy Seagate czy pomyslec o nowym tamdemie: WD, Samsung, Maxtor?
zdecyduj sie... albo wiesz co kupić albo pytasz sie co kupić... ale jesli chodzi o raid to bodajrze muszą byćdwa takie same dyski...
Adik, zwroc prosze uwage na pierwsze zdanie mojego postu :evil:
ile jeszcze załoźycie tematów jaki dysk kupić :? :? :? :? Kilka tematów w tył masz mnóstwo tematów o dyskach twardych. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Strona 1 / 1