72 stopnie na procesorze!
witam. Ściagnelem sobie program everest i znalazlem bardzo nurtujaca informacje na temat procesora... Zauwazylem ze na moim procku sa 72 stopnie celcjusza,nawet jesli komputer nie ma wlaczonych zadnych gier jak doom3 itd. Ile powinna wynosic temperatura na procesorze?
Mój procesor to Pentium D 3.0 Ghz
Mój procesor to Pentium D 3.0 Ghz
Odpowiedzi: 13
Tak kamaa. Zaleźnie od temperatury wiatrak kręci się z róźną prędkością.
Kamil_k15:CPU Qfan Control na Enabled (mialem na disabled)
czy ta opcja ma za zadanie aby płyta główna regulowała Coolerem??
oj 92 to chyba na granicy spalenia sprawdz teraz ile masz a najlepiej jesli nie masz obudowy plombowanej sprawdz organoleptycznie(palcem lub jezykiem :D) tempereture radiatora ale jesli zaplombowana buda i ciagle temperatura pokazuje 92 stopnie to zglos sie do serwisu moze to tylko chlodzenie zle zamocowane a moze i cos wiecej w kazdym razie tak nie moze byc
Skontaktowalem sie ze sprzedawca i powiedził mi zebym zmienił opcje w biosie z zakladce POWER
Hardware Monitor
i zmienic CPU Qfan Control na Enabled (mialem na disabled)
Jak narazie jeszcze ani razu sie nie zresetował :))) mam nadzieje ze tak zostanie
Dzieki za odpowiedzi :)
Hardware Monitor
i zmienic CPU Qfan Control na Enabled (mialem na disabled)
Jak narazie jeszcze ani razu sie nie zresetował :))) mam nadzieje ze tak zostanie
Dzieki za odpowiedzi :)
sprawdz w BIOSie jaka Temp pokazuje oraz sprawdz czy w BIOSie masz takąopcje jak CPU Critical Temperatur i ustaw temp. w stesie z jaką powinnie prcaować Twój CPU, wrazie za wysokiej temp. komp sie wyłączy
Jak zaplombowany, to do serwisu!
Tylko,źe ja mam komputer na gwarancji. Moge go otworzyc i wymienic wentylato na nim? Czy moze go zareklamować ?
Sprawdź chłodzenie na procku. Jeśli okaźe się źe wentylator słabo się kręci to go wymień. A tak po za tym to zrób to co Ci poprzednio napisałem.
No bo u mnie wlasnie co jakis czas sam się restartuje ... moze w tym tkwi problem. A w jaki sposób obniźyć tam temerature?
Jak najbardziej tak.
A czy od takiej temperatury, moze sam się restartować komputer?
A to juź sporo. Sprawdź czy dobrze masz radiator umocowany do proca i czy jest tam wogóle jakaś pasta termoprzewodząca.
uRUCHOMILEM CALLA 2 PO 10 MIN GRY TEMP WYNOSILA 98 STOPNI CELCJUSZA
Strona 1 / 1