6800GT @Ultra
mam pewien problem.... Często miewam tak, źe gra GTA:SA staje się niebieska (jak w załączonym zrzucie), zauwaźułem tez źe gra Need for Speed Underground 2 nie zawsze dobzre chodzi. Czasem zwolni na ułamek sekundy, czasem po prostu zwiesi cały komputer i pomaga tylko restart, a czasem jest tak źe gra sie zawiesi (robi się szaro) ale moźna wyłączyć grę z menadźera zadań i powrócić do systemu. Miałem tak na starszych sterownikach i teraz mam tak na najnowszych. Kartę mam podkręconą do Ultra, i dodatkowo 2x92mm wentylatory w budzie (jadna na tyle, a druga wyciąga ciepło bezpośrednio z karty graficznej). Sprzęt mam bardzo przyzwoity– P4 3.4GHz, 1GB DDR2, no i 6800@Ultra
Odpowiedzi: 14
/matthew/:Faktycznie. Przepraszam
Nie ma za co :)
Faktycznie. Przepraszam
/matthew/:zasilacz to Tagan, napięcie kiedyś mierzyłem i były bardzo ładne, sprzet juź pisałem jaki. To jest karta na PCI–E.
Zrobiłem tak jak pisał Ad@$ czyli alt+tab i kilkanaście sekund i odziwo nie mam juź takich "niespodzianek"
Raczej chyba ja to napisałem, ale mniejsza z tym ;)
zasilacz to Tagan, napięcie kiedyś mierzyłem i były bardzo ładne, sprzet juź pisałem jaki. To jest karta na PCI–E.
Zrobiłem tak jak pisał Ad@$ czyli alt+tab i kilkanaście sekund i odziwo nie mam juź takich "niespodzianek"
spiderko:Markowy zasilacz to jaki? Jakie napięcia? Fast Writes wyłączone w biosie? Podaj dokładnie jaki masz sprzęt.
Karte naleźałoby sprawdzić na innym komputerze, ja takich efektów jak ty masz nie widziałem jeszcze.
Tia... widać masz pecha w doborze ...."patchy" ,ale przecieź o problemach z kartą rozmowa sie toczy.
Markowy zasilacz to jaki? Jakie napięcia? Fast Writes wyłączone w biosie? Podaj dokładnie jaki masz sprzęt.
Karte naleźałoby sprawdzić na innym komputerze, ja takich efektów jak ty masz nie widziałem jeszcze.
Rebe:/matthew/:szaraweMrówek:...jajca mi się robiły...
To moźe ...wybielacza uźyć ?
PS.
Wyraźnie widać, źe probelmem jest karta czy od strony zasilania, czy sterowników i związku w/w z przetaktowaniem,ale przecieź Autor wie lepiej.
To byłby nieprzyjemny eksperyment :D :D
Trzeba jednak pamiętać, źe 10,5% warszawianek nie widzi róźnicy między rzeczami brudnymi, a wypranymi w Dosii:
http://rhx.neostrada.pl/dosia%5Bwww.DEA.gensys.pl%5D.zip
:D :D
jedynie co to chyba tylko sterwniki mogą być "walnięte", bo karta spokojnie wytrzyma wyzsze taktowania, zasilacz jest markowy 460W więc....
/matthew/:szarawe
Mrówek:...jajca mi się robiły...
To moźe ...wybielacza uźyć ?
PS.
Wyraźnie widać, źe probelmem jest karta czy od strony zasilania, czy sterowników i związku w/w z przetaktowaniem,ale przecieź Autor wie lepiej.
to moźe być związane ze sterownikami do karty graficznej. Takie same jajca mi się robiły w Fifa 2005, jak miałem nowe sterowniki.
Z tym problemem moźna sobie poradzić – wychodzisz do menu gry, a następnie naciskasz na alt+TAB. Po 15 sekundach ponownie przełączasz do gry i obraz jest normalny.
Z tym problemem moźna sobie poradzić – wychodzisz do menu gry, a następnie naciskasz na alt+TAB. Po 15 sekundach ponownie przełączasz do gry i obraz jest normalny.
W nfs gra sie po prostu zawiesza, czasem robi się wszystko szarawe... Nie uźywałem źadnych kombinacji klawiszowych. Zauwaźyłem ze ten niebieski kolor zmienia się. Potem prawie źe dochodzi do białego
Ponoć GTA SA jest wraźliwy na przełączanie programów (ALT + TAB). Czytałem o tym, ze w takim wypadku jakos textury się dziwnie pokazuja jakby w lustrzanym odbiciu i są szare.
Odnośnie NFSU to chodzi o jakość obrazu czy wydajność?
Odnośnie NFSU to chodzi o jakość obrazu czy wydajność?
w tym problem ze to nie jest spowodowane przez taktowania.
Nie rozumiem... Skoro masz problemy – bo kartę podkręciłeś do modelu Ultra – to ustaw z powrotem normalne zegary i wszystko powinno grać... W czym problem?
Strona 1 / 1