60 HZ w grach pod win xp!
Mam zainstalowany win xp. wszystko jestr wporzadku. sterowniki sa dobra, ale gdy wlacazam jaka kolwiek gre to czestotliwosc odswierzania wynosi 60 HZ gdy wychodze z gry i powracam do windowsa , czestotliwosc wraca do normy 100 HZ. mam monitor Samsung sync Master 755df, karta grafiki winfast ge– force 2 mx 400 64 mb co mam zrobic?
Odpowiedzi: 18
Nie wiem jaki sens ma odgrzebywanie topicow sprzed 2 lat...
Ale na ATi Twoj sposob nie zadziala, albo ja jestem slepy :D :lol: :shock:
Ale na ATi Twoj sposob nie zadziala, albo ja jestem slepy :D :lol: :shock:
Najprostszy sposób na ustawienie odświeźania dla konkretnych rozdzielczości to wejście w zaawansowane ustawienia ekranu w panelu sterowania i w zakładkę z ikonką nvidii a następnie wybranie opcji "Zmiana częstotliwości odświeźania". Wystarczy cierpliwie poustawiać częstotliwości i wszystko będzie ok, bez konieczności instalowania dodatkowych aplikacji. Tak samo moźna zrobić w przypadku kart ATI. :wink:
mam ten plik kto chce?
Czy mógłby ktoś przesłać ten Refresh Fix?
Nam problemy ze ściągnięciem, a moje oczy tego nie wytrzymają ;)
Nam problemy ze ściągnięciem, a moje oczy tego nie wytrzymają ;)
hej dudi daj mi ten program na @ bede bardzo wdzięczny, bardzo
Moźna teź samemu się pobawić w rejestrze i to poustawiać.
Ustawienie to odnosi sie do DirectX wiec nie miej pretensji.Detonatory 28.32 z podpisem microsoftu rozwiazuja problem – przynajmniej u mnie.nara.
Spośób marcina jest do dupy!!! Uruchom grę pod Open GL to się przekonasz!
Sposob Marcina jest najprostrzy!!!!!!!!!!!!
Dzieki stary(a czlowiek sie meczyl)
Dzieki stary(a czlowiek sie meczyl)
Do Ati teź jest taki program Radeon Refresh Fix. Sterowniki i cały tego typu soft najlepiej zasysać z www.in4.pl. Super stronka !
wpiszcie sobie dxdiag.exe w uruchom w starcie i tam w zakladce wiecej pomocy macie odnosnik zastap i chba sie juz kazdy domysli co dalej nalezy robic.nara.
Mjałem teź taki problem ja ty (zulus), ale znalazłem takiego Nvidia Refresh Fixa, źe chodzi na nowe detonatory!
Bultek ja teź instalowałe nowy detonator 28.32 pod XP (z marca 2002) i Nvidia Refresh go nie widzi. I wielka *** ! musiałem wrócić do starszej wersji. Nawet uaktualniłem Nvidia Refresh i teź ***.
Nie prawda– mam najnowsze detonatory i Nvidia Refresh Fix działa idealnie!!!
Niestety program NvidiaRefreshFix nie działa z najnowszymi detonatorami. Działa za to program który jakoś niedawno sie pojawił RefreshLock. Stosuje go i bardzo dobrze działa. Jest do wyssssanaia np, http://www.winsite.net/bin/Info?5000000037257
Sorry za te błedy Sobotgh, ale w pośpiechu tak zwykle piszę, ale nie jestem analfabetą zapewniam :) pozdrowienia
Oj Sebek troche starannosci w pisaniu tekstu z szacunku dla pozostalych uczestnikow forum!
Sebek wysłałem ci na maila.
Strona 1 / 1