5.1 czy 4.1
Odpowiedzi: 13
Dzieki E–walker za pomoc.. tak chyba zrobie wezme tego Zambre...
Adamusss jeźeli chodzi o Zambrę, to jestem z niej zadowolony. Zestawik podpiąłem pod SB Live 5.1. Współpraca wypada dobrze. Nie wiem jak z innymi kartami. Dzwięk jest czysty. Duźy plus to dwudroźne głośniki!!! Subfoofer jest naprawdę solidny – jest duźy i nie ma efektu jakiegoś tam "pykania", ale słychać napradę porządny bass. Separacja kanałów, jak na moje ucho i zestaw tej klasy, równieź porządna – testowałem na filamach z dziekiem AC3 i za pomocą specjalnych utworków dostępnych na CD od SBLive 5.1. A poza tym kaźdy dzwięk ze źródła stereo moźna "rozszerzyć" do dzwięku 5–kanałowego (co oczywiście nie daje pełnego efektu 5.1, ale zawsze coś).Zestaw daje moźliwość naprawdę głośnego słuchania. Od czasu kiedy go podłączyłęm muzyki słucham właśnie przez niego – odłączyłem wieźę. Jako plus naleźy zaliczyć moźliwość niezaleźnego sterowania głośnością głośników przednich, tylnych, subwoofera oraz głośnika centralnego. W najtańszym zestawie Creativa moźna sterować tylko ogólną głośniością i przenosić siłę tylko na przód i tył.
Test 13 zestawów 4.1/5.1 znajdziecie tu:
http://www.pl.tomshardware.com/video/20020325/index.html
Test 13 zestawów 4.1/5.1 znajdziecie tu:
http://www.pl.tomshardware.com/video/20020325/index.html
Własnie kusi mnie strasznie ta ZAMBRA 5.1, ale wiadomo CREATIVE to solidna firma i marka...
Od razu zaznaczam ze bede kupowal w ciemno przez internet, wiec nie bede mial mozliwosci przesluchania zestawu...
ZAMBRE moge miec za 290 zł tylko E–walker... kopiowales opis ze strony podany przez sklep, a ten wiadomo zawsze bedzie pozytywny... napisz cos od siebie, czy dzwiek jest czysty, bez zniksztalcen, jak sie sprawuje subwoofer (czy tak samo jak moj – tylko brzeczny ;–) ) i w ogole czy warto kupic ten zestawik...
To samo kieruje do posiadaczy glosnikow 5.1 Creative'a, szczegolnie Rosomaka, bo widze ze zna sie na rzeczy...
B3ton – ten zestaw ktory podales desktop theater DTT3500 jest ne na moja kieszen :wink: a przez allegro nie chce kupowac...
Od razu zaznaczam ze bede kupowal w ciemno przez internet, wiec nie bede mial mozliwosci przesluchania zestawu...
ZAMBRE moge miec za 290 zł tylko E–walker... kopiowales opis ze strony podany przez sklep, a ten wiadomo zawsze bedzie pozytywny... napisz cos od siebie, czy dzwiek jest czysty, bez zniksztalcen, jak sie sprawuje subwoofer (czy tak samo jak moj – tylko brzeczny ;–) ) i w ogole czy warto kupic ten zestawik...
To samo kieruje do posiadaczy glosnikow 5.1 Creative'a, szczegolnie Rosomaka, bo widze ze zna sie na rzeczy...
B3ton – ten zestaw ktory podales desktop theater DTT3500 jest ne na moja kieszen :wink: a przez allegro nie chce kupowac...
Zawsze jest jakaś alternatywa. Teź się długo zastanawiałem, aź w końcu wybrałem. Celowałem w Creativa of koz, ale nie stykło keszu....
hmmmmm te 1500W PMPO :lol:
a nie lepiej byloby zainwestowac w troszke juz starszawy zestaw lecz caly czas sprzedawany na allegro i czasem w sklepach – desktop theater DTT3500 ??? to jest dopiero zestaw 5.1 8)
a nie lepiej byloby zainwestowac w troszke juz starszawy zestaw lecz caly czas sprzedawany na allegro i czasem w sklepach – desktop theater DTT3500 ??? to jest dopiero zestaw 5.1 8)
Media Tech Zambra 5.1 Mt–340. To moje głośniczki. Moźna je kupić za około 350zł.
ZAMBRA 5.1 MT340 to 6–kanałowy zestaw głośnikowy. Cztery z nich (przód i tył) są dwudzielne, tzn. składają się niejako z dwóch połączonych równolegle głośników w niezaleźnych obudowach, które moźna obracać wokół wspólnej osi. Dzięki temu rozwiązaniu, moźna łatwiej dopasować moźliwości zestawu do warunków akustycznych pomieszczenia. Obudowy głośników satelitarnych mają zaczepy umoźliwiające montaź w pozycji wiszącej. Duźa kolumna centralna została natomiast wyposaźona w eleganckie, drewniane pudło.
Drewniana kolumna basowa, z umieszczonym wewnątrz głośnikiem i otworem rezonansowym na dłuźszym boku w niczym nie ustępuje wyglądem jak i jakością dźwięku takim samym głośnikom renomowanych producentów.
Wszystkimi głośnikami steruje zintegrowany kontroler muzyczny. W nim znajduje się wzmacniacz i umoźliwia indywidualne i zespołowe sterowanie poszczególnymi grupami głośników poprzez regulację ich głośności (przód, tył, głośnik centralny, głośnik basowy, master). Kontroler muzyczny został równieź wyposaźony w unikalną funkcję ST/5.1, która – najprościej mówiąc – umoźliwia rozprowadzenie sygnału wejściowego na wszystkie 6 kanałów dźwiękowych (głośników), nawet, jeźeli tym sygnałem jest dźwięk stereo lub quadro. Innymi słowy podłączając do zestawu stereofoniczny odtwarzacz CD, po włączeniu funkcji ST/5.1 uzyskamy dźwięk płynący nie tylko z przednich głośników, ale równieź z głośnika basowego, centralnego oraz głośników tylnych.
Kontroler jest wyposaźony w 6 gniazd wejściowych typu cinch, dzięki czemu moźliwe jest niezaleźne sterowanie kaźdym z kanałów np. przez dekoder cyfrowy lub rozszerzoną wersję karty SoundBlaster Live.
Właściwości MEDIA–TECH ZAMBRA 5.1:
Kolumny ekranowane magnetycznie
Głośniki aktywne
Moc 1500W PMPO
Impedancja: 4 Ohm
Pasmo przenoszenia: 20 ~ 20000 Hz
Subwoofer + 5 satelitów
Drewniane pudło subwoofera
Dwudroźne głośniki satelitarne
Moźliwość zawieszenia satelitów
Zintegrowany kontroler muzyczny
Niezaleźna regulacja poszczególnych grup głośników
Zbiorowa regulacja głośności (master volume control)
Symulacja dźwięku 6 kanałowego ze źródła 2 lub 4 kanałowego
Z resztą zobacz sam:
http://www.tomsoft.com.pl/produkt_akcesoria.php3?HTMLid_pro=2761&HTMLid_kat=3
ZAMBRA 5.1 MT340 to 6–kanałowy zestaw głośnikowy. Cztery z nich (przód i tył) są dwudzielne, tzn. składają się niejako z dwóch połączonych równolegle głośników w niezaleźnych obudowach, które moźna obracać wokół wspólnej osi. Dzięki temu rozwiązaniu, moźna łatwiej dopasować moźliwości zestawu do warunków akustycznych pomieszczenia. Obudowy głośników satelitarnych mają zaczepy umoźliwiające montaź w pozycji wiszącej. Duźa kolumna centralna została natomiast wyposaźona w eleganckie, drewniane pudło.
Drewniana kolumna basowa, z umieszczonym wewnątrz głośnikiem i otworem rezonansowym na dłuźszym boku w niczym nie ustępuje wyglądem jak i jakością dźwięku takim samym głośnikom renomowanych producentów.
Wszystkimi głośnikami steruje zintegrowany kontroler muzyczny. W nim znajduje się wzmacniacz i umoźliwia indywidualne i zespołowe sterowanie poszczególnymi grupami głośników poprzez regulację ich głośności (przód, tył, głośnik centralny, głośnik basowy, master). Kontroler muzyczny został równieź wyposaźony w unikalną funkcję ST/5.1, która – najprościej mówiąc – umoźliwia rozprowadzenie sygnału wejściowego na wszystkie 6 kanałów dźwiękowych (głośników), nawet, jeźeli tym sygnałem jest dźwięk stereo lub quadro. Innymi słowy podłączając do zestawu stereofoniczny odtwarzacz CD, po włączeniu funkcji ST/5.1 uzyskamy dźwięk płynący nie tylko z przednich głośników, ale równieź z głośnika basowego, centralnego oraz głośników tylnych.
Kontroler jest wyposaźony w 6 gniazd wejściowych typu cinch, dzięki czemu moźliwe jest niezaleźne sterowanie kaźdym z kanałów np. przez dekoder cyfrowy lub rozszerzoną wersję karty SoundBlaster Live.
Właściwości MEDIA–TECH ZAMBRA 5.1:
Kolumny ekranowane magnetycznie
Głośniki aktywne
Moc 1500W PMPO
Impedancja: 4 Ohm
Pasmo przenoszenia: 20 ~ 20000 Hz
Subwoofer + 5 satelitów
Drewniane pudło subwoofera
Dwudroźne głośniki satelitarne
Moźliwość zawieszenia satelitów
Zintegrowany kontroler muzyczny
Niezaleźna regulacja poszczególnych grup głośników
Zbiorowa regulacja głośności (master volume control)
Symulacja dźwięku 6 kanałowego ze źródła 2 lub 4 kanałowego
Z resztą zobacz sam:
http://www.tomsoft.com.pl/produkt_akcesoria.php3?HTMLid_pro=2761&HTMLid_kat=3
To właśnie była komisja :mrgreen: z poza szkoły nikogo nie było, tylko dyro latał cały czas między ławkami, ale teź na pokaz, widział jak rźnę na źywca i nic nie powiedział. hehehe
A moźna wiedzieć co wtedy robiła komisja :D :?:
Dark Angel:Co do Matury to racja nauczyciele za bardzo panikuja i niepotrzebnie strasza , ja naszczescie juz rok temu sie z tym uporałem i to całkiem nieźle
Ja to właśnie przechodzę, matma i polak pisemny za mną i wiesz co sami nauczyciele rozwiązali zadania z matmy, wrzucili to na xero i rozprowadzili po zdających :)
Wtrące swoje 3 słowa :wink:
Mam zestaw creative 5.1 i polecam choćby ze względu na oglądanie filmów :). Z AC3 emulowanym przez ten zestaw kaźdy film ogląda się wręcz rewelacyjnie (nawet gdy film jest nagrany tylko w stereo). Poza tym słuchanie muzyki przy 5 głośnikach sprawia źe kaźdy utwór brzmi inaczej... miozdio 8)
Co do aktywowania centralnego głośnika to moźna to zrobić na stałe :D
W razie pytań proszę o kontakt.
Mam zestaw creative 5.1 i polecam choćby ze względu na oglądanie filmów :). Z AC3 emulowanym przez ten zestaw kaźdy film ogląda się wręcz rewelacyjnie (nawet gdy film jest nagrany tylko w stereo). Poza tym słuchanie muzyki przy 5 głośnikach sprawia źe kaźdy utwór brzmi inaczej... miozdio 8)
Co do aktywowania centralnego głośnika to moźna to zrobić na stałe :D
W razie pytań proszę o kontakt.
Powiem ci ze sam mam głośniczki Mediatech :D stare ale jare :D
Mediatech Wooden Boombox 5.1 MT322
Mi wystarczaja i tak babcia i sasiedzi sie wydzieraja :twisted:
Co do Matury to racja nauczyciele za bardzo panikuja i niepotrzebnie strasza :D, ja naszczescie juz rok temu sie z tym uporałem i to całkiem nieźle :)
Ciesze sie ze ci dobrze poszło 8) oby tak dalej
Mediatech Wooden Boombox 5.1 MT322
Mi wystarczaja i tak babcia i sasiedzi sie wydzieraja :twisted:
Co do Matury to racja nauczyciele za bardzo panikuja i niepotrzebnie strasza :D, ja naszczescie juz rok temu sie z tym uporałem i to całkiem nieźle :)
Ciesze sie ze ci dobrze poszło 8) oby tak dalej
Ja sie bym bardziej kierowal do tych Media Techow, moze dlatego ze tansze, ze 5.1 ale poczekam jeszcze co inni powiedza zanim kupie te glosniki, czyli narazie Brtx stawia na creative'a, a Ty Dark ktory bys wział ?
Ps
Hehe po pierwsze przy tym zdaniu
Ps
Cytat:
Mam problem.. chcialbym zaraz po zdanej maturze kupic...
Skąd taka pewnośc u ciebie ze zdasz mature taka łatwa była w tym roku
Hehe po pierwsze przy tym zdaniu
byl usmiech, a to cos znaczy :D Powiem tak.. pisemna jest raczej (w srode wyniki :wink: ) łatwa... to cale pilnowanie przez nauczycieli to jeden wielki wał, u nas NIC nie ilnowali, no moze raz komus uwage zwrocili, a tak to sielanka byla :D Z matmy nic nie widzialem ale zadania krazyly i wyszlo na to ze mialem wszystko :twisted:po zdanej maturze
Ja ci moge powiedzieć ze jak kupisz sobie 5.1 to nie wykorzystasz wszystkich głośników,dokładnie głośnik centralny będzie chodził tylko przy grach kture wykorzystuja "EAX" i przy filmach DVD tak jest u sporej czesci osób z tego co słysze
przy muzyce ten głosnik jest nie aktywny ,słyszałem o pluginach do winampa gdzie uaktywnia centralny głosnik ale takowych nie znalazlem nie wiem moze ktos na forum zna jakąs moźliwosć której ja nieznam badz jakis programik 8)
Ale warto kupic zestawik 5.1 :D
P.S
Skąd taka pewnośc u ciebie ze zdasz mature :twisted: taka łatwa była w tym roku :D
przy muzyce ten głosnik jest nie aktywny ,słyszałem o pluginach do winampa gdzie uaktywnia centralny głosnik ale takowych nie znalazlem nie wiem moze ktos na forum zna jakąs moźliwosć której ja nieznam badz jakis programik 8)
Ale warto kupic zestawik 5.1 :D
P.S
Mam problem.. chcialbym zaraz po zdanej maturze kupic...
Skąd taka pewnośc u ciebie ze zdasz mature :twisted: taka łatwa była w tym roku :D
Strona 1 / 1