46 stopni na Celerona 466 to duzo ??

jak w temacie ostatnio od 3 dni moj komp ma problemy ciagle wywala sie system albo poprostu resetuje czasem po obciazeniu czasem podczas uruchamiania sie systemu wykona przepiekny reset :/ wyskakuja jekies bledy czy taka temperatura procka jest normalna ?? dadam ze system mam z obrazu robiononego ghostem a zasilacz po reanimacji jakis rok temu

system win xp pro sp1

pozdro

Odpowiedzi: 5

W takim kompie moźe być wszystko i jeszcze przy XP.

Praktycznie trzeba by było przetestować kaźdy element kompa osobno.

Na początek.

Porządna wiosenna konserwacja kompa,czyszczenie złączy stykowych kart i pamięci,odkurzanie,sprawdzenie i czyszczenie chłodzenia procesora i karty grafiki,zasilacza,sprawdzenie taśm i wtyczek oraz okablowania.

Reset biosu na defaults i ustaw co trzeba.

Sprawdz wszystkie temperatury,procesora,karty grafiki,dysku.

Sprawdz czy nie ma szkodników.

Przetestuj pamięć na błędy.
http://www.goldmemory.cz/

Przetestuj dysk na błędy.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html

Podmień zasilacz i sprawdz.

Jak nic zostaje płyta główna.
JNJN
Dodano
19.03.2005 15:41:18
ale xpeka mam od 2 lat prawie i nie bylo z nim klopotow na poczatek pozycze zasilacz do kompa bo moj reanimowany moze jest cos nie tak teraz dziala ok a wczoraj wieczorem co 5 minut sie resetowal
Rysiek80
Dodano
19.03.2005 11:40:49
a bssoda wywołałeś? moźe po prostu bios mobo jest niekompatybilny z xpkiem. Takie sytuacje czasami się zdarzają
Ad@$
Dodano
19.03.2005 11:33:18
ech wyglada ze juz nadszeld czas na mojego kompa szukam jakiejsc innej plyty i procka bo zaden instalator nie chcial dzialac poprawnie probowalem zainstalowac od nowa windowsa i instalator wywala sie zawsze pisze ze nie moze odczytac jakiegosc pliku a sprawdzalem na 3 windowsach i 2 cd–romach czasem przy uruchamianiu gubi mi 1 naped jego dni sa policzone :(
Rysiek80
Dodano
19.03.2005 11:28:42
Temperatura w normie i przy takowej nic nie powinno się dziać z jego stony. I postaraj się opisać te błędy. Zagląda tu wielu ludzi co napewno załapią w czym rzecz albo mieli to samo i pomogą. Przypomnij se czy nie robiłeś ostatno jakichś dziwnych operajcj na kompie nie poprzestawiałeś czegoś. Przeskanój go. :?:
Pan i pastuch
Dodano
19.03.2005 01:25:46
Rysiek80
Dodano:
18.03.2005 23:02:54
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1