3DMark05 – błąd z aplikacją
Witam.
Podczas testowania kompa programem 3DMark05 po minucie (nie zawsze) winXP pokazuje błąd z aplikacją. Czy jest to wina sterowników od karty graficznej? Sprzęt nie jest podkręcony. Proszę o pomoc. Juź wcześniej po zainstalowaniu oprogranowania od grafiki przestaje działać poprawnie gameport ale system nie widzi konfliktu.
Athlon 3200+, ASUS A8N–E, GF6600 na PCI–E, 1Gb ramu, zasilacz ModeComa 350W.
Podczas testowania kompa programem 3DMark05 po minucie (nie zawsze) winXP pokazuje błąd z aplikacją. Czy jest to wina sterowników od karty graficznej? Sprzęt nie jest podkręcony. Proszę o pomoc. Juź wcześniej po zainstalowaniu oprogranowania od grafiki przestaje działać poprawnie gameport ale system nie widzi konfliktu.
Athlon 3200+, ASUS A8N–E, GF6600 na PCI–E, 1Gb ramu, zasilacz ModeComa 350W.
Odpowiedzi: 11
http://pl.wikipedia.org/wiki/Flood_%28informatyka%29
...
Długo moja radość nie trwała. Znowu 3DMark05 odmawia posłuszeństwa. I znów zabija mi ćwieka! Moźe komuś coś przychodzi do głowy?
Długo moja radość nie trwała. Znowu 3DMark05 odmawia posłuszeństwa. I znów zabija mi ćwieka! Moźe komuś coś przychodzi do głowy?
Powróciłem do sterowników 81.98 i 3DMark się nie wysypije. Jednak nie zawsze NOWSZE sterowniki oznaczają LEPSZE. Pozdrawiam wszystkich.
Cóź – po zakupie kompa (X.2005) wszystko chodziła na sterach dostarczonych razem z kartą graficzną(nie ma na niej źadnej info o wersji strowników). Wtedy nie miałej jeszcze 3DMarka. Później przesiadłem się na wersje 81.98 i chyba juz na niej 3DMark się blokował. Teraz po tym jak zmieniłem (na krótko) gameport z 201 na 209 i okazało się, źe system "zgubił"stery od grafiki zainstalowałem najnowsze sterowniki 84.21. Zgodnie z sugestią sprawdziłem ten błąd i oto cytat"
Aplikacja powodująca błąd 3dmark05.exe, wersja 1.2.0.0, moduł powodujący błąd ntdll.dll, wersja 5.1.2600.2180, adres błędu 0x00011bf4.
A źródło to Application Error. Czy to było pomocne?
Mamz amiar podpiąć drugi dysk twardy i zainstalować jeszcze jeden WinXP i wtedy sprawdzać stery. Nie mam juz sił po raz kolejny przeinstalowywać całego systemu na pierwszym dysku.
Aplikacja powodująca błąd 3dmark05.exe, wersja 1.2.0.0, moduł powodujący błąd ntdll.dll, wersja 5.1.2600.2180, adres błędu 0x00011bf4.
A źródło to Application Error. Czy to było pomocne?
Mamz amiar podpiąć drugi dysk twardy i zainstalować jeszcze jeden WinXP i wtedy sprawdzać stery. Nie mam juz sił po raz kolejny przeinstalowywać całego systemu na pierwszym dysku.
Sprawdzales na óznych wersjach sterowników ?
W Directx nie ma źadnych błędów ?
Sam błąd – kliknij na nim – otworzy isę kolejne okno z ciut szerszym spectrum informacji, a poza tym istotne jest źródło wskazane w podglądzie, bo dopiero jego powiązanie z numerem coś mówić moze.
PS.
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=80226 – karta ciut mocniejsza, ale zasady te same. Inna sprawa, źe 3DM potrafi być kapryśny i moze okazać isę, źe to tylko on problemy sprawia, a w normalnym uźytkowaniu jest wszystko w porządku.
W Directx nie ma źadnych błędów ?
Sam błąd – kliknij na nim – otworzy isę kolejne okno z ciut szerszym spectrum informacji, a poza tym istotne jest źródło wskazane w podglądzie, bo dopiero jego powiązanie z numerem coś mówić moze.
PS.
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=80226 – karta ciut mocniejsza, ale zasady te same. Inna sprawa, źe 3DM potrafi być kapryśny i moze okazać isę, źe to tylko on problemy sprawia, a w normalnym uźytkowaniu jest wszystko w porządku.
Dzięki – zgodnie z sugestią sprawdziłem zdarzenia i znalazłem w zakładce aplikacje błędy o treści "application error" kategoria "brak" zdarzenie "1000". Nie ma źadnego błedu powiązanego z 3DMarkiem. Więc nic ponad to się nie wyjaśniło. Zdarzało mi śię źe po uruchomieniu wina monitor mi się wyłączał na kilka sekund a raz sysytem "zgubił" stery od grafy i potrzebna była ich ponowna instalacja.
gusioo pytał o pęłną i dokładną treść komunikatu –to jako wyjaśnienie.
Wejdź do logów systmeowych – w uruchom wpisz eventvwr.msc by przystawkę wywołać i przejrzyj komunikaty o błedach w sekcjach system i aplikacje – w tej drugiej powinnno być coś z 3DM związane bezpośrednio.
Na tej podstawie moźna próbować coś wykombinować co do przyczyn.
Wejdź do logów systmeowych – w uruchom wpisz eventvwr.msc by przystawkę wywołać i przejrzyj komunikaty o błedach w sekcjach system i aplikacje – w tej drugiej powinnno być coś z 3DM związane bezpośrednio.
Na tej podstawie moźna próbować coś wykombinować co do przyczyn.
gusioo:A ten błąd to ?
Nie czasem pamieć nie moźe być write / read ?
Wybacz ale nie wiem o co pytasz. Błąd o którym napisałem nie pojawił mi się przez kolejne 5 testów 3DMarkiem. Był to (chyba) błąd z aplikacją i 3DMark został zakończony. Czy wyczerpuje odpowiedź?
A ten błąd to ?
Strona 1 / 1