3D hardware
Mam kartę graficzną GeForce 4 MX440. Nigdy nie mialem problemów z kartą graficzną az do teraz. Gdy chce odpalic jakąs gre wyświetla źe nia moźe znaleźć 3D Hardware. Czy ktos mial podobny problem i wie jak go rozwiązac bylbym wdzięczny.
Odpowiedzi: 6
Dzięki, całkowicie zapomniałem o tej usłudze. Teraz wszystko jest w porządku.
Włącz dxdiag i przetestuj grafikę. Naj sam przód jednak sprawdź w DX czy czasem przyspieszenie direct 3D, przyśpieszenie teksturowania agp są włączone czyli obok napisów ma być wyłącz.
Sprawdź na zakładce Pliki DirectX czy nie znaleziono problemów.
Mnie terz kiedyś kopara opadłą jak COD nie chciało zadziałać a dziń wcześnie j było OK. Od razu uderzyłem w stronę DX i tam buło wyłączone (niewiedzieć czemu) przyśpieszenie direct 3D.
Powodzenia.
ps. A o pixel shrederah, T&L i takich tam to często a zwłaszcza jeszcze częściej wywala komunikat o braku ich obsłógi itp.
A jak gierce wcześniej działały to znaczy źe coś się skopało w sofcie gry albo systemu.
Sprawdź na zakładce Pliki DirectX czy nie znaleziono problemów.
Mnie terz kiedyś kopara opadłą jak COD nie chciało zadziałać a dziń wcześnie j było OK. Od razu uderzyłem w stronę DX i tam buło wyłączone (niewiedzieć czemu) przyśpieszenie direct 3D.
Powodzenia.
ps. A o pixel shrederah, T&L i takich tam to często a zwłaszcza jeszcze częściej wywala komunikat o braku ich obsłógi itp.
A jak gierce wcześniej działały to znaczy źe coś się skopało w sofcie gry albo systemu.
najnowsze stery masz?? jakieboś syfu na kompoie nie masz? Moźe spróbuj "re–install" gry
gierki działaly wcześniej a directa mam najnowszego czyli 9.0c
a moźe poprostu niemasz DirectX w najnowszej wersjii
Te gierki działały przedtem ?
Jeśli nie to w twojej karcie prawdobodobnie nie ma pixel shaderów których wiele nowych gier wymaga i nie da rady tego obejść.
Jeśli nie to w twojej karcie prawdobodobnie nie ma pixel shaderów których wiele nowych gier wymaga i nie da rady tego obejść.
Strona 1 / 1