20. Metody statyczne oraz metody instancyjne
Zapraszamy do komentowania artykułu: 20. Metody statyczne oraz metody instancyjne.
Odpowiedzi: 13
Nic nie rozumiem z tego artykułu :(
Juz wiem ze nie ma czegos takiego w C# i preferuje sie uzywanie zmiennych statycznych tylko w klasach.
Google wszystko Ci powie. O ile dobrze zapytasz ;)
A czy wie ktos jak zrobic zmienna statyczna w C# ale nie w klasie tylko w funkcji????? Bo tak normalnie to to nie idzie:
void FajnaFunkcja(costam cos)
{
static string t = "x";
....
}
Czyzby nie bylo tak przydatnego elementu?
czy ma ktos jescze jakis kurs c# po polsku? pozdro
W zasadzie, nie nauczyłem się nic nowego, ale jako przypomnienie... SUPER. Problem w tym, że MAŁO !! :D
Napisane świetnym językiem, będę kurs polecał znajomym.
Biorę się teraz za ASP.NET 2.0, SQL, i C# w praktyce. (z ASP jeszcze styczności nie miałem, więc liczę, że zrozumiem, chociaż na czym to polega). :)
Pozdrawiam
Dziękuję twórcom kursu i proszę o jeszcze. :-)
I tak to jest chyba najlepszy kurs w sieci podstaw c#, dzieki niemu przeszłem w niecały dzień z c++ do c#, no i dzieki temu moge czym szybciej zabrac sie do pisania engine 3d. Twórcom Dziękuje!
m010ch: Faktycznie screeny są nie te co powinny. Może Kuba poprawi jak znajdzie czas :)
M4ciek: To nie jest kurs dla "pro". Wydawało mi się, że jest to aż nadto jasne. Prowokacja jakaś czy co? :)))
to są jakieś banały.... Dla kogoś, kto dopiera zaczyna programować w czym kolwiek raczej nie dla pr0 ;(
Coś jest nie tak, bo wszystkie 3 screeny przedstawiają to samo, a conajmniej 2 ostatnie nie powinny :P I pytanko - czy to ostatnia część kursu? W ktorejś z pierwszych części znalazłem informacje, że kurs będzie miał właśnie 20 części - true or false?
-
true. Na dziś to jest koniec kursu, ale myślimy nad jego kontynuacją...
Niestety niektóre tematy należało omówić, a że artykuły mają ograniczoną długość to efekt może czasami być nie do końca satysfakcjonujący. Może lepiej było zrezygnować z niektórych tematów, a dokładniej omówić pozostałe... Nigdy nie może być idealnie :)
mam nadzieję, że będzie to odcinek zbliżony raczej do pierwszych/środkowych, niż do ostatnich, w których to bardzo ważne i skomplikowane rzeczy są omawiane w sposób bardzo skrócony i niedokładnie. Kurs zaczął się na prawdę nieźle, ale im dalej w las tym absurdalnie mniej drzew - mniej wiadomości [tam gdzie właśnie są one potrzebne]. Gdybym nie znał C/C++ to większość tematów nadal byłaby mi nieznana.
tzn nie będzie ona publikowana tutaj?
Strona 1 / 1