2 x komp + rj = martwy ping
tak jak w temacie – mam 2 kompy dzis postanowiłem je połaczyc no ale jest problem – pingi nie biegaja
przekroczony limit czasu.. nie wiem w czym problem – kabel dobry
mozliwe zeproblem wynika z tego ze 2 Mac'ki maja takie same nr –––> musza tak miec
istnieje jakies rozwiazanie??
przekroczony limit czasu.. nie wiem w czym problem – kabel dobry
mozliwe zeproblem wynika z tego ze 2 Mac'ki maja takie same nr –––> musza tak miec
istnieje jakies rozwiazanie??
Odpowiedzi: 9
alez tego co pamietamto sa jeszce jakies inne identyfikatory wspomagajace Mac nie mozna jakos tego wykorzystac??
bo raczejpo za usb nie mam mozliwosci podłaczenia ze soba tych 2 kompów
bo raczejpo za usb nie mam mozliwosci podłaczenia ze soba tych 2 kompów
Nie moze oznaczac ze jest to niewykonalne, bo MAC mozna zmienic kazdej karcie. Dla poprawnego dzialania sieci "nie mozesz miec 2 takich samych nr MAC".Mecenas25:mamnadzieje ze stwierdzenie".. nie mozesz mic 2 takich samych maców.." nie oznacza w tym zdaniu tego ze jest to nie wykonalne..
P.S. Jako ciekawostka – po nr MAC mozna poznac producenta karty.
gusioo:rafiksx:mozesz miec 2 takie same adresy mac jesli je sobie zmienisz w ustawieniach karty sieciowej..
ale domyslnie nie ma 2 takich samych macow w kartach sieciowych.. :P
Masło maślane.
n/c
rafiksx:mozesz miec 2 takie same adresy mac jesli je sobie zmienisz w ustawieniach karty sieciowej..
Masło maślane.
mozesz miec 2 takie same adresy mac jesli je sobie zmienisz w ustawieniach karty sieciowej..
no to zostaje mi tylko kabel usb
pozdrawiam i dziekuje za pomoc
ps mamnadzieje ze stwierdzenie".. nie mozesz mic 2 takich samych maców.." nie oznacza w tym zdaniu tego ze jest to nie wykonalne..
pozdrawiam i dziekuje za pomoc
ps mamnadzieje ze stwierdzenie".. nie mozesz mic 2 takich samych maców.." nie oznacza w tym zdaniu tego ze jest to nie wykonalne..
Nie mozesz miec identycznych numerow MAC.
1.kabel krosowany
2.mac adress sieciówek
2.mac adress sieciówek
Dobrze ze dobry, ale prosty czy krosowany ?Mecenas25:kabel dobry
Piszesz o numerach MAC karty sieciowej czy o numerach IP komputerow Macintosh ?Mecenas25:2 Mac'ki maja takie same nr
Strona 1 / 1