2 sprawy: jak zrobic obraz płyty w nero i przerobic dvd
Hej :)
W sumie to mam 2 sprawy, nie bede zakładac osobnych topików wiec od razu mówie o co biega :) :arrow:
1. chicałabym aby ktoś z Was powiedział mi jak uwtorzyc obraz płyty a potem to wypalić w nero. dla konkretów powiem, źe mam nero 7.
2. jak przekonwertowac film w formacie dvd na inny format np. divix lub avi :?: :)
Dzieki za wszyastkie odpowiedzi.
Pozdrawiam... :wink:
W sumie to mam 2 sprawy, nie bede zakładac osobnych topików wiec od razu mówie o co biega :) :arrow:
1. chicałabym aby ktoś z Was powiedział mi jak uwtorzyc obraz płyty a potem to wypalić w nero. dla konkretów powiem, źe mam nero 7.
2. jak przekonwertowac film w formacie dvd na inny format np. divix lub avi :?: :)
Dzieki za wszyastkie odpowiedzi.
Pozdrawiam... :wink:
Odpowiedzi: 12
co to screenu, to raz jeszcze: http://s38.yousendit.com/d.aspx?id=1M1RFZCV21OFO03LLBR2XBCU6Z
teraz mam nadzieje ze bez lupy sie obejedzie :wink:
ale wolałabym uzyc nero niz, z kolejnym nieznanym mi programem walczyc :)
teraz mam nadzieje ze bez lupy sie obejedzie :wink:
ale wolałabym uzyc nero niz, z kolejnym nieznanym mi programem walczyc :)
U was teź taki mały ten obrazek :?:
Trzeba by lupe kupić :mrgreen:
Jeśli nie moźesz zrobić tego obrazu w nero, to zrób to jakimś innym programem(podawałem wcześniej)
Trzeba by lupe kupić :mrgreen:
Jeśli nie moźesz zrobić tego obrazu w nero, to zrób to jakimś innym programem(podawałem wcześniej)
quixx:Po wybraniu funkcji kopiowania całego dysku, jako napęd źródłowy wybierasz nagrywarkę/czytnik DVD, a jako napęd docelowy wybierasz Image Recorder. Po kliknięciu na kopiuj zostaniesz poproszona o wybranie miejsca do zapisu obrazu.
hmmm. jesli zrobie tak :arrow: http://img463.imageshack.us/my.php?image=screen16rz.jpg i biore kopiuj to wywala mi jakis error :?
eh, chba nie dam sobie z tym rady :cry:
Dvd na avi najprostszy soft auto gordian knot . Plus coś do zgrywania z płyty np. dvd decrypter .
Do tworzenia obrazów płyt win iso . Lub image recorder w nero .
Do tworzenia obrazów płyt win iso . Lub image recorder w nero .
Po wybraniu funkcji kopiowania całego dysku, jako napęd źródłowy wybierasz nagrywarkę/czytnik DVD, a jako napęd docelowy wybierasz Image Recorder. Po kliknięciu na kopiuj zostaniesz poproszona o wybranie miejsca do zapisu obrazu.
mam odznaczona tą opcje i nadal po skopiowaniu chce zaraz to nagrac :? :(
Odznacz opcję usunięcia pliku po nagraniu(pierwszy screen). Sory moźe wprowadziło cię w błąd to źe ja miałem zaznaczone
UPDATE
Nero nie jest najlepszym programem do robienia obrazów płyt, IMO– Alcohol, Clone, Game Jack itp.
UPDATE
Nero nie jest najlepszym programem do robienia obrazów płyt, IMO– Alcohol, Clone, Game Jack itp.
hmm, robię tak jak w tych opcjach, płyta się kopiuje i zapisuje w wybranym przeze mnie miejscu, jednka po skonczeniu kopiowania wysuwa sie napęd źródłowy i dvd (bo mam 2 napędy: zwykła wypalarke i wypalarke dvd) i jest komunikat o włozeniu pustego nosnika w celu nagrania. a problem w tym ze ja nie chce od razu tego nagrywac :roll: jednak gdy zrobie anuluj to "niby zapisany" obraz znika :evil:
eh...juz na prawdę nie wiem o co w tym wszystkim biega :(
hmm, robię tak jak w tych opcjach, płyta się kopiuje i zapisuje w wybranym przeze mnie miejscu, jednka po skonczeniu kopiowania wysuwa sie napęd źródłowy i dvd (bo mam 2 napędy: zwykła wypalarke i wypalarke dvd) i jest komunikat o włozeniu pustego nosnika w celu nagrania. a problem w tym ze ja nie chce od razu tego nagrywac :roll: jednak gdy zrobie anuluj to "niby zapisany" obraz znika :evil:
(..) w opcjach ustawiasz gdzie chcesz zapisać obraz i czy usunąć go po zakończeniu wypalania (...)
:arrow: właśnie jeśli chcę zapisac obraz na dysku, to w których opcjach mam wskazac miejsce do zapisania :?: :?: bo jakoś nie moge się w tym odnaleźć :?
:arrow: właśnie jeśli chcę zapisac obraz na dysku, to w których opcjach mam wskazac miejsce do zapisania :?: :?: bo jakoś nie moge się w tym odnaleźć :?
1. Nero StartSmart :arrow: Nero burning ROOM :arrow: po lewej wybierasz kopia cd/dvd w opcjach ustawiasz gdzie chcesz zapisać obraz i czy usunąć go po zakończeniu wypalania lub wybierasz kopiowanie w locie i dajesz na kopjuj
2. Pewnie jakimś programem do konwertowania materiału video
IMO Nero 6 lepsze
2. Pewnie jakimś programem do konwertowania materiału video
IMO Nero 6 lepsze
Strona 1 / 1