2 sprawy: jak zrobic obraz płyty w nero i przerobic dvd

Hej :)

W sumie to mam 2 sprawy, nie bede zakładac osobnych topików wiec od razu mówie o co biega :) :arrow:

1. chicałabym aby ktoś z Was powiedział mi jak uwtorzyc obraz płyty a potem to wypalić w nero. dla konkretów powiem, źe mam nero 7.

2. jak przekonwertowac film w formacie dvd na inny format np. divix lub avi :?: :)

Dzieki za wszyastkie odpowiedzi.

Pozdrawiam... :wink:

Odpowiedzi: 12

co to screenu, to raz jeszcze: http://s38.yousendit.com/d.aspx?id=1M1RFZCV21OFO03LLBR2XBCU6Z

teraz mam nadzieje ze bez lupy sie obejedzie :wink:

ale wolałabym uzyc nero niz, z kolejnym nieznanym mi programem walczyc :)
Balbina
Dodano
21.02.2006 18:46:28
U was teź taki mały ten obrazek :?:
Trzeba by lupe kupić :mrgreen:

Jeśli nie moźesz zrobić tego obrazu w nero, to zrób to jakimś innym programem(podawałem wcześniej)
QDE
Dodano
21.02.2006 18:41:03
quixx:
Po wybraniu funkcji kopiowania całego dysku, jako napęd źródłowy wybierasz nagrywarkę/czytnik DVD, a jako napęd docelowy wybierasz Image Recorder. Po kliknięciu na kopiuj zostaniesz poproszona o wybranie miejsca do zapisu obrazu.

hmmm. jesli zrobie tak :arrow: http://img463.imageshack.us/my.php?image=screen16rz.jpg i biore kopiuj to wywala mi jakis error :?

eh, chba nie dam sobie z tym rady :cry:
Balbina
Dodano
21.02.2006 18:33:01
Dvd na avi najprostszy soft auto gordian knot . Plus coś do zgrywania z płyty np. dvd decrypter .
Do tworzenia obrazów płyt win iso . Lub image recorder w nero .
bor
Dodano
21.02.2006 18:18:29
Po wybraniu funkcji kopiowania całego dysku, jako napęd źródłowy wybierasz nagrywarkę/czytnik DVD, a jako napęd docelowy wybierasz Image Recorder. Po kliknięciu na kopiuj zostaniesz poproszona o wybranie miejsca do zapisu obrazu.
quixx
Dodano
21.02.2006 17:31:21
mam odznaczona tą opcje i nadal po skopiowaniu chce zaraz to nagrac :? :(
Balbina
Dodano
20.02.2006 22:52:03
Odznacz opcję usunięcia pliku po nagraniu(pierwszy screen). Sory moźe wprowadziło cię w błąd to źe ja miałem zaznaczone

UPDATE
Nero nie jest najlepszym programem do robienia obrazów płyt, IMO– Alcohol, Clone, Game Jack itp.
QDE
Dodano
20.02.2006 22:43:24
hmm, robię tak jak w tych opcjach, płyta się kopiuje i zapisuje w wybranym przeze mnie miejscu, jednka po skonczeniu kopiowania wysuwa sie napęd źródłowy i dvd (bo mam 2 napędy: zwykła wypalarke i wypalarke dvd) i jest komunikat o włozeniu pustego nosnika w celu nagrania. a problem w tym ze ja nie chce od razu tego nagrywac :roll: jednak gdy zrobie anuluj to "niby zapisany" obraz znika :evil:

eh...juz na prawdę nie wiem o co w tym wszystkim biega :(
Balbina
Dodano
20.02.2006 22:37:44
hmm, robię tak jak w tych opcjach, płyta się kopiuje i zapisuje w wybranym przeze mnie miejscu, jednka po skonczeniu kopiowania wysuwa sie napęd źródłowy i dvd (bo mam 2 napędy: zwykła wypalarke i wypalarke dvd) i jest komunikat o włozeniu pustego nosnika w celu nagrania. a problem w tym ze ja nie chce od razu tego nagrywac :roll: jednak gdy zrobie anuluj to "niby zapisany" obraz znika :evil:

eh...juz na prawdę nie wiem o co w tym wszystkim biega :(
Balbina
Dodano
20.02.2006 22:37:44
QDE
Dodano
20.02.2006 22:10:43
(..) w opcjach ustawiasz gdzie chcesz zapisać obraz i czy usunąć go po zakończeniu wypalania (...)

:arrow: właśnie jeśli chcę zapisac obraz na dysku, to w których opcjach mam wskazac miejsce do zapisania :?: :?: bo jakoś nie moge się w tym odnaleźć :?
Balbina
Dodano
20.02.2006 21:01:33
1. Nero StartSmart :arrow: Nero burning ROOM :arrow: po lewej wybierasz kopia cd/dvd w opcjach ustawiasz gdzie chcesz zapisać obraz i czy usunąć go po zakończeniu wypalania lub wybierasz kopiowanie w locie i dajesz na kopjuj

2. Pewnie jakimś programem do konwertowania materiału video

IMO Nero 6 lepsze
QDE
Dodano
20.02.2006 20:37:06
Balbina
Dodano:
20.02.2006 15:48:58
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1