2 LANY, ICS
Mam w domu komputer podlaczony do 2 sici LAN:
– jedna to siec osiedlowa z proxy
– druga to moja siec w domu
I teraz mam pytanie jak skonfigurowac cale to
Ustrojstwo aby udosptenic jedno polaczenie drugiemu,
ale w taki sposob zeby przy skanowaniu portow z sieci osiedlowej nie bylo widac udostepniania netu na moim komputerze.
Interesuja mnie takze porty z ktorego korzysta usluga udostepniania polaczenia internetowego w XP.
Prosze takze mi podpowiedziec ktory "schemat" wybrac w kreatorze sieci.
Aha i jeszcze jedna drobnostka – jak udostepnic katalog aby byl zahaslowany, bo w zakladce udostepnianie nie widze takiej funkcji.
"zezwalaj uzytkownikom z sieci na zmiane moich plikow" to rozumiem jest w stylu –read only/pelny dostep ?? Z gory dzieki za pomoc. XP mam od niedawna, wczesniej mialem 98, osobny firewall i proxy. Teraz nie wiem czy zainstalowac sobie osobno firewall i proxy tak jak kiedys
czy skorzystac z tego co naplodzil microsoft o ile to mozliwe...
– jedna to siec osiedlowa z proxy
– druga to moja siec w domu
I teraz mam pytanie jak skonfigurowac cale to
Ustrojstwo aby udosptenic jedno polaczenie drugiemu,
ale w taki sposob zeby przy skanowaniu portow z sieci osiedlowej nie bylo widac udostepniania netu na moim komputerze.
Interesuja mnie takze porty z ktorego korzysta usluga udostepniania polaczenia internetowego w XP.
Prosze takze mi podpowiedziec ktory "schemat" wybrac w kreatorze sieci.
Aha i jeszcze jedna drobnostka – jak udostepnic katalog aby byl zahaslowany, bo w zakladce udostepnianie nie widze takiej funkcji.
"zezwalaj uzytkownikom z sieci na zmiane moich plikow" to rozumiem jest w stylu –read only/pelny dostep ?? Z gory dzieki za pomoc. XP mam od niedawna, wczesniej mialem 98, osobny firewall i proxy. Teraz nie wiem czy zainstalowac sobie osobno firewall i proxy tak jak kiedys
czy skorzystac z tego co naplodzil microsoft o ile to mozliwe...
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0