2 kompy za modemem kablowym
witam serdecznie wszystkich...
od jakiedos czasu mam 2 kompy ale niestety jedno "zrodełko" internetu... chciał bym to zmienic i połaczyc kompy w siec z dostepem d netu.. niestety mam modem kablowy i do tej pory korzystam z netu wypnajac kabel z jednego kompa i wpinajac do w drugi.. to bym jeszcze przezył ale musze reseowac modem wyciagajac wtyczke z ganiazdka... musze oczywsiscie odnowic połaczenie poprzez ipconfig /renew... i dopiero wsio smiga...
dlatego pytam czy wstawienie za modem switcha rozwiaze moj problem?? nie wiem czy kompy beda mogły korzystacz netu jednoczesnie i czy juz nie trzeba bedzie sie bawic w odwiezanie połaczenia... proszeo kilka słow wyjasnienia
pozdrawiam
od jakiedos czasu mam 2 kompy ale niestety jedno "zrodełko" internetu... chciał bym to zmienic i połaczyc kompy w siec z dostepem d netu.. niestety mam modem kablowy i do tej pory korzystam z netu wypnajac kabel z jednego kompa i wpinajac do w drugi.. to bym jeszcze przezył ale musze reseowac modem wyciagajac wtyczke z ganiazdka... musze oczywsiscie odnowic połaczenie poprzez ipconfig /renew... i dopiero wsio smiga...
dlatego pytam czy wstawienie za modem switcha rozwiaze moj problem?? nie wiem czy kompy beda mogły korzystacz netu jednoczesnie i czy juz nie trzeba bedzie sie bawic w odwiezanie połaczenia... proszeo kilka słow wyjasnienia
pozdrawiam
Odpowiedzi: 9
ak zgadza sie ale to włoz karte do kompa z ktorego korzystasz cześciej
no tak tylko ze wtedy pierwszy komp musi byc właczony zeby 2 smigał... zgada sie??
jak chcesz podlaczyc 2 kompy do jednego modemu to najlepiej włoz do jednego z kompow drugą karte sieciową
i przekaź sygnał na niej do drugiego kompa
ja tak ma i jest ok
jak jakies pytania to słoźe pomoca
tlen–kika–66
gg–6663979
i przekaź sygnał na niej do drugiego kompa
ja tak ma i jest ok
jak jakies pytania to słoźe pomoca
tlen–kika–66
gg–6663979
narazie troszke oszukałem bo nie stac mnie na wydatek 200 zł...
podmieniłem adres MAC na 2 kompie i teraz juz niemusze resetowap mdemu ani nie musze ustawiac połaczenia internetowego na nowo jedyne co robie to zamianiem kable z wychodzace z modemu... probowałem to nwet zastapic jakims rozgałeziaczem ale w takie sposob nie działa... ale minałem najwiekszy problem – ustawianie połaczenia na nowo iresetowanie modemu...
podmieniłem adres MAC na 2 kompie i teraz juz niemusze resetowap mdemu ani nie musze ustawiac połaczenia internetowego na nowo jedyne co robie to zamianiem kable z wychodzace z modemu... probowałem to nwet zastapic jakims rozgałeziaczem ale w takie sposob nie działa... ale minałem najwiekszy problem – ustawianie połaczenia na nowo iresetowanie modemu...
Nie ma za co.
Prosty routerek dostaniesz za okolo 200 zlotych. Uzywany na Allegro ?
Prosty routerek dostaniesz za okolo 200 zlotych. Uzywany na Allegro ?
czyli mowiac najprosciej swicz mi kompletnie nic nie da... ehh...
dobrze ze kolego mi wyjasniłes bo wydał bym kase zupełnie nie porzebnie.. a tak moze odłoze sianko i kiedys w przysłowiowej przyszłosci kupie sobie ruterek
pozdrawiem i dziekuje slicznie za pomoc
dobrze ze kolego mi wyjasniłes bo wydał bym kase zupełnie nie porzebnie.. a tak moze odłoze sianko i kiedys w przysłowiowej przyszłosci kupie sobie ruterek
pozdrawiem i dziekuje slicznie za pomoc
Nie bedzie neta. Net bedzie mial komputer zalaczony jako pierwszy.
kurcze a myslałem ze obedzie sie bez wiekszych koztow... swicz eozwiazał by moj problem a narazie na ruterek mnie nie stac... a udostepnianie słabo to widze bo nie zawsze mam oba kompy właczone.. ehh
a mogł bys wyjasnic jakie korzysci uzyskam uzwajac swicza??nie bedzie wogole na 2 kompie sieci czy tylko nie bedzie sieci na 2 kompach jednoczesnie bo to bym jeszcze przezył...
a mogł bys wyjasnic jakie korzysci uzyskam uzwajac swicza??nie bedzie wogole na 2 kompie sieci czy tylko nie bedzie sieci na 2 kompach jednoczesnie bo to bym jeszcze przezył...
Nie. Dostajesz tylko jeden IP. Zamiast switcha router. No chyba ze tak jak to opisano w przyklejonym tutaj temacie – udostepnianie (ICS).Mecenas25:czy wstawienie za modem switcha rozwiaze moj problem??
Strona 1 / 1