2 kompy w sieci i uruchamianie programu na komputerze drugim

mam taki problem
musze podlaczyc 2 kompy za pomoca sieciowki. wiem jak to zrobic bo tylko w moim przypadku musze wchodzac na drugiego kompa uruchamiac program ktory jest zainstalowany na tym kompie czy przez otoczenie sieciowe sie da uruchomic program ktory na tym drugim kompie??
jak zrobic aby po podlaczeniu prze 2 sieciowki (kabel skrosowany) uruchomic program ktory jest zainstalowany na drugim kompie czy da sie przez otoczenie sieciowe czy jest jeszcze jakis inny sposob?????
prosze pomocy

Odpowiedzi: 4

ale dlaczego nie? nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale chodzi o cos takiego. masz na kompie z xp jakis program i chcesz go uruchomic na kompie z win98. jesli ten program nie korzysta z odwolan zapisanych w rejestrze kompa z winxp (np. paint, czesc programow ksiegowych np. fakt) to idzie to zrobic.
niektore programy beda wymagac zamapowania danego folderu lub calego dysku, albo skopiowania niektorych bibliotek, ale jest to mozliwe.
office, autocad na przyklad nie pojdzie, ale jest tez sporo programow w wersji serwer–klient i te tez beda dzialac.
Szymon Grabiński
Dodano
30.12.2004 08:47:29
IMO nie.
EL NINO
Dodano
29.12.2004 23:53:28
dzieki za odpowiedz na mojego posta
sluchaj mam problem i nie wiem jak go rozwiazac
o active directory nie ma mowy bo jeden komp to xp home a drugi ktory ma miec dostep do programu zainstalowanego na xp to 98. chodzi o to aby na 98 moznabylo uruchomic program i na nim pracowac bez zaklocania pracy xpekowi czy da sie???
radiator
Dodano
29.12.2004 23:21:48
radiator:
czy przez otoczenie sieciowe sie da uruchomic program ktory na tym drugim kompie??
Nie. Jesli ma on dzialac na tym drugim komputerze, musialbys posluzyc sie chociaz pulpitem zdalnym – jesli to sa XP.
EL NINO
Dodano
29.12.2004 23:14:03
radiator
Dodano:
29.12.2004 22:40:13
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1