2 kompy, router wi–fi i problem ???
witam
szukałem, szukałem na forum i się nie doszukałem dlatego pytam:
mój problm polega na braku kontaktu dwóch kompów.
Pierwszy jest podłączony do rotera z kabla
Drugi natomiast jest podłączony za pomocą karty wi–fi (laptop)
router to Dlink 604 – Router wi–fi.
Internet na obu komputerach śmiga ale co z udostępnianiem plików i drukark ???
Kompy się nie widzą !
Przy konfiguracji za pomocą kreatora na laptopie wyskakuje informacja źe poączenie sieciowe jest rozłączone. Podłącz kabel ..... . . Moźna zaznaczyć ignoruj i dalej ale w końcu to nic nie daje.
Oba kompy mają XP Pro.
Ja juź nie mam pomysłu na to jak to skonfiurować ??? :oops:
licze na waszą POMOC
pozdrawiam
szukałem, szukałem na forum i się nie doszukałem dlatego pytam:
mój problm polega na braku kontaktu dwóch kompów.
Pierwszy jest podłączony do rotera z kabla
Drugi natomiast jest podłączony za pomocą karty wi–fi (laptop)
router to Dlink 604 – Router wi–fi.
Internet na obu komputerach śmiga ale co z udostępnianiem plików i drukark ???
Kompy się nie widzą !
Przy konfiguracji za pomocą kreatora na laptopie wyskakuje informacja źe poączenie sieciowe jest rozłączone. Podłącz kabel ..... . . Moźna zaznaczyć ignoruj i dalej ale w końcu to nic nie daje.
Oba kompy mają XP Pro.
Ja juź nie mam pomysłu na to jak to skonfiurować ??? :oops:
licze na waszą POMOC
pozdrawiam
Odpowiedzi: 8
witam
mi pomogło to ze na kompie zainstalowałem nowego winka i jest gitara
smiga az miło
pozdrawiam :lol:
mi pomogło to ze na kompie zainstalowałem nowego winka i jest gitara
smiga az miło
pozdrawiam :lol:
Mi pomogło to, źe zresetowałem router, i skonfigurowałem go na nowo:] Wszystko działa
Macie SP2. Zapory, czyli firewalle systemowe sa zalaczone czy wylaczone ? Jesli zalaczone, czy w wyjatkach znajduje sie udostepnianie plikow i drukarek ?
Druga sprawa – routery. Czy w ich opcjach nie trzeba nic ustawic aby komputery mogly sie widziec ? Tylko nie piszcie mi zebym podal gdzie i co, poniewaz nie mam pojecia co te routery posiadaja na pokladzie i co moga.
Druga sprawa – routery. Czy w ich opcjach nie trzeba nic ustawic aby komputery mogly sie widziec ? Tylko nie piszcie mi zebym podal gdzie i co, poniewaz nie mam pojecia co te routery posiadaja na pokladzie i co moga.
ja na swoim kompie mam tylko avast a na laptopie jest sp2 i norton, jak wyźej.
witam
firewalle raczej nie
jedyne co mam na kompie to na jednym nortona ant–vir (laptop)
no i sp2 zapora win.
i tyle :?:
pozdrawiam
firewalle raczej nie
jedyne co mam na kompie to na jednym nortona ant–vir (laptop)
no i sp2 zapora win.
i tyle :?:
pozdrawiam
Firewalle ?
witam
mi wszystko działało i kompy się widziały drukarka itp. przez jakiś czas i ostatnio mi się wszystko sypneło.
nie wiem czego to jest wina wydaje mi się źe moźe jest to spowodowane tym źe karty na laptopie są dwie tzn wi–fi oraz sieciówka na kabel a kreato coś brzdęka o tą drugą
ale sam nie wiem kombinuje kombinuje i nic mi nie wychodzi :evil:
co ciekawe ping–uje na laptopa ale z laptopa na kompa kiszka !!
pozdrawiam
mi wszystko działało i kompy się widziały drukarka itp. przez jakiś czas i ostatnio mi się wszystko sypneło.
nie wiem czego to jest wina wydaje mi się źe moźe jest to spowodowane tym źe karty na laptopie są dwie tzn wi–fi oraz sieciówka na kabel a kreato coś brzdęka o tą drugą
ale sam nie wiem kombinuje kombinuje i nic mi nie wychodzi :evil:
co ciekawe ping–uje na laptopa ale z laptopa na kompa kiszka !!
pozdrawiam
Witam,
mam ten sam problem tylko źe mam inny router – Linksys, na laptopie(wifi) i na moim kompie(kabel) jest net, ale sie niewidzą. Przed formatem widziały sie tylko w jedną strone(niezawsze) tj. jak widziałem laptopa to laptop nie widział mnie, i na odwrót:/
mam ten sam problem tylko źe mam inny router – Linksys, na laptopie(wifi) i na moim kompie(kabel) jest net, ale sie niewidzą. Przed formatem widziały sie tylko w jedną strone(niezawsze) tj. jak widziałem laptopa to laptop nie widział mnie, i na odwrót:/
Strona 1 / 1