2 kompy i zeby admin nie wykryl
Mam taki maly problem. Mam 2 komputery ktore chcialbym polaczyc w siec i zeby na nich dwoch byl internet, ale chodzi mi o takie polaczenie zeby admin nie wykryl ze mam dwa kompy. Slyszalem ze mozna jakos polaczyc komputery kablem miedzy soba a jeden do net podlaczyc ale nie wiem jak to skonfigurowac, jakby ktos wiedzial jak to skonfigurowac, albo moze ktos zna jakis inny sposob (w moim sposobie chodzi o polaczenie kabelkiem fastethernet – skretka)
pozdrawiam :)
pozdrawiam :)
Odpowiedzi: 13
Przemeksik:a co ma do tego admin, zawsze w umowie mozna podlaczyc do internetu komputery jezeli sa w obrebie jednego budynku
jesteś pewien źe czegoś takiego admin nie moźe zabronić ? :twisted:
EL NINO:Wszystko da sie wykryc.
Dokładnie tak, lecz admin nie będzie sprawdzał :) a przeadresowanie danych jest wobec tego wporządku i śmigać moźna na 2 kompach :P :)
Wszystko da sie wykryc.
jak polaczysz przez sieciowke z kompa 1 do kompa 2 to nie wykryje bo dane sa przeadresowywanie przez sieciowke z kompa numer 1 :)
Przemeksik:mozna podlaczyc do internetu komputery jezeli sa w obrebie jednego budynku
częściej bywa to tak sformuowane źe moźesz rozdzielać net w ramach lokalu a nie bydynku i wówczas mogą ci skoczyć. Poczytaj umowę. A router to rozwiązanie najleprze z moźliwych choć kiedyś pouczono mnie na tym forum źe niechaj nie będę taki pewny źe i tego usługodawca nie wykryje.
Tez mi sie zdaje ze to bedzie dobre z tym roterem, ja uzywałem winroutera i sie srawował dopuki nieprzeszłem na xp w kompie rozdającym, w tedy juz sie pomieszało i udostepnialem przez starego dobrego trojana cafe ini. A dzis juz nieudostepniam bo tylko ja odczasu do casu siedzie na necie.
pozdro
pozdro
mialem ten sam problem.ja akurat zrobilem to przez router i mam spokuj.ale tez mozesz wsadzic druga karte sieciowa i udostepnic internet,male prawdopodobienstwo wykrycia.jesli chcesz wiecej info to moj gg 7517654
Moźna teź postawić router źeby rozdzielić łącze na dwa komputery i wtedy admin nie ma najmniejszego nawet prawa źeby sie przyczepić o podłączenie tego drugiego komputera. Pozdrawiam
a co ma do tego admin, zawsze w umowie mozna podlaczyc do internetu komputery jezeli sa w obrebie jednego budynku
Dobry Admin zawsze wykryje, on z tego źyje !!!!
moze zchowaj 2 komputer w piwnicy to nie znajdzie :lol:
Widzialem to. Ale jak ja pisalem zeby admin nie wykryl a mi to wlasnie wykryl a ja musze wiedziec jak zrobic zeby nie wiedzial!
Unieś głowę wyźej :P a powinieneś ujrzeć przyklejony temat w tym dziale – "Sposób połączenia komputerów i udostępniania internetu"
Strona 1 / 1