2 komputery pod jednym internetem!!!! Poomocy

Witam,wiem ze na poczatku jest temt o tym,ale jest malo napisane a ten link tez malo daje..Mianowice..chcialbym polaczec 2 komputery.Mam w domu jeden ,pod ktorym jest podlaczony internet LAN.i jest on podpiety w wejscie do karty sieciowe(dane kompa..a karta nie wiem jaka jest: Celeron 2,4 GHz,256 DDR DIMM (266MHz) dysk 40 WD) i nie wiem ..jak podlaczyc i jakimi kablami zeby miec w drugim pokuju neta.Net jest zs kaplikowany bo mam taka "skrzynke" raczej batereie do netu i gdy ja wylacze to niet nikomu nie chodzi..co sa zemna w sieci ...i to nie jest modem,DSL ani inne.A w drugim pokoju mam tez kompa ale o 2 razy slabszego i tam nie mam karty sieciowe,ale i tak nie wiem jak to zrobic..patrzylem na allegro ..i tam sa jakeis kable ale nic nie czaje z nich..PROSZE O POMOC WIEM ZE DLUGI TEAM ALE JAK KTOS POMOZE BEE WDZECZNY!!!POZDRO
DODAJE :Chodzi o to ze niechce odlaczac neta spod karty bo beda mi musieli przyjechac i ustawiac wszytsko itp. a i tak za neta nie place,bo amm glowna antene i nie wiem ..najlepej jak by szlo pod usb z przejsciowka..a tanten komp musi miec jeszcze karte sieciowa ale dobra mniejsza oto...zalatwil bym se ..

Odpowiedzi: 7

A wiesz moźe spiderko jak by to skonfigurować?
Bo moźe bym to kupił,ale nie wiem jak i co zrobić!Mam teź pytanie co będzie potrzebne???(2 karty na USB i kabel RJ–45 skrętka?)Aha mam windows XP Professional na jednym komp. a na drugim mam Windows 98'.
Nicolahenko
Dodano
10.03.2006 15:23:50
Te "coś" na USB jest kartą sieciową, do neta, do łączenia komputerów – poprostu karta sieciowa. Kabel będzie potrzebny taki sam jak w przypadku tradycyjnej karty sieciowej, skrętka RJ45 skrosowana.
spiderko
Dodano
09.03.2006 16:14:10
Sora spiderko ja tak pisze poniewaz mi sie zabardzo niechce pisac tych"ś" i tych przecinków,ale postaram sie oki
dzix za rade!

A powracam do tematu postu,czyli ta karta na USB to jest do neta??? Troszke mi się w to niechce wierzyć,ale jeśli będzie prawidłowa i będzie chodzić to moge spróbować!!!!! Tylko jaki zaś kabel?
Nicolahenko
Dodano
09.03.2006 16:07:35
W sprawach sieciowych nie jestem mocny, jednak:
Moim zdaniem potrzebujesz dwóch kart sieciowych oraz kabla RJ45 skrętki (skrosowanego) Na allegro widziałem takźe karty na USB:
http://www.allegro.pl/item89435459_karta_sieciowa_usb_2_0_lan_na_10_100_mbps_extra.html
Spytaj tylko sprzedwace czy to cena za jedną sztuke czy za dwie takie "karty" – odpada w takim przypadku konieczność rozkręcania komputerów.

Co do pisania.
Człowiek uczy się poprawnego pisania całe źycie, sam nie byłem nigdy alfa–omega z ortografii, klasówki czy dyktanda kończyły się dla mnie tragicznie. Bardzo pomógł mi internet – innym ksiąźki, sporo czytam i pisze, metodą praktyki nauczyłem się większości wyrazów, ich poprawnego sposobu pisania. Sporo młodych ludzi spędza kawał czasu w necie, uczą się teź (nieświadomie) pisowni czytając róźne rzeczy, fora, artykuły, itp.. Twoje posty są napisane tragicznie pod względem ortografi, składni, interpunkcji. Postaraj się przynajmniej popełniać mniej błędów w swoich postach, poświęć trochę czasu na ich korekte. Na pewno po jakimś czasie wyzbędziesz się sporej części błędów.
spiderko
Dodano
09.03.2006 10:23:00
Tak mam radiówke!
Widac ze wszyscy sie czepiaja mojegio pisam...ciekawe czemu!!!!!
Szkoda, ze z was sa tacy dobrzy...tylko w postach zazwyczaj piszecie nie na temat...to znaczy nie ktorzy. Spiderko prosz eo pomoc
Nicolahenko
Dodano
09.03.2006 08:54:38
Moja polonistka dostałaby konwulsji po lekturze tego posta, gratulacje.

Masz internet drogą radiową?
spiderko
Dodano
08.03.2006 22:55:46
odzylacz.... http://winforum.pl/showthread.php?t=11950&highlight=skrosowany warto rpzeczytac..plisss pomocy
Nicolahenko
Dodano
08.03.2006 22:32:52
Nicolahenko
Dodano:
02.03.2006 16:32:48
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1