2 karty sieciowe Lan osiedlowy i Lan domowy
Posiadam 2 kompy na jednym mam Win xp prof i 2 karty sieciowe na 2 Win 98 z jedna karta sieciowa i mam problem z komunikacja miedzy tymi kompami gdyz do jednej karty jest podłączony kabelek z lanu osiedlowego przez który mam net a do 2 karty podłaczony jest ten 2 komp i gdy w połaczeniach sieciowych(na xp) wyłanczam połaczenie z osiedlem i włanczam połaczenie z drugim kompem to wyskakuje mi ze kabel nie włozony dodam ze i karty i kabel sa ok bo w innych konfiguracjach działały nie wiem co moze byc przyczyna lan domowy jest zrobiony na adresach ip a lan osiedlowy ma przydzielone ip dynamicznie.
Z góry dzieki za pomoc
Z góry dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 2
Jezeli masz 2 kompy polaczone ze soba bezposrednio to musisz miec kabel krosujący miedzy nimi(jezeli nie masz hub–a)Wiec zakup sobie kabelek i wsio :lol: no albo zrob jak masz zaciskarke :wink:
ale czy to bedzie Ci dalej dzialac to nie wiem bo zostaja grupy robocze itp no ale jak pisal EL NINO gdzies to juz bylo 8)
ale czy to bedzie Ci dalej dzialac to nie wiem bo zostaja grupy robocze itp no ale jak pisal EL NINO gdzies to juz bylo 8)
Przyjacielu – podawalem juz tutaj kilka czy tez kilkanascie razy linka do wlasnorecznie zrobionego opisu polaczen kompow i udostepniania netu. Poszukaj z łaski swojej, bo tam jest chyba wszystko na ten temat.
Strona 1 / 1