2 karty sieciowe Lan osiedlowy i Lan domowy

Posiadam 2 kompy na jednym mam Win xp prof i 2 karty sieciowe na 2 Win 98 z jedna karta sieciowa i mam problem z komunikacja miedzy tymi kompami gdyz do jednej karty jest podłączony kabelek z lanu osiedlowego przez który mam net a do 2 karty podłaczony jest ten 2 komp i gdy w połaczeniach sieciowych(na xp) wyłanczam połaczenie z osiedlem i włanczam połaczenie z drugim kompem to wyskakuje mi ze kabel nie włozony dodam ze i karty i kabel sa ok bo w innych konfiguracjach działały nie wiem co moze byc przyczyna lan domowy jest zrobiony na adresach ip a lan osiedlowy ma przydzielone ip dynamicznie.
Z góry dzieki za pomoc

Odpowiedzi: 2

Jezeli masz 2 kompy polaczone ze soba bezposrednio to musisz miec kabel krosujący miedzy nimi(jezeli nie masz hub–a)Wiec zakup sobie kabelek i wsio :lol: no albo zrob jak masz zaciskarke :wink:
ale czy to bedzie Ci dalej dzialac to nie wiem bo zostaja grupy robocze itp no ale jak pisal EL NINO gdzies to juz bylo 8)
poskus
Dodano
01.10.2003 00:56:57
Przyjacielu – podawalem juz tutaj kilka czy tez kilkanascie razy linka do wlasnorecznie zrobionego opisu polaczen kompow i udostepniania netu. Poszukaj z łaski swojej, bo tam jest chyba wszystko na ten temat.
EL NINO
Dodano
28.09.2003 22:57:02
orzech79
Dodano:
28.09.2003 18:56:06
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1