2 Duze problemy z kompem

Witam jestem nowym uzytkownikiem forum znaczej mialem juz tu  kiedys konto o nicku Pawelnko  ale chyba cos sie z nim znim stało wiec juz nie mam , jak w temacie mam 2 duze problemy z komputerem:

1.Starą płyte głowną zepsułęm przez przypadek po przecięciu   6 przejsc na płycie głownej 3 do AGP i 3 do Biosu;] Kupiłem nową płyte tez SOCKET A ale  jest cos nie tak podpinam monitor do karty graficznej a karta jest w tym  ej nowej plycie  okazalo sie ze chyba na niej cos jest nie tak bo procek nawet sie nie grzeje bez radiatora i wentylatora po 10 min wlonczonego kompa procek nawet sie nie zagrzał i teraz wchodimy w  drogi problem

2.... po dopieciu procka z pierwszego problemu do innego kompa okazało się ze na innej płycie się zagrzał i to bez radiatora bo myslalem ze sie zrąbał po 20 s nagrzał się mocno i komp się sam wyłączył potem komp juz się nie chce włączyc.

Prosze o pomoc w 1 i 2 problemie bende bardzo wdzięczny . Probowalem resetowac biosa (czyli wypiecie bateri), odpalalem kompa bez ramu i z 1x ramem i z 2x ramami bez kart i z kartą z baterią od biosa i bez prosze o pomoc!!!

Odpowiedzi: 2

co do problemu 1 to nie wiem bo za mało napisałes.......co do 2 problemu to mogło zadziałać zabezpieczenie na plcie zapobiegające jej awarii wywołanej przegrzanym prockiem( tez tak miałem) w ty wypadku płyta nie bedzie działala z innym prockiem i jest do wyrzucenia lub do serwisu, ale raczej to pierwsze:P
piwkot
Dodano
06.03.2007 22:03:34
Lenko(PL):

Kupiłem nową płyte tez SOCKET A ale 

Ale jaką , to już nie napiszesz , niech sobie ludki zgadują .

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś, popoprawiaj błędy , by można z tych informacji cokolwiek zasugerować. Bo póki co , to można 1034 pytania zadać na tak postawiony problem , a i to gwarancji nie daje że będziemy bliżej rozwiązania .

Najprostszą odpowiedzią na 2 problem jest : procek zwyczajnie się sfajczył.

Wobec powyższego problem nr1 przestaje istnieć. 

Seeker
Dodano
03.03.2007 21:56:19
Lenko(PL)
Dodano:
03.03.2007 14:27:02
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1