100% uźycia procka ale tylko podczas grania w Fallout'a 2 !!

Witam! Otóź niedawno postanowiłem zainstalować sobie Fallout'a 2 i o dziwo jak włączam instalację samą lub gierke juź zainstalowaną to mam sto procent uźycia procesora przez cały czas choć przedtem tak nie było!I mam tak grając,uruchamiając tylko Fallout'a–wszystkie pozostałe programy i gierki chodzą mi normalnie i nie wykorzystują więcej niź 30% procka.Nie mam pojęcia co jest grane.Przeinstalowałem sterowniki do grafy na najnowsze,skanowałem antivirusem,programami antyspamowymi,zainstalowałem SP2 i dalej nic.Mam: Athlona 64 3000+,ATI Radeona 9800 SE,1 GB RAM'u (Kingston taktowany na 400 mhz) i full wolnego miejsca na dysku.Nie mam pojęcia co jest grane.Jeśli ktoś wie o co biega to proszę o pomoc.Z góry dzięki !

Odpowiedzi: 10

Hmmm...chyba się nie da rozwiązać mego problemu :( Udało mi się w końcu znajść podobny problemik u jakiegoś gościa zza granicy i sęk tkwi w tym,źe mój procesor jest 64 bitowy,a Fallout 2 to gierka,której źe tak powiem takie standardy się nie śniły i niestety dlatego sie trochę buntuje...jeśli ktoś będzie moźe jednak wiedział jak temu zaradzić to niech mi napisze.Będe bardzo wdzięczny...
Martini 2
Dodano
31.03.2006 02:23:29
Aha,o to biega...myslałem,źe chodzi o jakiegoś innego rodzaju przeczyszczenie :D Ale to i tak chyba nic nie pomoźe,bo na przykład dziś patrzałem się na uźycie procka podczas gry w Half–Life'a 2i nie sięga ono nawet 40%...o dziwo podczas grania w Fallout'a 2 wynosi ono cały czas 100% :cry: Dalej nie mam pojęcia co zrobić,by nie było takiego uźycia CPU podczas grania w F2...
Martini 2
Dodano
28.03.2006 00:51:49
Rozkręcasz obudowę komputera. Później najlepiej uźywając spręźonego powietrza (nie jest to droga rzecz, a starcza na długo, około 12 zł) wydmuchujesz kaźden bród/kurz z łopatek wentylatorów. Moźesz to zrobić oczywiście bez spręźonego powietrza uźywając, np. miękkiego pędzelka.
damiancore
Dodano
27.03.2006 21:56:49
Nie wpadałem nawet na pomysł z tym plikiem wsadowym :) Ale niestety Panowie to nic nie pomogło :( Mam pytanie: jak moge wyczyścić chłodzenie karty bądź CPU ???
Martini 2
Dodano
27.03.2006 18:51:10
SDM:
...chcesz ją puścić z wysokim priorytetem. A więc:

cmd /c start /Low gra.exe

To raczej ją puści z niskim priorytetem, to raz.
A dwa sam próbowałem tego wcześniej i jak puściłem fallouta na belownormal to nie dość, źe to nic nie zmieniło to jeszcze gra po chwili wywaliła jakiś błąd.
SLAY3R
Dodano
26.03.2006 17:49:36
wyczyść chłodzenie karty, CPU, moźesz sprawdzić to:
Załóźmy źe w folderze C:\Gra masz zainstalowaną gierkę o nazwie Gra, którą uruchamia plik gra.exe i źe chcesz ją puścić z wysokim priorytetem. A więc:

1. Utwórz w folderze C:\Gra nowy plik tekstowy ale zamiast sejwować go jako txt sejwujesz jako gra.bat!

2. Z prawego kliku na nowo utworzony plik wybierasz opcję Edit co ponownie otworzy plik w Notatniku i wklej w nim następującą komendę:

cmd /c start /Low gra.exe

3. Zasejwuj i zamknij.

4. Utwórz na pulpicie skrót do nowo utworzonego pliczku co nada mu ładną ikonkę. Bo teź moźna utworzyć plik bat od razu bezpośrednio na pulpicie załączając w nim w środku pełną ścieźkę do pliku exe ale wetdy ikonki fajnej nie będzie!

Teraz za kaźdym razem uruchamiając ten skrót na pulpicie twoja Gra poleci automatycznie z wysokim priorytetem!
SDM
Dodano
26.03.2006 14:42:27
Wcale się na niego nie denerwuje !Jestem naprawde mu wdzięczny za próbę pomocy.Uwaźam,iź jakoś problem ten da sie rozwiązać,bo zawsze jest jakieś wyjście,a poza tym przedtem podczas grania tak się nie działo... :cry:
Martini 2
Dodano
21.03.2006 20:29:43
Nic z tym nie zrobisz skoro gra faktycznie na kaźdym komputerze zajmuje 100% czasu procesora.

Nie rozumiem tylko czemu się denerwujesz na SLAY3Ra.
spiderko
Dodano
21.03.2006 15:22:15
SLAY3R:
A czy to w czymś przeszkadza? Gra się zacina? Czy tylko masz psychiczny dyskomfort, źe stara gra zajmuje cały czas procesora ? :P

ps. Aź z ciekawości sprawdziłem i na moim Athlonie xp 2000+ teź gra zajmje 100% czasu procesora, co bynajmniej nie przeszkadza innym aplikacjom działającym w tle. Ot taki urok tej gry pewenie.

Tak,zdecydowanie to wcale nie przeszkadza aplikacjom działającym w tle i chodzi tu zarówno jak o komfort psychiczny jak i o to,źe:
–po jakiego groma uźycie prcesora ma być 100% :?: Myślisz,źe to wcale nie jest szkodliwe? Ot jak jest to niech sobie chodzi na stuprocentowym uźyciu,a co tam! To tak samo jakby kazać komuś biegać przez cały czas tylko dlatego,iź lubimy powiew powietrza gdy koło nas przebiega Nieprawdaź,źe zbedne?Naprawde dziękuje Ci za pomoc ale znaczyła ona dla mnie tyle co zakup 10 kilo dziurek od sera,bo pytałem się co jest grane i jak temu zaradzić,a niechodziło mi o pocieche :wink:
–po drugie to rzeczą naturalną jest to,źe przy stuprocentowym wykorzystaniu procka wzrasta hałas...tak hałas (a mianowicie wiatraczka chłodzącego procesor)!To takie magiczne zjawisko i niektórym (jak na przykład mi) bardzo przeszkadza...tak to drugie zdecydowanie moźemy zaliczyć do "dyskomfortu psychicznego"
BTW widzę,źe bardzo lubisz pisać posty ale jest jeszcze wiele tematów gdzie moźesz je dodawać.Z góry dzięki !...
Martini 2
Dodano
21.03.2006 15:05:41
A czy to w czymś przeszkadza? Gra się zacina? Czy tylko masz psychiczny dyskomfort, źe stara gra zajmuje cały czas procesora ? :P

ps. Aź z ciekawości sprawdziłem i na moim Athlonie xp 2000+ teź gra zajmje 100% czasu procesora, co bynajmniej nie przeszkadza innym aplikacjom działającym w tle. Ot taki urok tej gry pewenie.
SLAY3R
Dodano
21.03.2006 05:11:06
Martini 2
Dodano:
21.03.2006 01:10:42
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1