...::: Upierdliwe kropy :::...
Witam ! Przejde odrazu do sedna sprawy. Od 8 dni na ekranie monitora pojawiaja mi sie biale kropki wielkosci 1 pixela. O ile na poczatku pylo ich gdzies ok 10, to teraz ilosc ta sie znaczne zwiekszyla. Wyglada to jaby karta nie mogla wygenerowac niektorych kolorow. Strasznie to wyglada podczas filmu czy grana – tzw. kasza. Odrazu powiem iz nie jest to wina monitora ani systemu – to akurat sprawdzilem rainstalką. Sterowniki tez mialem juz wszystkie, odinstalowanie sprzetu..itd.
Dane:
– Geforce 2 GTS Pro 32 mb
– system Windows XP Pr.
– detonatory nvidii 52 xp
– monitor MAG 17`
Cz ma ktos jakis pomysl co mozna jeszcze z tym zrobic...?
Dane:
– Geforce 2 GTS Pro 32 mb
– system Windows XP Pr.
– detonatory nvidii 52 xp
– monitor MAG 17`
Cz ma ktos jakis pomysl co mozna jeszcze z tym zrobic...?
Odpowiedzi: 5
..:: Gorace dzieki wszystkim za pomoc. Najcelniejsza byla rada Marcina X ze smarowaniem procka karty . pomoglo w 100%.. Dzieki ::..
bardzo prawdopodobne źe pamięci na karcie sie uszkodziły, ja miałem to samo najpierw podczas gry mi wyskoczyły na całym ekranie kwadraty, zrobiłem reseta wszystko grało po pewnym czasie wracało cały ekran w kwadratach i widoczny brak grafiki tak jak bez źadnych sterów, myślałem źe gubi stery instalowałem je ale to nic nie pomogło i znowu reset i wszystko grało przez pewnien czas potem juź było tylko gorzej zaraz po uruchomieniu kompa jak wchodzi do biosu przed windowsem pionowe czerwone paski a potem źeby było śmieszniej cały ekran w białych kwadracikach i z paskami czerwonymi hehe niezła jazda we właściwościach kompa system kartę widział teź myślałem źe to monitor, załatwiłem od kumpla inną kartę wsadziłem i wszystko grało i juź wiedziałem na bank co jest, była na gwarancji więc nie było problemu a z tego co widzę twoja juź dawno jest po gwarancji, :(
IMO, monitor się sypie ( martwe piksele ).
Najlepszym rozwiązaniem jest w tym przypadku podłączyć inny monitor np.kolegi i zweryfikować.
Jeśli problem nie będzie występował to sytułacja jest jasna.
Najlepszym rozwiązaniem jest w tym przypadku podłączyć inny monitor np.kolegi i zweryfikować.
Jeśli problem nie będzie występował to sytułacja jest jasna.
wyinstaluj karte i sterowniki i zainstaluj sterowniki z płyty instalacyjnej windows xp bez zwnych detonatorów i powinno pomuc to jest stary typ karty i nie kombinuj nic poza tym co ci napisałem a powinno byc ok
Zmień detonatory,ale mało prawdopodobne by pomogło.
Zainstaluj jakiś tweaker kart graficznych ,np.Riva Tuner, lub aplikacją Coolbits dodaj moźliwość zmiany taktowania karty w zakładkach sterownika.
Zmniejsz taktowania zegara i pamięci.
Jest teź moźliwość źe radiator źle przylega i chip się grzeje.
Moźna sprawdzić i przesmarować na nowo pastą.
Jeźeli to nie pomoźe,zbieraj na nową kartę.
Zainstaluj jakiś tweaker kart graficznych ,np.Riva Tuner, lub aplikacją Coolbits dodaj moźliwość zmiany taktowania karty w zakładkach sterownika.
Zmniejsz taktowania zegara i pamięci.
Jest teź moźliwość źe radiator źle przylega i chip się grzeje.
Moźna sprawdzić i przesmarować na nowo pastą.
Jeźeli to nie pomoźe,zbieraj na nową kartę.
Strona 1 / 1