–––TWARDY–––nie jest odczytywany w komputerze,xp pro

Witam !!!

Mam mały a raczej sporawy problem otoz pare dni temu moj komputer sciagnal nowa wersje avasta i nastapil jego koniec tuz po zamknieciu komputera, nastepna proba nie dala skutku . Dodam ze mam orginalnego xp Pro. ser,pack2+makladki, Problem sie poglebil bo wymyslilem ze zgram dane u kumpla i zrobie format , no i wyszlo jeszcze gorzej poniewaz teraz jak dysk u niego zanikl po wczesnijeszym usunieciu 3 trojanow kasperskim nie byl widoczny , umnie tez nie jest widoczny mam drugi dysk oprocz tego samsunga 20g i ten jest widoczny a drugi ten problemowy to western 40g i na nim byl system i chyba jesczez jest, komputer widzi dysk ale nie widzi jego specyfikacji i zawiesz sie na tej funki przy odpalaniu . ???co robic nie wiem czerkam na pomoc, jest 3 w nocy a ja nic do przodu w tej sparwie !!!

POZDRAWIAM, i czekam na zyczliwe rady,

Odpowiedzi: 3

Zworke masz dobrze ustawioną na dysku? Zdaje się źe dla ustawienia "Master" zworki nie powinno wogóle być, sprawdź to na diagramie (na dysku, narysowane) Sprawdź czy do dysku dochodzi zasilanie – przysłuchaj mu się.
spiderko
Dodano
06.03.2006 11:37:07
no umnie to włączysz komputer to sie pojawia czarny ekran informacje o systemie dane techniczne i jak sie pojawia drugi dysk to w tedy ze jest widoczny ale nie pokazuje ani napedow nic , bo o samsungu sa jakies informacje a o tym nie , ??to jerst nowyt dysk westerna 40g stary samsunga działa dobrze .
lukste
Dodano
06.03.2006 10:26:40
to nastąpił koniec dysku czy komputera??Bo w pierwszym zdaniu piszesz źe komputera, a w drugim juź, źe dysku,jeśli jest stary to moźe poprostu zdychać. Czyli gdzie widzi ten dysk, w biosie??Jak ja miałem jakiś czas temu samsunga to teź miałem podobne problemy z nim, a po jakimś czasie kaputt.
piątas
Dodano
06.03.2006 09:52:50
lukste
Dodano:
06.03.2006 04:05:37
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1