––––––––====PROBLEM Z CALL OF DUTY====––––––
Mam zdeczka maly problem z calem...jak sobie legalnie gram to mi sie gra zwiesza i po chwili część szaty graficznej znika...np. drzewa w tle,jakas droga itp. :roll: . jak nacisne alt+ctrl+del i wyjde z gry to wszystko jest zajebiście biale...i musze z powrotem wejść to gry i wyjść przez quit zeby bylo normalnie. Nie jest to oryginal więc to moze jego wina...ale przed kupnem oryginalu wole sie upewnic...sterowniki do kart graficznej(Gforce 5200) mam nowiutkie...pliss help me :(
Odpowiedzi: 13
Dzienki bardzo...jak narazie zakończe temat...i kupie oryginala...jak niebedzie chodzził...to jeszcze sie odezwe..Narx
Dzienki bardzo...jak narazie zakończe temat...i kupie oryginala...jak niebedzie chodzził...to jeszcze sie odezwe..Narx
Jeźeli bym miał się przy tym zwalnianiu zatrzymać to – pomijając grę – sama "naprawa" systemu wystarczyć powinna, ale jakoś nie za bardzo bym na Twoim miejscu liczył, źe to kwestia plików systemowych wyłacznie jest.
Rebe:Wygląda na to, źe gra , korzystając z pamięci AGP nie zwalnia RAM–u – rzuć okiem – po takim wyjściu na menagera zadań i uźycie pamięci sprawdź – RAM + swap.
To moźe być wina tego konkretnego egzemplarza gry – wada złego spiracenia, ale moze teź być i tak, źe to system – czy przez sterownik karty, czy przez uszkodzenie bibliotek związnych ze zwalnianiem pamięci albo tylko jakimś błędem konfiguracji systemu tak reaguje.
Czy format dysku moglby to naprawić(jezeli chodzi o agp)
Wiem ze moj problem nie ma nic wspolnego z problemem kolegia ale od jakiegos czasu nie moge uruchomic gry w trybie Single(podkreslam ze mam orginala DeLux Edition zakupiona miesiac temu) Na plytkach gram mamlo bo Multi ich nie wymaga, ostatno zachcialem zagrac w Single i po wlozeniu plytki wyskoczyl mi blad "Niewlasciwy Cd w napedzie włoz dobra plyte i uruchom aplikacje jeszcze raz". Nie wiem w czym moze tkwic problem gre mma zpatchowana do wersji 1.5 . Z góry dziekuje za odpowiedz
PS Gry jeszcze nie rinstalowalem bo nie mialem ostatno na to czasu.
Edit
juz nie akutalne, winny byl wirtualny naped deamon–tool
PS Gry jeszcze nie rinstalowalem bo nie mialem ostatno na to czasu.
Edit
juz nie akutalne, winny byl wirtualny naped deamon–tool
Wygląda na to, źe gra , korzystając z pamięci AGP nie zwalnia RAM–u – rzuć okiem – po takim wyjściu na menagera zadań i uźycie pamięci sprawdź – RAM + swap.
To moźe być wina tego konkretnego egzemplarza gry – wada złego spiracenia, ale moze teź być i tak, źe to system – czy przez sterownik karty, czy przez uszkodzenie bibliotek związnych ze zwalnianiem pamięci albo tylko jakimś błędem konfiguracji systemu tak reaguje.
no...sterowniki mam nowe bo z kartą dostałem...zresztą na servie nvidi sprawdzałem i nowszych raczej niema...
tez mam gf5200 i plyte z agp x4. kiedys mialem pirata i lazil wporzo, teraz mam oryginal i tez okay jest
borek371:Karty niepodkręcałem....duron 850,288mb,karta gforce 5200(128mb,128bit),XP....ale moze to przez to ze mam płyte glowną starą na agpX4 i niewykorzystuje karty na maxa...
Teź mam agp4x i grz działa dobrze. Tak dla ścisłości agp 4x nie róźni się fenomenalnie od agp 8x. źe jest 8 to nie znaczy źe 2 razy szybciej. w 3DMark 2001 róznica między 8x a 4x to około 300pkt... a na 3DMark 2003 to około 70pkt. Gdzieś juź ktoś to napisał...
Spróbuj z nowszymi sterazmi
Nie jest to przypadkiem wina sterowników?
Moźe naleźy nowsze zainstalować?
Pozdrawiam ;)
Moźe naleźy nowsze zainstalować?
Pozdrawiam ;)
Karty niepodkręcałem....duron 850,288mb,karta gforce 5200(128mb,128bit),XP....ale moze to przez to ze mam płyte glowną starą na agpX4 i niewykorzystuje karty na maxa...niewiem niemam pojęcia....ale z tych plytek co ja instalowałem to i moi qumple tez i im chodziło...niewiem zabardzo czemu
podkręcałeś przypadkiem tego efiksa? sprawdz tez chlodzenie,moze sie przegrzewa.
a ta 'białość' to klasyk,kaźda gra bazująca na q3 tak ma,niestety,niestety...
a ta 'białość' to klasyk,kaźda gra bazująca na q3 tak ma,niestety,niestety...
Na pewno to nie wina gry. ja mam oryginałke Calla i wszytko jest ok. Jakki masz sprzet? Jaka karte graficzna? Mzoe to wina sprzetu. Albo tez wina twojej wersji gry. Tak to z piratami jest...ze czesto syf na plycie sie kupuje. :wink:
Strona 1 / 1