.NET Runtime 2.0 Error
Witam!
uruchamiam NiouzeFire normalnie się odpala i konfiguruje
jak właczam jedną z opcji programu to wyskakuje mi błąd i program zostaje wyłaczony
program potrzebuje do uruchomienia net framework 3
próbowałem na czystm systemie i tylko z zainstalowana powyższym programem i też mnie wyrzuca
A to komunikat błędu
.NET Runtime 2.0 Error
EventType clr20r3, P1 niouzefire.exe, P2 0.8.7.0, P3 4d5e30e3, P4 mscorlib, P5 2.0.0.0, P6 4be90358, P7 2b5c, P8 333, P9 mxyabj2rsfg4uknkgmspj2kfpmzxhcc5, P10 NIL.
dodam że próbowałem też z zainstalowanym net framework 2
proszę o pomoc
Odpowiedzi: 6
Czyste strzelectwo teraz - separator dziesiętny - wpisuje sie tam gdzieś gdzie wywala bład liczby z przecinkiem/kropką ?
Wychodzi na to, że problem jest spowodowany bugiem w samym NiouzeFire. Po prostu twórcy programu słabo przyłożyli się do testowania :)
tak ja zakładałem temat na stronir producenta ale nie dostałem odpowiedzi
częsciowo problem sie rozwiazał
ale po kolei zacząłem testować na virtual pc wszystkie mozliwe kombinacje
na moim xp nic nie pomagało ani zmiana frameworka ani nic ani instalowanie aspnet ani znalezione wpisy do rejestru gdzieś w sieci.
do boju poszedł windows 7 i tez nic wywala błąd i tyle
na końcu poszła próba z xp w wersji anglojęzycznej i instalka tylko 3.5 framework i działa
czemu u mnie na polskim xp to nie działa?
To może wywalić wszystkie .NET z systemu i zainstalowac tylko .NET 4.0 ?
Tu - http://blogs.msdn.com/b/astebner/archive/2008/08/28/8904493.aspx masz narzędzie do tego
BTW - to Ty zakładałeś temat na forum producenta programu ? Bo znalazłem tam u nich ten sam błąd - póki co nierozwiązany.
niestety zadne aktualizacje nie pomagają jest ten sam błąd
Pobierz sobie z Windows Update najnowszego .net frameworka wraz ze wszystkimi service packami, dodatkami. Teraz bodajże czwórka jest najnowsza - kompatybilna wstecz.
Strona 1 / 1