...::::>>>> bezsensowne odpowiedzi na posty
Czy zdarzylo Wam sie czasami, ze na zadane pytanie uzyskaliscie odpowiedz w stylu:
Co sądzicie o takich odpowiedziach a w szczegolnosci o osobach, które takich odpowiedzi udzielają.
Proszę o szczere wypowiedzi.
___
JPJ
- "poszukaj na googlach"
- "było stosunkowo niedawno"
- "tak/nie"
- "uźyj opcji szukaj"
- "wystarczy poszukac"
- itp
Co sądzicie o takich odpowiedziach a w szczegolnosci o osobach, które takich odpowiedzi udzielają.
___
JPJ
Odpowiedzi: 11
gieras:Z tego co widzialem to uzytkownika JPJ jak narazie stac tyko na takie wypowiedzi. Jak narazie (czytajac jego posty) nie natknalem sie na zadna konkretna odpowiedz, pomocna komus w rozwiazaniu jego problemu, wiekszosc z jego wypowiedzi byla w stylu tej zacytowanej wyzej.JPJ:nie udąło mi się znaleźć nieczego co pozwoliłoby mi stwierdzić, źe nie jesteś trollem.
Jeźeli źle szukałem to wskaź prosze linka prowadzącego do zdania przeciwnego.
p.s cos czuje ze nastepny user nas opusci :idea:
tylko, źe to nie są moje słowa :) tylko kogoś innego – ale pewno trudno Ci dokładnie sprawdzić – najłatwiej pójść na łatwiznę :)
Tak właśnie najlepiej wrzucić wszystkich pytających do jednego worka i od razu przypisać im status leni i odpowiedzieć im własnie w taki sposób. Przecieź rzeczywiście, jeźeli ktoś się pyta juź na forum to pewno nie zadał wcześniej sobie trudu poszukania czegoś na googlach lub innej wyszukiwarce.
Chciałbym trochę Wam zwrócić uwagę, źe jeźeli juź zadałeś sobie trud wejścia na google i poszukania odpowiedzi na czyjeś pytanie – to nie pisz mu, źe moźna znaleźć na googlach, tylko podaj konkretne linki i napisz, źeby następnym razem poszukał sam na googlach. Czasami waźne jest sformułowanie klucza i otrzyma się inne wyniki. Chociaź przypuszczam, źe odpowiedź na taką własnie radę będzie – "dzięki, juź szukałem".
A jeźeli uwaźacie się znudzeni odpowiadaniem na pytania (tak jak np Quicksilver i wielu innych) TO SOBIE PO PROSTU DARUJCIE ZŁOTE RADY typu poszukaj na googlach.
___
JPJ
Chciałbym trochę Wam zwrócić uwagę, źe jeźeli juź zadałeś sobie trud wejścia na google i poszukania odpowiedzi na czyjeś pytanie – to nie pisz mu, źe moźna znaleźć na googlach, tylko podaj konkretne linki i napisz, źeby następnym razem poszukał sam na googlach. Czasami waźne jest sformułowanie klucza i otrzyma się inne wyniki. Chociaź przypuszczam, źe odpowiedź na taką własnie radę będzie – "dzięki, juź szukałem".
A jeźeli uwaźacie się znudzeni odpowiadaniem na pytania (tak jak np Quicksilver i wielu innych) TO SOBIE PO PROSTU DARUJCIE ZŁOTE RADY typu poszukaj na googlach.
___
JPJ
Z tego co widzialem to uzytkownika JPJ jak narazie stac tyko na takie wypowiedzi. Jak narazie (czytajac jego posty) nie natknalem sie na zadna konkretna odpowiedz, pomocna komus w rozwiazaniu jego problemu, wiekszosc z jego wypowiedzi byla w stylu tej zacytowanej wyzej.JPJ:nie udąło mi się znaleźć nieczego co pozwoliłoby mi stwierdzić, źe nie jesteś trollem.
Jeźeli źle szukałem to wskaź prosze linka prowadzącego do zdania przeciwnego.
p.s cos czuje ze nastepny user nas opusci :idea:
Mnie się wydaje, źe chłop jest sfrustrowany, bo ktoś mu nie pomógł, a nie umie włączyć sobie googli.
Jeśli to sa, głupie/bezsensowne odpowiedzi, to sam zacznij "pomagać" w sposób tak związły i zrozumiały, zeby kazdy zrozumiał. Podkresle, źe wiele pytań się powtarza, więc będziesz musiał mozolnie "pomagać" za kaźdym razem.
W końcu się wkurzysz i sam bedziesz odsyłać do googli :wink:
Jeśli to sa, głupie/bezsensowne odpowiedzi, to sam zacznij "pomagać" w sposób tak związły i zrozumiały, zeby kazdy zrozumiał. Podkresle, źe wiele pytań się powtarza, więc będziesz musiał mozolnie "pomagać" za kaźdym razem.
W końcu się wkurzysz i sam bedziesz odsyłać do googli :wink:
koles sie czepia jak suchej dupy popiół :evil: najlepiej pisac posty i czekac az sie otrzyma gotowy link. chociaź jeźeli ktoś pyta o coś a pytanie sformułuje w sposób np: "czy to moze byc to?" a ktos odpowie słowami "tak" albo "nie" no to zalozyciel tematu ma prawo poczuc sie lekko poirytowany :wink:
Dodam tylko, ze kiedys byla masa postow o blasterze.Wiec jedyna odpowiedzia jest "poszukaj na forum".
hmmm.... jesli widze post typu "gdzie znajde taki i taki program", a po wejscu na google pierwsze 3 wyszukane strtony prowadza do tego programu, to jaka moze byc oja odpowiedz ? co ja mam pomyslec o takim uzytkowniku, ktory nie ruszy palcem tylko czeka az mu sie poda cos czego on oczekuje na tacy ?
No to Ja sir Ad@$( nie administrator) zwykły obywatel w 100% zgadza się z El NINo i Rebe
no prosze kto sie tu wypowiada...
czyzby to o Was chodzilo?
zreszta nie na Wasze wypowiedzi liczylem.
___
JPJ
czyzby to o Was chodzilo?
zreszta nie na Wasze wypowiedzi liczylem.
___
JPJ
JPJ:................
___
JPJ
Wykazuj się dalej. Tylko moźe jakoś tak merytorycznie, a nie w kwestii, o której pojęcie masz blade, by źadne nie powiedzieć.
Jeźeli Twoja wiedza dorównuje Twojej ...... to oczekuję na to byś w najbliźszym czasie mógł stać się jednym z najatywniejszych "pomagaczy".
Jeźeli jest inaczej to ........... moźe swych źalów do swiata tu nie opisuj,a miast tego tę wiedzę uzupełnij.
Czym jest forum znajdziesz w ..... google, regulaminie, faq–u i pewnie jeszcze jakichś topicach , do których dotrzeć moźna poprzez "szukaj".
Napisalem Ci juz w poscie o mp3 i ac zebys troche przystopowal. Jesli nie pomoze, bedziemy sie gniewac.