...::::>>>> bezsensowne odpowiedzi na posty

Czy zdarzylo Wam sie czasami, ze na zadane pytanie uzyskaliscie odpowiedz w stylu:

• "poszukaj na googlach"
  • "było stosunkowo niedawno"
  • "tak/nie"
  • "uźyj opcji szukaj"
  • "wystarczy poszukac"
  • itp

Co sądzicie o takich odpowiedziach a w szczegolnosci o osobach, które takich odpowiedzi udzielają.
Proszę o szczere wypowiedzi.
___
JPJ

Odpowiedzi: 20

FlaQs:
PS wiesz co :?: podziwiam Cie w pewnym sensie. ze tak dlugo i zaciekle klocisz sie nie majac racji... :mrgreen:
Niektorym chocbys lopata do pustego łba kladl, to i tak nie beda wiedzieli o co chodzi. Im sie nalezy kurna, bo zadali pytanie.

A na swiety nigdy !

P.S. No i starczy tego komunikatora i pisania o doopie Maryni.
EL NINO
Dodano
07.05.2004 01:13:46
litosci... chodzi o odpowiedzi :?: wiec spodziewasz sie ze jesli ktos zada kretynskie pytanie dostanie wyczerpujaca i pelna odpowiedz :?: nie sadze...

a co do linku to moglem od razu wyszczegolnic pewna czesc tego tekstu, ale nie pomyslalem ze ktos moze go zle odebrac... (moj blad). chodzi mi glownie o to
:arrow: http://rtfm.bsdzine.org/#zanim

przyjrzyj sie tym punktom :!: jestem pewien ze gdyby ludzie stosowali sie do tych zasad byloby mniej nowych pytan na forum. wiec nie dziw sie ze "doswiadczeni" uzytkownicy odpowiadaja czasem w sposob typu
:arrow: niedawno bylo
:arrow: poszukaj na googlach.

Podam ci pewien przyklad. kiedys zalozylem nowy topic (nie wazne o co chodzilo) i w odpowiedzi o trzymalem znany i lubiany przez wszystkich link czyli www.google.pl :mrgreen: (wcale nie napisze ze autorem tej odpowiedzi byl Pawek bo to nikomu nie potrzebne :mrgreen: ). i wiesz co :?: kiedy laskawie ruszylem swoje cztery litery i poszukalem odpowiedzi przez te "google" to ja znalazlem :!: i to nauczylo mnie zeby nie truc dupy innym kiedy sam sobie moge poradzic.

PS wiesz co :?: podziwiam Cie w pewnym sensie. ze tak dlugo i zaciekle klocisz sie nie majac racji... :mrgreen:

Pozdro
FlaQs
Dodano
06.05.2004 19:41:11
widze ze mamy nastepnego uzytkownika ktory pisze tylko po to zeby sie wyklucac o swoje racje i robic dymy na forum.

Ja takiego zachowania nierozumiem. JPJ ani jestes tutaj szefem, ani nawet moderatorem, wiec nierozumiem dlaczego probujesz tu wszystkich ustawiac ? Na forum z tego co wiem (chyba ze sie cos po zmienialo) moga pisac wszyscy, o wszystkim byle mialo to sens i nie zasmiecalo forum. A tobie widze sie cos niepodoba :?
gieras
Dodano
06.05.2004 18:13:06
No, no jeszcze powiedz mi gdzie i kiedy mogę pisać :lol: panie nawiedzony :mrgreen:
Gagman
Dodano
06.05.2004 16:51:42
Gagman:
Dało się zauwaźyć

Ty znowu tutaj?
Nie masz lepszych zajec??
zostaw temat – to moze skonczy sie watek.

http://www.centrumxp.pl/forum/search.php?search_author=Gagman
JPJ
Dodano
06.05.2004 03:42:00
JPJ:
a poza tym ja juz sie nie wypowiadalem kawal czasu na ten temat

Dało się zauwaźyć :lol:
http://www.centrumxp.pl/forum/search.php?search_author=JPJ
Gagman
Dodano
06.05.2004 01:56:51
Gagman:
Zrozum zupełnie mnie nie obchodzi co myślisz o moich odpowiedziach. Dopóki nie przeszkadzają one adminom i moderatorom – temat dla mnie nie istnieje.

no to po co sie wypowiadasz??
omiń temat.
z gory dziekuje

a poza tym ja juz sie nie wypowiadalem kawal czasu na ten temat – wiec juz myslalem ze zginal smiercia naturalna – a tu sie okazuje, ze nadal niektorych boli.
JPJ
Dodano
06.05.2004 01:36:32
JPJ:
zrozum,
mnie nie chodzi o pytania, ktore sa zle sformulowane, tylko o glupie odpowiedzi. A tych odpowiedzi udzielaja najczesciej stali bywalcy forum

Zrozum zupełnie mnie nie obchodzi co myślisz o moich odpowiedziach. Dopóki nie przeszkadzają one adminom i moderatorom – temat dla mnie nie istnieje. Jeśli chcesz naprawiać świat, zacznij od czegoś innego. Na Mesjasza mi nie wyglądasz.
Sam temat mnie mierzi, i juź dawno powinien zostać zamknięty...
Pozdrawiam
Gagman
Dodano
06.05.2004 01:14:01
FlaQs:
fije:
Daj jeszcze link, jak mądrze odpowiadać na te pytania i moźna zamykać :D

to jak odpowiesz zalezy od twojej wiedzy i znajomosci zasad pisowni jezyka polskiego :wink:

juz nie masz sie do czego przyczepic, nie?
dobrze ze Ty zajebiscie poslugujesz sie polszczyzna –prof. miodek bylby z ciebie dumny :D

zrozum,
mnie nie chodzi o pytania, ktore sa zle sformulowane, tylko o glupie odpowiedzi. A tych odpowiedzi udzielaja najczesciej stali bywalcy forum.
Poza tym, jezeli pytanie jest zle zadane, to powinno sie zostawic je bez odpowiedzi lub podeslac, ten link, ktory niedawno tutaj podawales.

Czy umiesz czytac? Chyba tak. To sprawdz czego dotyczy ten temat. Przeanalizuj.
Jeszcze nie kapujesz?
podpowiedz: Temat dotyczy odpowiedzi a nie pytan
konczmy ten temat – bo sie cos za bujnie rozwija i ciagle w zlym kierunku :(

a i jeszcze jedno:
zgadzam sie ze SLAY3R w kwestii jakie pytanie, taka odpowiedz – tyle, ze skoro juz odpowiadasz na to glupawe pytanie – to podlacz rtfm – aby pytajacy wiedzial, czemu dostal glupia odpowiedz.

a ja przelamie pisanie "bez sensu"

FlaQs:
panie JPJ czepiasz sie jak suchej dupy popiol

a tak btw, panie kreatywny, mokrej dupy by sie lepiej czepial :lol:
JPJ
Dodano
05.05.2004 23:38:24
theboss78:
Tak to by kazdy chcial ale robic to nie ma komu.

Czy ktos Ci karze tu coś robić? Poza tym Twoja odpowiedz nijak się ma do tego co zacytowałeś.
fije
Dodano
05.05.2004 12:44:49
fije:

to jak odpowiesz zalezy od twojej wiedzy i znajomosci zasad pisowni jezyka polskiego :wink:
FlaQs
Dodano
05.05.2004 01:45:37
fije:

Tak to by kazdy chcial ale robic to nie ma komu.
theboss78
Dodano
05.05.2004 00:20:27
Jakie pytanie taka odpowiedź :P
SLAY3R
Dodano
05.05.2004 00:14:13
fije
Dodano
05.05.2004 00:10:46
a ja przelamie pisanie "bez sensu" :P

panie JPJ czepiasz sie jak suchej dupy popiol jak ci juz to wczesniej napisalem. jesli jeszcze masz jakies watpliwosci co do tego ze nie masz racji to zajrzyj tu:
:arrow: http://rtfm.bsdzine.org/

i niech jakis szef zamknie ten temat wreszcie :mrgreen:
FlaQs
Dodano
04.05.2004 23:43:56
Jak Ci sie pisanie bez sensu nie podoba, to nie musisz w nim uczestniczyć :D
Poza tym, coście się tak uparli na to zadzieranie? :evil: Macie jakieś pzykre doświadczenia? :D
fije
Dodano
04.05.2004 23:01:25
fije:
sobie tak piszemy trochę bez sensu :lol:

Za przeproszeniem całkiem bez sensu :P
Chcesz zadrzeć z całym Forum :?::twisted:
WindA
Dodano
04.05.2004 21:34:39
The_judge:
nie zebym sie czepal ale zaczynacie za bardzo schodzic z tematu :!: 8

Ale chyba to jest w dziale o wszystkim, poza tym chodzi o bezsensowne posty, więc sobie tak piszemy trochę bez sensu :lol:
fije
Dodano
04.05.2004 20:23:15
The_judge:
nie zebym sie czepal ale zaczynacie za bardzo schodzic z tematu :!:

8)

To był jakiś temat ? :wink:

Rebe, nie badź taki HOP– do przodu :wink: :lol:

The_judge
Rebe
Dodano
04.05.2004 18:46:23